Lipanj 20, 2025, 20:08:23 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Novi terarij za iguanu  (Posjeta: 10230 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tonnib

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
Novi terarij za iguanu
« u: Siječanj 04, 2007, 10:39:00 prijepodne »

Moja iguana je dosta narasla i ugodno joj je u sadašnjem staništu.

Za kojih par mjeseci ce narasti još više i mislim da će joj sadašnje biti premalo pa sam odlučio da radim veliki terarij. Htio bi napraviti terarij od velikog starog ormara kojeg bi našao negdje ili kupio.

Što se tiće financijske strane tu sam dobro osiguran ali bi volio znati procjenu koliko ce me izaći ako radim od ormara ili potpuno novi.

Sad mene zanima što mi sve treba ako se odlučim za renoviranje ormara i da li je to dobra ideja ili da radim potpuno novi terarij?

Ako bi radio od ormaras cime ga trebam premazati da se vlaga ne uvuče u drvo?

Koje staklo trebam uzeti?

Kako napraviti vrata?

Gdje se preporuča stavljati ventilacija i koja je mreža najbolja?

I par dobrih linkova o samoj izradi terarija ako netko zna.

Unaprijed hvala

Offline babydoll2

• Punopravni član
Novi terarij za iguanu
« Odgovori #1 u: Siječanj 07, 2007, 20:28:00 poslijepodne »
Hy!
to sa ormarom je ok ideja,to sam i ja napravila ali moj neche dugo izdrzhati jer mi se ne isplaati investiratiu njega. to s ormarima je zeznuto ako se radi sa ivericom jer se oko nje ne mozhe puno preslagivati i brzo ode.najbolje drvo koje che ziher izdrzhati vlagu je ono za izradu brodova (srry ne znam kako se zove)al je najbolje.lakiranje drva nije bash preporuchljivo jer lak mozhe popucati.kad naruchujesh staklo pazi na debljinu da ne bi bilo Bum! vechina se zanima za plexiglas al on se jako brzo izdere tj bolje recheno iguana ga izdere a i zabija se u njega.mislim da ti detaljne odg glede vrata ne mozhe dat nitko jer ne znamo dimenzije terarije/nastambe, i kako bi to prema tvojoj procjeni trebalo funkcioniorati tj izgledati. mozhda grijeshim ali prema mojoj laichkoj procjeni ventilaciju bi trebalo postaviti pri dnu terarija/nastambe (toplina se podizhe pa nema smisla stavljati pri vrhu ak che svjezh zrak izlazit skupa s njom) najchvrshcha mrezhica je ona metalna pocinchana nju ja imam i do sada mi je najbolja jer nemam problema da ju iguana razdere noktima a i ne hrdja.imam ti par slikica nekih super terarija iguana pa ti poshaljem sad ih ne mogu nach

pozz!!!

of all the things I\'ve ever lost I miss my mind the most

Offline geminivg

• Punopravni član
Novi terarij za iguanu
« Odgovori #2 u: Siječanj 07, 2007, 21:53:00 poslijepodne »
ako ti nije financijska gnjavaza,radi na novo cca 2m x 2m,ostakli (ja osobno imam kavez u kombinaciji s bambusom), za ventilaciju ti je najbolja 2 kupaonska vetilatora ( 1 usisni 1 isisni ) a sve ostalo je stvar osobne maste.... ubacis potocic ili sl....u mojo kombinaciji racunaj na cca 3000,00 kn ako si samograditelj...
geminivg

Offline babydoll2

• Punopravni član
Novi terarij za iguanu
« Odgovori #3 u: Siječanj 07, 2007, 23:07:00 poslijepodne »
naravno potpuno novi bi bio super al ja sam ishla na shto nizhe financije.stari ormari su dobra stvar al ako je iguana odrasla...treba ti neki gigantski ormar .al dobro ti germinvg kazhe...rachunica te ispadne oko2-3 000 ovisno shto radish
al za nashe mezimce nishta nije previshe
fora su fontane u nastambama,zbilja ih je lako napraviti! em shto spricanjem stvara visoku vlagu,em shto je iguani zanimljivije i em hto super izgleda a sve shto ti treba je bazenchich i filter za akvarije sa visokom ispusnom pumpom za imitaciju fontanice i to je sva mudrost.
al dobro... isplanirati uredjenje je najmanji problem bitno je sve realizirati.
tonib napishi malo kako si ti to zamislio pa da vidimo shto se da isplesti,koje su dimenzije,koliki ti je prostor,priblizhna povrshina otvorenog (staklenog)dijela i zatvorenog (drvenog)....itd

pozzz!!!

