Kolovoz 02, 2025, 20:56:19 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Trebam dobre savijete za aq od 75l  (Posjeta: 2011 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline jurbAs

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Trebam dobre savijete za aq od 75l
« u: Veljača 14, 2007, 12:36:00 poslijepodne »
Eto nov sam u svemu tome pa bi mi dobro dosle neke ideje po pitanju uredenja akvarija od 75l posto sad imam "teglu" sa dvije zlatne namjeravam im napraviti mali raj pitanja je puno od toga koju granulaciju pjeska da koristim koje bilje da posadim u njega i sve to...

e da posebno pitanje sto da radim sa pozadinskom tapetom posto bi akvariji drzao na nekoj polici koja ima zadnju stranicu svijetle boje?

e da i kakve ribice mogu ici uz njih? nakon 3mj kad bi mi se zavrsio proces ciklirana? ja bi htio imat manje ribice ali da ih je vise... znaci neke jatne ribice ali da nisu preosjetljive na temperaturu

e da neka mi se na pp jave svi iz osijeka koji bi mi pomogli u svemu tome koji imaju koju biljkicu viska i to... sve je dobrodoslo... ili ima viska kakvog sljunka ili pjeska

Offline dach

• Punopravni član
« Odgovori #1 u: Veljača 14, 2007, 12:48:00 poslijepodne »
- možeš staviti šljunak granulacije 1-3 mm
- od biljaka eventualno anubiase, ave ostalo če  pojesti, a ni za anibiase ne garantiram
- za tapetu zavisno što češ imati u akvariju, ako imaš puno stijena i kamenja onda takva i pozadina, može i plava ona zna biti zgodan kontrast
- uz njih če ti teško ići neke druge ribice pogotovo ako od zlatnih imaš karase, zlatne maltretiraju druge ribe, eventualno možeš staviti corydorase, oni mogu podnjeti nižu temperaturu, ostrale toplovodne teško da če podnijeti temperature niže od 22 C
- zašto cikliraš 3 mjeseca ?, dovoljno ti je 1 i manje
Zg-Cro                  
riba najbolje pliva u dobrom vinu

Offline jurbAs

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Veljača 14, 2007, 12:55:00 poslijepodne »
ma manje cu ciklirat ali tek za 3mj mislim staviti druge ribice u akvariji prvo nek se ove dvije izive u vecem i to...

pa cuo sam od mnogih ljudi da zlatne dobro podnose i 24 stupnja tj 25.....

sto ces dobio sam najprozdrljiviju vrstu riba ja ne znam jos neke koje su toliko zivahne ribice mislim da sam dobio najobicnije zlatne jeda je manja i cijela je zlatna dok druga je malo veca i ima vrhove peraja bijelim valjda ce to pomoc kod opisa...
biljkice su mi nocna mora... smrc... kad sve hoce papat cak kad im gurnes prst u vodu hoce ga popat....

Offline bobialf

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Veljača 15, 2007, 08:42:00 prijepodne »
prijedlog pusti zlatne ribe u tegli dalje.stvaraj aqvu bez njih odnosnu uredjuj

Offline aqua man

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Veljača 15, 2007, 10:19:00 prijepodne »
prijedlog nemoj slušati bobialfa    

Offline Andariel

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Veljača 19, 2007, 09:26:00 prijepodne »
bobialf

Offline Andariel

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Veljača 19, 2007, 09:38:00 prijepodne »
Biljčice ti idu anubias, vallisneria gigante, vodena kuga, rogolist i cladophora. Neke će od njih sigurno pojesti, ali nabrojane imaju najviše izgleda da prežive uz zlatne. Uz biljke nabaviš i hipermangan i prvo ih dezinficiraš u blagoj otopini. Kupi si tekuće gnojivo i one CO2 tabletice i to ti je dosta gnojiva. Ne moraš ispod šljunka stavljati supstrat. Anubijase možeš zavezati za panjeve, jer im više to odgovara nego da ih se zakopa. Panjeve moraš prokuhati 3 sata u vodi i soli prije nego ih staviš u akvarij, jer ti inače neće potonuti. Kad posadiš biljke - makni ugljen iz filtera (jer ti on pojede njihovo gnojivo) i pazi da u akvarijskoj vodi nemaš veliku koncentraciju soli (solne kupke za bolesne ribe najbolje je izvoditi i dalje u toj kugli koja ti može biti karantenski akvarij, za sad... iako je najbolja prenamjena za šugavu kuglu vaza za cvijeće).

Šljunak granulacije kakvu ti je preporučio dach, ali nemoj molim te staviti one crvene, plave i roze šljunke, nego neki čim prirodnije i oku ugodne boje.

Pozadinu preporučam neku neutralnu, najbolje stijenje ili crnu. Nikako ne onu sa slikama biljaka, amforama, potopljenim brodovima i kaj ti ja više znam kaj sve stavljaju na te slike.

Najbolje bi ti bilo da si sam izradiš reljefnu pozadinu za koje imaš dosta primjera po ovom forumu, to je baš super. Ali, kako si i ti u situaciji sa zlatnima u kojoj sam bila i ja pri čemu sam ih čim prije željela premjestiti u adekvatan prostor prije nego mi umru u par litara vode u kojih sam ih dobila, nećeš imati vremena za taj pothvat. Morat ćeš se, dakle zadovoljiti pozadinom-tapetom kao i ja. Ali bit će dana i za ovakve zanimacije...