Srpanj 26, 2025, 09:23:31 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pomoc za novog clana  (Posjeta: 1084 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bulka

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Pomoc za novog clana
« u: Siječanj 21, 2007, 20:29:00 poslijepodne »
 Kao prvo pozdrav svima i sve pohvale.Dosta sam pregledavao teme na forumu biljke, i jako, jako prijatno sam iznenadjen, svaka cast.Treba mi par odgovora posto sam resio da probam da upotrebim Nutrafin...Ovde u Beogradu nema nista od tecnih djubriva, osim sere, i to jako oskudno.Do skoro sam koristio Dennerle E15 (+kalijum+mangan), ali sam u nedostatku istog presao na sera florena, i rezultati su ocajni.Listovi na svim Echinodorusima (osim kleiner bar) rastu zuckasti, skoro prozirni, i cini mi se da biljke polako propadaju.Nemam iskustava sa pojedinacnim dodavanjem elemenata, tako da mislim da je Nutrafin najbolje resenje, a i ne bih da jos vise pogorsam stvari.Interesuje me sta mislite o tome i gde u Zagrebu mogu da se nadju pomenuti preparati(da znam da objasnim sestri kada bude isla u Zg, ili jos bolje jel ima toga negde u Lici u okolini Plitvica)?POZDRAV

Offline Roni

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Pomoc za novog clana
« Odgovori #1 u: Siječanj 21, 2007, 21:06:00 poslijepodne »
Jesi li probao preko Interneta naručiti?
http://www.roni-reef.com (nema više, recesija je)

Offline Strippy

• Punopravni član
  • Dob: 45
Pomoc za novog clana
« Odgovori #2 u: Siječanj 21, 2007, 21:28:00 poslijepodne »
Evo ti adresa novootvorenog shopa u Beogradu koji ima izvrsnu ponudu biljaka pa pogledaj jeli ima sta i od gnjojiva...

DESIM DOO.                     TEL.  065 256 33 48      
                     TEL.  064 256 33 48      
Cerska 109, Beograd                     FAX.  011 283 75 02      

Split / Hrvatska

Offline Krajten

• Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
Pomoc za novog clana
« Odgovori #3 u: Siječanj 21, 2007, 22:04:00 poslijepodne »
Prije svega dobro dosao na nas forum

Nisam bas siguran da su serina gnojiva odgovorna za los rast tvog bilja. Vecina micoelementarnih gnojiva su manje vise istog sastava. Mislim da Serina nemaju dodatak zeljeza, ali to mozes riješiti extra dodavanjem željeza. Makroelemente mozes sam miksati i dodavati, a prah se kupuje u poljoapoteci..

pozdrav

ZG,Vrapče

Offline bulka

• Novi član
  • *
Pomoc za novog clana
« Odgovori #4 u: Siječanj 21, 2007, 22:18:00 poslijepodne »
 Hvala svima, eto vidite kad je covek ne obavesten, zivim na 2 km od Cerske a pojma nemam.Jel Nutrafin Hrvatski proizvod ili ...?Najvise bih voleo kada bih ponovo nasao Dennerle, ali bojim se da toga nema.Meni je to doneo brat iz Svajcarske.I biljke su super rasle.Najvise mi je zao Echinodorusa, posto sam jako tesko dolazio do njih, ovde je ponuda katastrofa.Evo i slike Echinodorus fluitansa, kako je izgledao...  

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
Pomoc za novog clana
« Odgovori #5 u: Siječanj 21, 2007, 23:01:00 poslijepodne »

Citat: bulka
Hvala svima, eto vidite kad je covek ne obavesten, zivim na 2 km od Cerske a pojma nemam.Jel Nutrafin Hrvatski proizvod ili ...?Najvise bih voleo kada bih ponovo nasao Dennerle,

Ne - Nutrafin je Hagenov brand, a doticni je multinacionalna korporacija ( npr, Fluval filteri su isto njihovi ). Denerle nisam vidio niti u HR, dok je u Austriji prilicno rasiren. Meni su Hagenovi i Tetrini proizvodi najdrazi, a Nutrafin Plant Gro je vrlo dobro tekuce gnojivo. Isto tako se u ovim krajevima pojavio i ceski brand " Dajana " koji ima solidnu hranu i preparate po niskim cijenama.

Edited by: AndrejX

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
Pomoc za novog clana
« Odgovori #6 u: Siječanj 21, 2007, 23:09:00 poslijepodne »

Teško je reći zašto ti echinodorusi slabije rastu( tu bi tuljan mogao više reći)ali to gotovo sigurno nije zbog upotrebe Sera florene. Samo za iformaciju Sera florena ima željeza i to dosta. Znači od makro elemenataima samo K, a od mikro sadrzi Fe, Mg, S, B. Dodata je soda bikarbona (NaHCO3) za podizanje KH kao i EDTA chelator radi lakse apsorpcije željeza.

Offline bulka

• Novi član
  • *
Pomoc za novog clana
« Odgovori #7 u: Siječanj 21, 2007, 23:50:00 poslijepodne »
A ja sam bas bio ubedjen da K fali, po svim postovima koje sam gledao, tj na fotkama ,su isti problemi kao kod mene.Hvala na savetima i nadam se da ce i Tuljan dati svoje misljenje.POZDRAV

Offline bulka

• Novi član
  • *
Pomoc za novog clana
« Odgovori #8 u: Siječanj 22, 2007, 20:13:00 poslijepodne »
 Strippy sad sam se vratio iz DESIM-a, pa to je neverovatno.Hvala ti jos jednom, i ako budes navracao u BG obavezno poseti tu radnju.Biljke su Tropikine, i jedino sto su i cene Danske, ali vredi svaku paru...Pozdrav