Srpanj 05, 2025, 11:47:30 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Iguane i biljke  (Posjeta: 2249 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Expert

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Iguane i biljke
« u: Siječanj 24, 2007, 22:26:00 poslijepodne »
Iguane i biljke, e mene zanima dali se kod iguana kao i kod cameleona terarij smije ukrasiti s biljkama (pravim), mojoj igunani terarij novi je u izgradnji, pa sam mislio staviti prave biljke, prvenstveno me zanima koje i dali su to iste one koje idu i kod kemeleona, i koliko ih se smije staviti, sto se odnosi na prostor koji je iguani potreban da ostane prazen, i jos me zanima dali se smiju stavljati stabla, tocnije debla koja je more izbacilo na obalu, koji jako lijepo izgledaju, ali su (glupa sala) pospljenji, sad koliko je to stetno za iguanu, hvala,,,
Probajte i moj forum http://www.topbb.com/exoticm/

Offline gumi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Gmazoljubac
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=589874489
Iguane i biljke
« Odgovori #1 u: Siječanj 25, 2007, 02:35:00 prijepodne »

Pa iguane žive u krošnjama stabala,tako da možeš stavljat živo bilje unutra.Naravno sve šta nije toksično(kao kod svih guštera).E sad koliko će ti to bilje izdržat to je pitanje,jer iguane su biljojedi tako da će ona to sve počupat i izgrist.A šta se tiće deba,bilo bi poželjno imat šta veće deblo.A za to iz mora nebi znao

Pozdrav
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline tonnib

• Punopravni član
Iguane i biljke
« Odgovori #2 u: Siječanj 25, 2007, 09:59:00 prijepodne »
Iguane i živo zelenilo(ne toksično) mogu ići skupa ali je pitanje kao što gumi kaže koliko će to zelenilo potrajati pored iguane. Sve što je zeleno i tak ljepo, iguana ce kad tad početi jesti. Bolja solucija je plastično bilje kojeg imaš u velikim trgovačkim centrima(Bauhaous i slično). A za ova debla ti ne bi znao reći. Probaj ih dobro dezinficirati i staviti veliku peć da se sve sprži što može. Ostavi ga jedno vrijeme na zraku ili u sobi pa ponovi postupak. Sve ovisi koje je to drvo. Ako možeš to odgonetnuti zašto ne staviti. Pozdrav

Offline stray_cat

• Punopravni član
    • www.peta.org
Iguane i biljke
« Odgovori #3 u: Siječanj 25, 2007, 11:05:00 prijepodne »
tu se kao idealno granje za terarij prodaje vinova loza, nemam pojma kako je prije toga obradjeno ali kosta bjesomucno puno

Offline gumi

• Punopravni član
  • Gmazoljubac
Iguane i biljke
« Odgovori #4 u: Siječanj 25, 2007, 11:40:00 prijepodne »

Pa nemoj kupovat grane!!!To je bacanje para!Mislim da vinova loza nije baš za iguanu,možda neke stvarno debele grane.Loza je bolja kod manjih guštera.Ja bi ti preporučio neku voćku ili vrbu.Probaj nekako nabavit(da ne kažem odpilat) lipe debele graneiličak deblo na kojima će se iguana moć izležavat i penjat.

Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline babydoll2

• Punopravni član
Iguane i biljke
« Odgovori #5 u: Siječanj 25, 2007, 16:09:00 poslijepodne »
ex ta obala je strashno nepristupachna,normalni ljudi onamo ne mogu,stoga mislim da se nemash razloga brinuti .politi ga kipuchom vodom,malo dezificijensa pa opet malo kipuche i sve 5!ajd u najgorem sluchaju idemo kod mene u dvorishte ispilat palmu pa ako joj ti nije dosta onda je stvarno ekstrem
pa tko je vidio kupovati grane?!? jao ljudi....oni to poberu na istom mjestu gdje bi i vi sami pobrali pa vam onda prodaju za 100kn metar ipo loze! petshopovska mafija

of all the things I\'ve ever lost I miss my mind the most

Offline stray_cat

• Punopravni član
    • www.peta.org
Iguane i biljke
« Odgovori #6 u: Siječanj 25, 2007, 17:00:00 poslijepodne »
da je bar metar i pol, za te pare dobijem komad od 40 cm loze

sad cu pokrenut humanitarnu akciju da mi skupljate po obali lozu da ne moram vise kupovat

Offline gumi

• Punopravni član
  • Gmazoljubac
Iguane i biljke
« Odgovori #7 u: Siječanj 25, 2007, 17:35:00 poslijepodne »

A slušaj u dalmacij se sad obrezuje loza,tako da grana ima koliko hoćeš!!!Otiđi do nekog vinograda ili se javi pa će mo skupit nešto!!

