Srpanj 12, 2025, 06:34:59 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: POMOĆ-bijele točkice  (Posjeta: 3029 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline exodus

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
POMOĆ-bijele točkice
« u: Siječanj 29, 2007, 18:49:00 poslijepodne »
imam problem upravo sam primjetio da mi neke ribice imaju bijele točkice...npr.skalar ih ima ne bočnim prajama...kako liječiti...imam COSTAPUR i OODINOL s kojim da liječim?
Vk

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • Sesvete/Zg
POMOĆ-bijele točkice
« Odgovori #1 u: Siječanj 29, 2007, 19:16:00 poslijepodne »
Ja sam dvaput lijecio Costapurom i dobar se pokazao. Jako je vazno da odmah pocnes dizati temperaturu do 29 - 30 stupnjeva i da na tome ostane do kraja lijecenja. Zatim ubaci pumpu za zrak i pojacas na najjace sto moze ici, te ako imas mogucnost pojacaj protok vode ili izlaz filtera okreni tako da se voda vise vrti. Dodaj Costapur i nadaj se da ces uspjeti!

DIY35  More120  Juwel54  LowLight112
Get out and fly!

Offline exodus

• Punopravni član
POMOĆ-bijele točkice
« Odgovori #2 u: Siječanj 29, 2007, 19:23:00 poslijepodne »

ok,ubacio sam Costapur,stavio sam grijač na 29-30 stupnjeva,jel ovo sa flikterom i pumpom da napravim nakon ljiječenja ili odmah?

e da,tu mi piše i da svijetlo držim ugašeno!?!Edited by: exodus
Vk

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Stark Raving Mad
POMOĆ-bijele točkice
« Odgovori #3 u: Siječanj 29, 2007, 20:59:00 poslijepodne »
Ahhh, dobrodosao u klub

Ja svijetlo nisam gasio, dozirao Costapur prema uputi na kutiji i isto digao temp na nekih 29. Dozirao dva puta, nije bilo potrebe za trecim doziranjem, iza tretmana promijenio nekih 40% vode i sve OK.

Pripazi sa temperaturom, promatraj ribe da vidis kako 'disu'

O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Sesvete/Zg
POMOĆ-bijele točkice
« Odgovori #4 u: Siječanj 29, 2007, 21:53:00 poslijepodne »
Ne, filter i/ili pumpu upali za vrijeme lijecenja...poslije lijecenja vracas na staro! Svjetlo ne igra ulogu: neka ostane u režimu u kojem je i dosada radilo.
Jos jednu stvar nisam naglasio: izvadi aktivni ugljen za vrijeme lijecenja, aka ga koristis jer ce upiti lijek i neces nista napraviti.

Get out and fly!

Offline exodus

• Punopravni član
POMOĆ-bijele točkice
« Odgovori #5 u: Veljača 01, 2007, 13:21:00 poslijepodne »
eto ekipa da se zahvalim,četvrti je dan i točkice su se povukle tako da smatram da je liječenje bilo uspješno !!!
Vk

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Sesvete/Zg
POMOĆ-bijele točkice
« Odgovori #6 u: Veljača 01, 2007, 15:15:00 poslijepodne »
Cestitam!

Stavi jos i sutra lijek tak da pobijes do kraja, a prekosutra stavi aktivni ugljen....ako ga imas. Ja kada sam lijecio, nisam ga imao i sve je bilo u redu.
Get out and fly!

Offline mariba

• Punopravni član
  • **
POMOĆ-bijele točkice
« Odgovori #7 u: Veljača 02, 2007, 08:36:00 prijepodne »
Moze se totalni pocetnik nadovezati s istim problemom?
Ukratko: tank 50l, star mjesec dana, dosta gusto zasadjen, unutra su dva gupija, dva mala ancistrusa, tri zebrice i dva skroz malecka corydorasa (ne znam vrstu, albino su i jedva 2 cm s repom).  Gupiji su najstariji stanovnici.  Od dolaska su se znali ocesati tu i tamo o biljke, ali ne cesto.  Zebrice sam mozda dva-tri puta vidjela da se cesu.  Sinoc sam na gupi zenki primijetila vrlo male bijele tocke - jednu na ledjima, jednu na peraji.  Cini mi se da i muzjak ima tockicu na repu, ali to je tesko vidjeti tocno (zbog sara na repu).  Ocito ich.  Na ostalim ribama se nista ne vidi.  Sve se normalno ponasaju i zderu nemilice, ukljucujuci i gupije.  Pitanje je: da li da lijecim citav akvarij ili da izoliram gupije pa lijecim samo njih?  Ako lijek sadrzi sol, je li to opasno za corydorase?  Citala sam da oni ne podnose sol...  a preslatki su mi i bilo bi mi zao da uginu.  Imam nesto polovne opreme od tate i mogu sklepati karantenu u 5l tegli.  Da to oformim pa mozda ubacim korije unutra dok lijecim akvarij?

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Sesvete/Zg
POMOĆ-bijele točkice
« Odgovori #8 u: Veljača 02, 2007, 09:05:00 prijepodne »
Pa cuj, uvijek je dobro napraviti karantenu pa tamo lijeciti ako mozes. Ako mozes napraviti karantenu koja bi imala one uvjete koje sam napisao u onom gore postu, onda karantena. Ako ne, onda lijeci cijeli akvarij.
Mislim da coryi ne bi trebali patiti od Costapura, barem kod mene Paleatusi nisu...mislim da ni tvoji Albino nece.
U svakom slucaju: dizi temperaturu, aeraciju pojacaj do maksimuma i probaj povecati protok vode. Takvo stanje trebas drzati do kraja lijecenja.

Get out and fly!

