više puta sam dosta ljudi pitao za diy co2, i od svakog sam dobio različit savjet i upute! tada je to bilo samo informativno, ali sada, pošto sam dodao rasvjetu u aq, imam razloga i potrebu početi koristit co2 u aq! nemam love za kupovni, pa ču se snači sa diy co2 sistemom!
akvarij je od 54 l, efektivno 50, možda manje! dimezije 60x30x30. imam u njemu t8 neonke 1x 15 w gro lux, i 1 x 15w aquastar, sve to pojačano sa reflektorima.
gnojim sa sera florena, tetra plantamin,i JBL kuglicama laterita u podlozi. uskoro ču nabavit i nutrafin plant gro NPK.
zanima me, šta i kako u vezi co2 diy sistema za taj aq od 60 l? koliko čega u koliku bocu stavit? trebaju mi točne količine šečera, kvasca, sode, vode, za tu veličinu aq, da ne pobijem ribe. imam unutra puno bilja, pa se nadam da če bilje to trošit co2, i da ga neče bit previše.
nabavio sam neki drveni raspršivač, koji stvara najsitnije mjehuriče, za razliku od onih običnih koji se koriste na pumpicama za zrak, pa bi nadam se, trebalo bit ok, kao raspršivač za co2? ili moram imat one ljestve, ili šta več?
eto, znam nešto malo o co2, ali niš iz iskustva, pa molim pomoč. svaka pomoč je dobrodošla!
e, da, ima li neki jeftini co 2, ali kupovni, onaj na boce co2, ili di si sam mješam smjesu, ili kupim gotovu, ali da ne dođe puno? ja sam našo neki od 1500 kn, i prodavač mi reko da je to još i jako povoljno...
pozdrav!