Biljčice ti idu anubias, vallisneria gigante, vodena kuga, rogolist i cladophora. Neke će od njih sigurno pojesti, ali nabrojane imaju najviše izgleda da prežive uz zlatne. Uz biljke nabaviš i hipermangan i prvo ih dezinficiraš u blagoj otopini. Kupi si tekuće gnojivo i one CO2 tabletice i to ti je dosta gnojiva. Ne moraš ispod šljunka stavljati supstrat. Anubijase možeš zavezati za panjeve, jer im više to odgovara nego da ih se zakopa. Panjeve moraš prokuhati 3 sata u vodi i soli prije nego ih staviš u akvarij, jer ti inače neće potonuti. Kad posadiš biljke - makni ugljen iz filtera (jer ti on pojede njihovo gnojivo) i pazi da u akvarijskoj vodi nemaš veliku koncentraciju soli (solne kupke za bolesne ribe najbolje je izvoditi i dalje u toj kugli koja ti može biti karantenski akvarij, za sad... iako je najbolja prenamjena za šugavu kuglu vaza za cvijeće

).
Šljunak granulacije kakvu ti je preporučio dach, ali nemoj molim te staviti one crvene, plave i roze šljunke, nego neki čim prirodnije i oku ugodne boje.
Pozadinu preporučam neku neutralnu, najbolje stijenje ili crnu. Nikako ne onu sa slikama biljaka, amforama, potopljenim brodovima i kaj ti ja više znam kaj sve stavljaju na te slike.

Najbolje bi ti bilo da si sam izradiš reljefnu pozadinu za koje imaš dosta primjera po ovom forumu, to je baš super. Ali, kako si i ti u situaciji sa zlatnima u kojoj sam bila i ja pri čemu sam ih čim prije željela premjestiti u adekvatan prostor prije nego mi umru u par litara vode u kojih sam ih dobila, nećeš imati vremena za taj pothvat. Morat ćeš se, dakle zadovoljiti pozadinom-tapetom kao i ja. Ali bit će dana i za ovakve zanimacije...