Srpanj 28, 2025, 01:33:05 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: još jedan novi  (Posjeta: 3442 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline janko

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
još jedan novi
« u: Veljača 18, 2007, 12:09:00 poslijepodne »

evo, nakon puno lurkanja, čitanja i pregledavanja ovog beskrajno korisnog i zanimljivog foruma, da se i ja javim,, prije skoro 3 tjedna kupili smo u zoo viliju u karlovcu caymana 80, posadili par biljkica i ciklirali preko 2 tjedna, za probu ubacili 2 sijamska algojeda, u nadi da će počistiti bjelu paučinu što ju je napravio panj od loze.. panj smo prije izvadili jer očito tu nije bilo šanse da to uspije, i nakon kuhanja i namakanja stvarala se pljesan koja se širila po biljkama i akvariju..ALI ništa od toga, algojedi poliraju filter i biljke, a ovo bijelo ne diraju, tako da smo morali kupiti i nekakav čistać što se prikopća na pumpu od zraka i sa time počistili akvarij.. sad izgleda puno bolje.. i jućer smo kupili 2 srebrna skalara, i 5 crvenih platija, sada sa jednim od skalara ima problema, gornja peraja mu je povijena uz tijelo, nikada ju nije uspravio, dok se ovaj drugi šepuri sa rastegnutom i tom gornjom perajom,, mislim da mu to ništa ne smeta, manji je od ovoga koi je ok, ćak ga i tjera od sebe ponekad, sada ne znam što sa njim, još su mali, da li ga ostavim takvoga ili ??? inaće sijamci su super zanimljivi, ima ih po svuda, ludo brzi, zabavni, jućer su cijelo popodne jurili u krug kroz mjehuriće od zraka, pa obrste biljke i tako to..

eto, toliko za početak..

pozdrav, svima, Davor..

Offline murk

• Punopravni član
još jedan novi
« Odgovori #1 u: Veljača 18, 2007, 12:19:00 poslijepodne »

dobro dosao

mislim da ti je akvarij premali za skalara to ti ej cirka 80 litara a to je za njih premalo

inace ovo nisam dobro skuzio za ciscenje kaj je to
tko zna zna, ko nezna dva

Offline petra

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 60
  • Sad sam malo veći
    • http:/
još jedan novi
« Odgovori #2 u: Veljača 18, 2007, 12:29:00 poslijepodne »
dobro došao,  
i kak je murk napisao daj malo opiši tak čistač koji si prikopčao na pumpu za zrak
Zagreb/Botinec
 Čudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, i još čudnije kako često nam baš to malo nedostaje

Offline duda

• Punopravni član
još jedan novi
« Odgovori #3 u: Veljača 18, 2007, 16:05:00 poslijepodne »
Janko dobro došao!to šta si imao plijesan nisi trebao dirat, to bi prošlo samo od sebe ništa opasno. Neke ribice to i papaju, to je normalna stvar kod novih aq i prođe samo od sebe. Pretpostavljam da imaš usisivač za čiščenje dna koji se prikopča na pumpu zračnu pumpu. Nemoj prenatrpavati aq jer nije velik a skalari ipak narastu dosta. Šta se tiče toga skalara malo promatraj situaciju da vidiš šta se dalje događa. Da reagiraš na vrijeme ako bude trebalo.

Offline janko

• Novi član
  • *
još jedan novi
« Odgovori #4 u: Veljača 18, 2007, 17:39:00 poslijepodne »

to sa plijesnivim panjem, je poprimilo krične razmjere, čak je i voda počela mirisati ružno, tako da smo ga izvadili, a i to se proširilo na ostale biljke i pjesak.. tako da panj, pa-pa.. a taj usisavać je prava stvar, ima na vrhu spužvicu koja filtrira tu smazanu vodu, tako se odmah vraća u akvarij, a samo tjelo kojim se vrši usisavanje se može produžiti prema potrebi, tako da kod nas radi super, ali eto treba i pumpa za zrak da bi to radilo..

a akvarij mi se čini dosta velikim za dva skalara, 125 litara ima, to 80 označava dužinu prednje stranice, po raznoraznoj literaturi spominju i 4 skalara za 100-120 litarske akvarije..nismo htjeli u početku prenatrpavati,bolje polako..

gledam danas ovoga skalara koji ima povijenu peraju gornju, taj je neki agresivan tip, ganja svoka sunarodnjaka sa jednog kraja na drugi, ali u glavnom se drže zajedno, plivaju jedan uz drugog, čak i spavaju zajedno

eto, tako..uglavnom zanimljivije od televizije..

Offline kokolo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
još jedan novi
« Odgovori #5 u: Veljača 18, 2007, 22:22:00 poslijepodne »
Da ti "usisivači" dođu jako dobro... Kad mijenjam vodu koristim gumu za ispuštanje vode, približim podlozi tako da dosta ribljih "nečistoća" tako izađe, ali ima nekih mjesta gdje uvijek ostanu, pa ih onda sa tim usisivačem izvučem van...Moj je onaj Serin zeleni prozirni i skorz sam zadovoljan sa njim.  
Josip...::...Split

Why are you wearing that stupid man suit?

Offline ivanka

• Punopravni član
    • između korica
još jedan novi
« Odgovori #6 u: Veljača 19, 2007, 08:56:00 prijepodne »

skalaru može biti bilo što, od stresa od transporta, neke ozlijede ili bolesti... pazi na ostale ribe i prati situaciju dok se ne pojave još neki simptomi. Ako mu se situacija ne popravi otvori topic pod bolesti.

Što se tiće panja, stvi ga u neku kantu da se namače. mjenjaj vodu jednom tjedno, kuhaj za dva tjedna ako još ispušta boju natrag na namakanje dok ne prestane, kroz mjesec do mjesec i pol trebao bi biti o.k. a paučinu možeš i usisati.

sretno
u oblacima