Offline tonnib

• Punopravni član
Novi terarij za iguanu
« Odgovori #4 u: Siječanj 08, 2007, 09:12:00 prijepodne »
Društvo puno vam hvala na savjetima, imam fore još par mjeseci pa lagano proučavam na netu što je bolje a što nije. Ako imate kakve slike, nacrte bilo što se tiće terarija za iguanu bit ce mi od velike pomoci.

Offline babydoll2

• Punopravni član
Novi terarij za iguanu
« Odgovori #5 u: Siječanj 08, 2007, 09:25:00 prijepodne »
ovo je slika s interneta koju mi je frend poslao,ne znam chija je pa se nadam dsa se vlasnik neche ljutiti meni je super i namjeravam raditi po njemu samo u malo vecim dimenzijama glede visine.

Offline tonnib

• Punopravni član
Novi terarij za iguanu
« Odgovori #6 u: Veljača 05, 2007, 13:07:00 poslijepodne »
Našao sam super veliko drveni dvokrilni ormar. Malo manji od slike gore.
Da li mi netko može pomoći oko ovih pitanja:
1. Koji je najbolji lak za suzbijanje vlage a opet danema kemikalija koje bi štetile gmazu?
2. Gdje i na kojim stranama napraviti ventilaciju?
3. Koja mreža je najbolja za iguane?

Offline babydoll2

• Punopravni član
Novi terarij za iguanu
« Odgovori #7 u: Veljača 18, 2007, 15:33:00 poslijepodne »
tonnib sory ne znam jel si sto iskemijao vec glede terarija al ja sam tek sad naletila na post
za lak ti nemam blage iskreno ne kuzim se u gradjevinske materijaleal mislim da lak ako se dobro posusi nece "luciti" kemiju
sto se tice ventilacije ako ti terarij lici na ovaj mozda bi bilo dobro da je stavis s bocne strane,tipa jedan dio na jednu stranu a drugi na drugu pa da ti ventilacija bude s obje str. ili mozes napravit na samo jednom dijelu,malo vecu kako ti se cini bolje
ona metalna pocincana mrezica je super,ja ju imam i to je jedina koju mi iguana nije poderala u roku keks,cvrsta je i bez beda podnosi kandje i nece zahrdjati.
i ja sam lagano pocela raditi nacrte i skupljati pare za terarij za moju bestijicu i kako mi je krenulo sa terarijima moja bi soba do ljeta mogla postati glavno okupljaliste tarzana, samo tko ce ga natjerat da bude u terariju,jer kad se gospodinu seta on ce setati bez obzira sto meni na to strsi 2m kose u zraku...nenormalno
ajd poz!

Offline Expert

• Punopravni član
  • **
Novi terarij za iguanu
« Odgovori #8 u: Veljača 26, 2007, 02:09:00 prijepodne »
Vidim da si dobio odgovore skoro sve osim za lak, znaci ako je lak toksican da iguane onda nebi smile biti u dnevnome boravku na parketu, lak s vremenom ispari, ja sam svome kameleonu isto lakirao terarij sa obicnim lakom za drvo u boji, terarij je smrdio par dana pa sam ga stavio na cunce i onda je postao bez mirisa tj bez toxicnih tveti, tako da ti je 100% siguran svaki, samo da nema mirisa,...
Probajte i moj forum http://www.topbb.com/exoticm/

Offline tonnib

• Punopravni član
Novi terarij za iguanu
« Odgovori #9 u: Veljača 26, 2007, 12:40:00 poslijepodne »
Hvala društvo na prijedlozima. Lagano skupljam lovu i radim nacrte. Kada budu gotovi pošaljem na sajt.
Pozdrav