Srpanj 31, 2025, 01:46:28 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: diy co2  (Posjeta: 2695 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kosuta

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
diy co2
« u: Ožujak 11, 2007, 23:41:00 poslijepodne »
više puta sam dosta ljudi pitao za diy co2, i od svakog sam dobio različit savjet i upute! tada je to bilo samo informativno, ali sada, pošto sam dodao rasvjetu u aq, imam razloga i potrebu početi koristit co2 u aq! nemam love za kupovni, pa ču se snači sa diy co2 sistemom!
akvarij je od 54 l, efektivno 50, možda manje! dimezije 60x30x30. imam u njemu t8 neonke 1x 15 w gro lux, i 1 x 15w aquastar, sve to pojačano sa reflektorima.
gnojim sa sera florena, tetra plantamin,i JBL kuglicama laterita u podlozi. uskoro ču nabavit i  nutrafin plant gro NPK.
zanima me, šta i kako u vezi co2 diy sistema za taj aq od 60 l? koliko čega u koliku bocu stavit? trebaju mi točne količine šečera, kvasca, sode, vode, za tu veličinu aq, da ne pobijem ribe. imam unutra puno bilja, pa se nadam da če bilje to trošit co2, i da ga neče bit previše.
nabavio sam neki drveni raspršivač, koji stvara najsitnije mjehuriče, za razliku od onih običnih koji se koriste na pumpicama za zrak, pa bi nadam se, trebalo bit ok, kao raspršivač za co2? ili moram imat one ljestve, ili šta več?
eto, znam nešto malo o co2, ali niš iz iskustva, pa molim pomoč. svaka pomoč je dobrodošla!
e, da, ima li neki jeftini co 2, ali kupovni, onaj na boce co2, ili di si sam mješam smjesu, ili kupim gotovu, ali da ne dođe puno? ja sam našo neki od 1500 kn, i prodavač mi reko da je to još i jako povoljno...  
pozdrav!

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
diy co2
« Odgovori #1 u: Ožujak 12, 2007, 01:05:00 prijepodne »

kupi si nutrafinov set sa ljestvama, bocom i smjesom... sve ce ti ostati samo ces smjesu raditi sam kad ti bude trebala, taj set te kosta oko 150kn....

nego di si naso taj set od 1500kn i koji je to set?
Edited by: Mastino

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
diy co2
« Odgovori #2 u: Ožujak 12, 2007, 07:48:00 prijepodne »

Nutrafinov co2 je odlican...preporuke.

Punis ga vrlo lako, secera do prve oznake, vode do druge, pola zlicice kvasca i duplo sode. Tako ja radim na slicnom akvariju i sve super, izlazi mjehuric svake 3-4 sekunde 2 tjedna.

Edited by: lp

Offline lula

• Punopravni član
diy co2
« Odgovori #3 u: Ožujak 12, 2007, 08:22:00 prijepodne »
1500kn je valjda digitalno reguliran sa bocom?
Varaždin / Hrvatska

Offline kosuta

• Punopravni član
diy co2
« Odgovori #4 u: Ožujak 12, 2007, 17:55:00 poslijepodne »

nemam pojma. znači taj nutrafinov je ok? a di ga ima za kupit? mastino, ima li to tu kod nekog od ovih naših pulski lopuža od prodavača?

meni je smiljan ponudio taj neki od 1500 kn, ali cijeli set, neznam kakav i šta. uglavnom, 1500 kn, pa ti vidi....

super, izgleda da se neču morat zaje..... sa diy co2.

puno hvala! ako netko zna di ga ima za kupit, javite na pp. ako ne uspijem naču u puli,u zg sigurno ima, pa bi se mogli dogovorit da mi ga netko kupi, pa mi ga pošalje busom, ili po nekome. a ja ču njemu pare na račun uplatit!

pozz!