2 Expert:
Ako misliš dezinficirat to drvo poli ga domestosom i dobro isperi vodom,ostavi a se osuši i to je to!
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline Infernal

• Punopravni član
Iguane i biljke
« Odgovori #8 u: Siječanj 25, 2007, 17:47:00 poslijepodne »

Citat: gumi

A slušaj u dalmacij se sad obrezuje loza,tako da grana ima koliko hoæeš!!!Otiđi do nekog vinograda ili se javi pa æe mo skupit nešto!!

2 Expert:
Ako misliš dezinficirat to drvo poli ga domestosom i dobro isperi vodom,ostavi a se osuši i to je to!

loza treba biti stara bar godinu dana,zbor kemikalija kojim ju spricaju,tako da nemogu ove svjeze....
Osijek.....

Offline stray_cat

• Punopravni član
    • www.peta.org
Iguane i biljke
« Odgovori #9 u: Siječanj 26, 2007, 00:43:00 prijepodne »
mali mi je predaleko, moze neko nabrat granja za mene? mislim, da bi skocila do dalmacije, pa platila hotel izasle bi me grane i skuplje

ak moze neko nakupit granja, pa se poslje to jednom nekako dobaci do zg?

Offline Expert

• Punopravni član
  • **
Iguane i biljke
« Odgovori #10 u: Siječanj 26, 2007, 01:07:00 prijepodne »
ma ljudi te grane kraj obale, nemodu biti toxicne bez obzira koje drvo bilo, jer su one tako dugo u moru da je cijelo deblo pocrvenilo od soli, nalazu ze u uvali gdje da biste dosli mozete i glavi uzgubiti, pitajte babydool2 ona je isla samnom, ja sam je ostavio tamo dok mi terarij nebude gotov, mene samo brine dali ta sol smeta, mislim ona se moze oprati, ali zadrzavati ce se u debla, i kada u terariju bude veca vlaga, moze izici iz debla, pretpostavljam da vi neki u dalmaciju ste vidili kako na drvenim prozorima na kucama kraj mora zna biti sitnih kristala od soli, a sto se tice umijetnog bilja, takoder skupo, bolje u cvijecarni uzeti umijetni brsljen, tamo je jeftinije i lijepo izgleda,,,, thanks!!!!!!!!!!

Offline babydoll2

• Punopravni član
Iguane i biljke
« Odgovori #11 u: Siječanj 26, 2007, 07:15:00 prijepodne »

Citat: stray_cat
da je bar metar i pol, za te pare dobijem komad od 40 cm loze

sad cu pokrenut humanitarnu akciju da mi skupljate po obali lozu da ne moram vise kupovat

hah a ja josh ublazhavam! prestrashno,ajd sad su mi dali ideju odoh ja fino kod bake i dide na otok u vinograd po cijelu hrpu loze pa prodavat ljudima za 100kn pola metra loze ma uzhas moji bi se kuchi proparali od smijeha
of all the things I\'ve ever lost I miss my mind the most

Offline gumi

• Punopravni član
  • Gmazoljubac
Iguane i biljke
« Odgovori #12 u: Siječanj 26, 2007, 11:19:00 prijepodne »
Pa ja mislim da nebi trebalo bit toksično.A to za sol neznam.Probaj ga dobro isprat ili još bolje stavit u neki bazen ili nešto da se moči u slatkoj vodi!
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline Expert

• Punopravni član
  • **
Iguane i biljke
« Odgovori #13 u: Siječanj 26, 2007, 18:54:00 poslijepodne »

ok, thanks, evo ovih dana cu posuditi od rodice diditalni aparat, pa cu vam poslati slike, samo ako ziv dodem do toga debla, takvo sto nemozete naci u pet shopu, i vrlo masno bi kostalo, ovih dana namijeravam kupiti ostalo sto mi treba za zavrsiti terarij od iguane, pa co otvoriti novu temu korak, po korak, pa da mi malo pomognete,,, see u,,,

Ako hocete mozete zatvoriti temu,,,