ja zivim u nl gdje je zastita zivitinja izregulirana i nema sanse da cu na cesti natrcat na zivotinju tipa zmija ili kornjaca (eventual zmija koja je nekom zbrisala)
Ovdje je vrlo slicna situacija, da se razumijemo. Ljetujem u prilicno zabacenom dijelu Istre, a zmiju, sam vidjela u xx godina, dva puta, prema tome, sansa da ces na ljetovanju u 'Rvackoj, nabasat na zmiju, uz to ozlijedenu zmiju koju ces ti glumit spasitelja

)), je ravna nuli.
mene muci sto sa zivotinjom nadjenom u hr a moram sa njom doma u nl, trebam pasos a sto ako je rijec o zasticenoj vrsti?
Iskreno sumnjam da ce ti se bas to desit tak da te nema kaj ''mucit'', al... legalno ne mozes prenijeti zivotinju koja je zasticena vrsta, cak ju nesmijes niti drzati doma. A kolko ja znam, vecina hrvatskih zmija je zasticena vrsta. Za ostale zivine nemam pojma... znam sam da je cancara zasticena.
svi pricate o nekim udrugama a nigdje ne vidim linkove ili brojeve telefona
Hyla, na tom sajtu za sad nema puno jer je u izradi, ali ako bi ti (hipotetski) nesto trebalo, onda se obratis ekipi na mejl koji imaju na toj stranici pa pitas.