Ovo ti je stranica proizvođača Atman akvarija.
Klik ovdje.Pogledaj
ovaj link - tu smo kolega MisaST i ja malo raspravljali o Atman akvarijima.
Što se tiče mijenjanja opreme... Ja korstim još uvijek originalnu svoju koju sam dobio sa Caymanom 60 Pro (filter BluWave 05 + grijač njihov od 100W, rasvjeta 2*15W - doduše sad sam promijenio lampe jer im je došlo vrijeme) i super sam zadovoljan.
Voda je jako bistra, biljke rastu veoma dobro, čak i one zahtjevnije. Jedina stvar koju valja odmah zamijeniti kod Caymana jest onaj niškoristi reflektor za svjetlo (nekih 100 kn dodatnog troška). Sa ostalim valja pokušati, pa ako nekome ne paše neka onda radi promjenu.
Tako i tebi savjetujem. Kreni sa originalnom opremom, vidi paše li ti za tvoj sustav, ako ne paše onda mijenjaj. Kad sam ja krenuo sa svojim akvarijem znao sam da nije to da kupiš akvarij i sad samo hraniš ribe unutra (mama je eto bila pod krivim dojmom, nekako sam joj zaboravio dati do znanja da se u akvarij stalno ulaže i da je to vjerojatno jedan od skupljih hobija

), ali tek sad vidim koliko toga želim dati svojim ribama - uvik ćeš težit da daš najbolje njima i biljkama - jer ako one nisu sretne, nećeš biti ni ti...