Srpanj 19, 2025, 10:46:49 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Aq za pirane ?  (Posjeta: 3820 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline anubis

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Aq za pirane ?
« u: Listopad 06, 2006, 22:49:00 poslijepodne »
Bok ljudi! Full sam friški u ovom svijetu ,pa me zanima sve od A do Ž o uređenju novog akvarija. Imam aq 200l u koji idu pirane, pa sam mislio nešto u stilu amazone sa velikim panjem i možda kojom biljkom (ako postoji koja koju nebi strgale).Kakvu podlogu staviti, kakve panjeve, kako zaljepiti tapetu,kako sa biljem.... shvatili ste , zanima me sve pa pomagajte please! TNX

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
Aq za pirane ?
« Odgovori #1 u: Listopad 06, 2006, 22:55:00 poslijepodne »

Citat: anubis
Bok ljudi! Full sam friški u ovom svijetu ,pa me zanima sve od A do Ž o uređenju novog akvarija. Imam aq 200l u koji idu pirane, pa sam mislio nešto u stilu amazone sa velikim panjem i možda kojom biljkom (ako postoji koja koju nebi strgale).Kakvu podlogu staviti, kakve panjeve, kako zaljepiti tapetu,kako sa biljem.... shvatili ste , zanima me sve pa pomagajte please! TNX

Ja sam prvi akvarij kupio prije ravno dva mjeseca ( sad imam tri komada ) i dva dana sam proucavao postove i tekstove na forum da bih pokopcao osnove.

Isto to preporucam i tebi jer ces tako najvise nauciti, a isto tako izbjeci uobicajene pogreske. Jedna od njih je da za ribe koje zelis trebas ovih 200 litara premalo.

Offline Riotstarter

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • Blues power
Aq za pirane ?
« Odgovori #2 u: Listopad 07, 2006, 00:09:00 prijepodne »
evo mozda ti ovo pomogne:

Link

Offline nikily

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: R'lyeh
  • She's lost control
    • Chaos in motion
Aq za pirane ?
« Odgovori #3 u: Veljača 11, 2007, 16:23:00 poslijepodne »
ja o tapetama znam da se ljepe sa crnim silikonom i da nije pametno kupiti one 3d tapete sa panjem, korjenom ili ko zna sto jos, jer se više ne skidaju i zauzimaju puno mjesta. bolje ja kupiti one papirnate. a ako zelis pirane mesozderke najbolje ti je uzeti neku malo veću i čvršću biljku jer ipak one su ogromne i lako mogu iščupat neku malu biljku. i moraš ih kamenjem učvrstit za dno jer one plutaju. a ak jednog dana nađeš biljku kak pluta po površini baš i ne znam kak ćeš ju vratit nazad. to mi je rekla jedna frendica koja radi u belugu.

Offline briannen

• Punopravni član
Aq za pirane ?
« Odgovori #4 u: Veljača 11, 2007, 17:33:00 poslijepodne »

andrej je u pravu 200l je premalo za te ribe. morao bi znati i da su pirane prilicno nezanimljivog ponasanja (ispricavam se ako sam nekog uvrijedio -moje misljenje i poput šu..a svi ga imaju). zasto u tu litrazu nebi slozio neki ciklidni aq isto rijecni sa panjem i ostalim ali puno dinamicniji i ljepsi za promatrat

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
    • http://naturalisticki.blog.hr
Aq za pirane ?
« Odgovori #5 u: Veljača 11, 2007, 17:37:00 poslijepodne »
tapete se lijepe (ako mislis na one pozadisnke sa slikama bilja, kamenja) tako da se namazu mjesavbinom malo vode i detrdženta za suđe (pazi da ne uđe u aq) i onda se lijepo tapeta zalijepi na zadnju, vanjsku stranu akvarija. lijepo će se primiti za staklo neće biti onih "mjehurića".
† BLACK RAIN †

Offline lgospod

• Punopravni član
  • **
Aq za pirane ?
« Odgovori #6 u: Veljača 12, 2007, 01:57:00 prijepodne »

Za pirane svakako veca biljka jer kad odrastu mogu iscupati ove manje ili ih polomiti. Gledaj svakako da imas dobar filter i ne hrani ih svaki dan. Hm i pazi kad uredjujes akvarij kako rukujes sa njima jer kad ih stjeras u kut onda znaju biti agresivne inace sve ok.
luka