Offline exodus

• Punopravni član
POMOĆ-bijele točkice
« Odgovori #9 u: Veljača 02, 2007, 12:08:00 poslijepodne »
Ja imam Coryja komada 3,jedan je albino....nakon liječenja Costapurom nisu pokazali nikakve promjene u svom ponašanju...tek da mislim da ne bi trebala imati problema
Vk

Offline mariba

• Punopravni član
  • **
POMOĆ-bijele točkice
« Odgovori #10 u: Veljača 02, 2007, 20:09:00 poslijepodne »
Zapocela sam lijecenje Costapurom po vasim savjetima.  Hvala puno, i javim rezultate.

Offline exodus

• Punopravni član
POMOĆ-bijele točkice
« Odgovori #11 u: Veljača 04, 2007, 09:14:00 prijepodne »

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....ovo je nevjerovatno,nakon uspješno izlječenog skalara,jutros se probudim i na 3-4 plamene tetre TOČKICE .....

pa neznam poluditi ću više,kako može 2 dana nakon tretiranja i nakon što je jedna riba izlječena,a ostale među kojima i te tetre nisu pokazivale nikakve znakove,sad odjednom to bijele gnjide....šta sad da opet sve po starom,tretiranje,temperatura,protok vode!?
Vk

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Sesvete/Zg
POMOĆ-bijele točkice
« Odgovori #12 u: Veljača 04, 2007, 11:40:00 prijepodne »
Da, nemas druge..ovaj put nastavi lijecenje do sedmog il devetog dana.

Get out and fly!

Offline mariba

• Punopravni član
  • **
POMOĆ-bijele točkice
« Odgovori #13 u: Veljača 05, 2007, 11:05:00 prijepodne »
Kod mene tece cetvrti dan lijecenja, sve izgleda OK, sve su druge ribe OK osim gupije koja je imala tockice - ona vise nema tockica, ali mi djeluje dosta letargicna.  Ipak, jede.
Ono sto me sad zabrinulo je sto sam procitala da takve kemikalije kakve trenutno koristim mogu ostetiti bakterijsku floru u akvariju.  Moj je tank relativno nov i vjerujem da je ravnoteza krhka.  Je li imao tko problema s amonijakom i slicno nakon Costapura?

Offline vincent

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
POMOĆ-bijele točkice
« Odgovori #14 u: Veljača 07, 2007, 15:08:00 poslijepodne »
Kod mene nije tako dobro. Dodao lijek, ugasio svijetlo, pumpa radi ko luda, izvadio aktivni ugljen, ali u zadnja 24 h 5 mrtvih….i to mojih bebača koji su se rodili u mom akvariju….skalari se još nekak drže, ali xyphophorusi su na izmaku snaga…. Ja ne razumijem, u 7 godina nikada nije bilo bolesti i eto sada, iznenada, kada su mi vrijednosti i kvaliteta vode NAJBOLJI, one dobe ihtopiranozu…..ne kužim…..

Ne želim biti dežurni depresivac, ali kaj ako sve uginu? Što s akvarijem? Nastaviti liječiti? Prokuhati namještaj? Zamjeniti filter? Ili nastaviti dalje kako da ništa nije bilo? Ima netko neki savjet?

Hvala…..
"Biti lud ima i svojih prednosti, kojih su samo luđaci svjesni."

Offline duda

• Punopravni član
POMOĆ-bijele točkice
« Odgovori #15 u: Veljača 07, 2007, 16:25:00 poslijepodne »
Maleni očito nisu izdražali to lječenje, jesi postepeno dignuo temparaturu? Bolest može doči i preko bilja, ako si stavljao kakvo bilje a nisi dezinficirao. Ili možda stavio neku novu ribu koja j e bubana, eto i to može bit jedan od razloga.

Offline vincent

• Punopravni član
POMOĆ-bijele točkice
« Odgovori #16 u: Veljača 08, 2007, 11:56:00 prijepodne »

da istina...vjerojatno je stvar bila u ribi....kupio sam jednu novu, a moram priznati da nisam provjerio kad sam ju uzeo...polegao sam instatnt šopingu....

update nažalost nije dobar......u međuvremenu su uginuli svi xyphophorusi i jedan skalar...od 10 riba ukupno, ostao je samo jedan skalar....

U P.M.!!!!!!!!!!!!

Offline vincent

• Punopravni član
POMOĆ-bijele točkice
« Odgovori #17 u: Veljača 08, 2007, 17:26:00 poslijepodne »

i zadnji skalar je podlegao....nažalost unatoć mojim najboljim naporima nisam imao sreće....

saznao sam što ćiniti s akvarijem iza, pa ću to tu staviti ako ikoga zanima da može pročitati....

dakle, parazit ne može bez domačina prijeći u drugu fazu životnog ciklusa, dakle, akvarij bi trebao biti siguran tjedan-dva nakon što je bez riba, ali za savki slučaj držatu povišenu temp. ( 30 + C ), i promijeniti vodu, posaugati podlogu....

eto, nadam se da ćete imati više sreće nego ja....

Offline exodus

• Punopravni član
POMOĆ-bijele točkice
« Odgovori #18 u: Veljača 08, 2007, 18:24:00 poslijepodne »
.....možda si liječio krivu bolest,ima još jedna sa bijelim točkicama,dosta je slična,a liječi se sa Oodinolom,a možda si i prekasno uočio bolest.........ugl. takav problem sam i ja imao u prošlosti i promjeni sam pola vode u aq,ostavio da odstoji neko vrijeme i nije bilo problema
Vk

Offline vincent

• Punopravni član
POMOĆ-bijele točkice
« Odgovori #19 u: Veljača 09, 2007, 10:05:00 prijepodne »

ne znam, izgledalo je ko ich....ponašale su se ko ich... ne znam....nije sad ni važno, mijenjam vodu i čekam da odstoji....

hvala svima