evo, nakon puno lurkanja, čitanja i pregledavanja ovog beskrajno korisnog i zanimljivog foruma, da se i ja javim,, prije skoro 3 tjedna kupili smo u zoo viliju u karlovcu caymana 80, posadili par biljkica i ciklirali preko 2 tjedna, za probu ubacili 2 sijamska algojeda, u nadi da će počistiti bjelu paučinu što ju je napravio panj od loze.. panj smo prije izvadili jer očito tu nije bilo šanse da to uspije, i nakon kuhanja i namakanja stvarala se pljesan koja se širila po biljkama i akvariju..ALI ništa od toga, algojedi poliraju filter i biljke, a ovo bijelo ne diraju, tako da smo morali kupiti i nekakav čistać što se prikopća na pumpu od zraka i sa time počistili akvarij.. sad izgleda puno bolje.. i jućer smo kupili 2 srebrna skalara, i 5 crvenih platija, sada sa jednim od skalara ima problema, gornja peraja mu je povijena uz tijelo, nikada ju nije uspravio, dok se ovaj drugi šepuri sa rastegnutom i tom gornjom perajom,, mislim da mu to ništa ne smeta, manji je od ovoga koi je ok, ćak ga i tjera od sebe ponekad, sada ne znam što sa njim, još su mali, da li ga ostavim takvoga ili ??? inaće sijamci su super zanimljivi, ima ih po svuda, ludo brzi, zabavni, jućer su cijelo popodne jurili u krug kroz mjehuriće od zraka, pa obrste biljke i tako to..
eto, toliko za početak..
pozdrav, svima, Davor..