Offline lula

• Punopravni član
diy co2
« Odgovori #5 u: Ožujak 12, 2007, 19:04:00 poslijepodne »
Pa nije valjda nema u Puli. Tako veliki grad... Ima u Italiji sigurno i jeftinije
Varaždin / Hrvatska

Offline XoFoX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
    • Zminj24 web site
diy co2
« Odgovori #6 u: Ožujak 12, 2007, 19:24:00 poslijepodne »
Pa naručiš iz Ljubimca i riješena stvar... Probaj malo pogledat po Puli, sigurno ima negdje...
Žminj/Istra/Hrvatska

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
diy co2
« Odgovori #7 u: Ožujak 12, 2007, 19:34:00 poslijepodne »
akosuta1 ti si malo slabo informiran vidim ja, kod smiljana imas taj nutrafinov set i kosta tocno 155kn (gledao ga ja) ali nisam vidio taj od 1500 a siguran sam da mi taj set nebi promaknuo posto sam u potrazi za nekim komponentama... zato drugi put dobro otvori oci i nemoj nas sramotit da bas nista nemamo u puli
usput, uskoro ce smiljan dobit i konstantni test za co2 od JBL-a ako si zainteresiran...

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
diy co2
« Odgovori #8 u: Ožujak 12, 2007, 21:19:00 poslijepodne »
Možeš naručiti i iz Beluga. Košta 180 i nešto sitno kuna... ... u kompletu dobiješ ljestvice, "bocu" , nosač za bocu... te smjesu za jedno punjenje.... nakon toga šibaš kako je lp opisao :)
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline kosuta

• Punopravni član
diy co2
« Odgovori #9 u: Ožujak 12, 2007, 22:21:00 poslijepodne »

Citat: Mastino
akosuta1 ti si malo slabo informiran vidim ja, kod smiljana imas taj nutrafinov set i kosta tocno 155kn (gledao ga ja) ali nisam vidio taj od 1500 a siguran sam da mi taj set nebi promaknuo posto sam u potrazi za nekim komponentama... zato drugi put dobro otvori oci i nemoj nas sramotit da bas nista nemamo u puli  usput, uskoro ce smiljan dobit i konstantni test za co2 od JBL-a ako si zainteresiran...

kad sam peošli tjedan bio kod smiljana, pitao sam ga za taj co2 od 150 kn, i reko mi je da ga nema više da ga je prodao. a pitao sam za taj od 150 kn jer gledao sam ga i ja, ali još odprije. i ja ga pitam kakav sistem co2 ima, i reko da ima samo neki 1500 kn, i da je to još i povoljno, jer da dođu još i više...
možda je krivo vidio,a pisalo je 150, a ne 1500 kn...
i još me pokušao isprepadat sa  informacijama, da je jako riskantno stavljat co2 u aq, jer ga i ribe stvaraju, itd. i taj put sam se stvarno bio razočarao. ponuda riba, hrane, bilja i svega ostalog mu je bila katastrofa. inače je ok, ali taj put...
ali ajde, reko je da mu uskoro dolazi pošiljka sa svime(ribe, bilje, oprema) pa da onda dođem. eto, kad dođe, ja sam, nadam se, prvi tamo jer mi je reko da če mi javit.    
inače je u puli ok ponuda, da ne ispadne da nemamo niš, ali zna se zalomit da je katastrofa, i da nema ničeg što ti trenutno treba.
pozz svima!

Offline ribic

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
diy co2
« Odgovori #10 u: Ožujak 13, 2007, 10:13:00 prijepodne »

ja sam nedavno pita šta mislite u vezi ovog proizvoda međutim nitko nije zna ništa košta oko 1500 kn vidija sam ga na stranicama aqua medica samo tamo piše da je za akvarije oko ili do 500 litara ne mogu se više sitit pa mi nije jasno bili moga za 230 litara ili mu je to pre mali akvarij a ima boca co2 od 350g, 500g i 2kg vjerovatno za 1500 kn dobiješ najmanju bocu pa eto sad vidite

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
diy co2
« Odgovori #11 u: Ožujak 13, 2007, 10:20:00 prijepodne »
Ovo je super kompletić.... vani je to nešto jeftinije...
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti