Srpanj 21, 2025, 13:59:01 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Par pitanja??  (Posjeta: 1562 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline carlovgw

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Par pitanja??
« u: Veljača 15, 2007, 17:58:00 poslijepodne »

Pozdrav

Imam 110l akvarij i stavio sam podlogu treset (oko 7cm) pa sljunak 2-3mm (3-4cm) e sad nigdje u prirucniku za pocetnike ne pise dali treba treset prethodno oprati ja ga nisam prao?

imam unutarnji filter dali je potrebo staviti onaj dodatak da baca mjehurice zraka u vodu. Filter ima 3 djela sa spusvom i jedan manji sa vatom dali je potrebno mozda staviti u jedan dio aktivni ugljen.

inace imam ga 3 tjedna stavio sam ribe nakon 15 dana i sve super i biljke i sve uspjeva. samo me jos to muci.cikliranje je krace trajalo jer sam stavio dosta akvaarijske vode iz prijasnjeg akvarija a ostala voda nije iz pipe nego iz bunara i ona ima super kvalitetu ribama pase odlicno.

Hvala na odgovorima

Offline murk

• Punopravni član
Par pitanja??
« Odgovori #1 u: Veljača 15, 2007, 20:01:00 poslijepodne »

treset trebas malo oprat

ja sam stavio to za zrak (vanjski), makar sam stavio vanjskog filtera da mi tuce po vodi(eheim) a aktivni ugljen ne moras stavljati to ti je najbolje staviti samo kada imas ljek u akvariju da ti ga izvuce van

tko zna zna, ko nezna dva

Offline briannen

• Punopravni član
Par pitanja??
« Odgovori #2 u: Veljača 17, 2007, 21:05:00 poslijepodne »

koliko sam shvatio ribe su dobro, bilje uspjeva...ako nema previse algi nemoj se muciti oko tih 15 dana...sad je kasno za ista poduzet.

aktivni ugljen mozes ine moras svatko ima svoju teoriju. cinjenica je da on izvlaci lijek nakon lijecenja i odstranjuje miris iz vode a nakon toga ga treba izvaditi iz filtera jer pocinje ispustati toxine ( tako pise na kutiji pa ja vjerujem i tako postupam).

Offline carlovgw

• Punopravni član
  • **
Par pitanja??
« Odgovori #3 u: Veljača 18, 2007, 11:52:00 prijepodne »

ustvari neznam dali je potrbno stavit onaj zrak da ide iz filtera u vodu, i jel ce se nesto desit posto nisam oprao treset prije stavljanja u vodu.

i pocele su lagano zelene alge po staklu se lovit jel to normalno? imamm lampu 12 sati i pauzu od 2-3