Srpanj 23, 2025, 20:35:55 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: ug i vanjski filter  (Posjeta: 2800 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tomi

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
ug i vanjski filter
« u: Svibanj 30, 2004, 23:26:00 poslijepodne »

dali je netko isprobao ovu kombinaciju,

zapravo me muei kak stavit u ovom slueaju humus ili ostale hranjive tvari u podlogu, a da ne izlazi sve to van, tj. hoae li biti dovoljno tekuae gnojivo s obzirom da ae strujiti voda kroz podlogu pa istovremeno donositi korijenju biljaka i hranjive tvari

mislio sam ovaj sistem napravit jer mi se eini da ae korijenje uvijek lagano "raditi" tj. neae toliko truliti i ostajati u podlozi

vaša mišljenja i prijedloge molim, hvala

Offline tomi

• Novi član
  • *
ug i vanjski filter
« Odgovori #1 u: Svibanj 30, 2004, 23:49:00 poslijepodne »

evo i slika nabrzinu, i da po ovom sistemu ne bi se zaeepila podna rešetka

Offline Force

• Punopravni član
  • Dob: 42
ug i vanjski filter
« Odgovori #2 u: Svibanj 31, 2004, 00:22:00 prijepodne »
Ja sam malo citao clanke od ljudi koji bas inzistiraju na bilju u akvariju i oni su svi do jednog bili protiv podnih filtera, ali ti jos vidi komentare pa odluci.

Offline tomi

• Novi član
  • *
ug i vanjski filter
« Odgovori #3 u: Svibanj 31, 2004, 11:47:00 prijepodne »
a što mislite hoae li kabel grijae pomoai bolje od podnog filtera, euo sam da korijenje još više truli zbog tih podnih grijaea, i gdje se mogu ti grijaei nabavit pošto su ak znate

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
ug i vanjski filter
« Odgovori #4 u: Svibanj 31, 2004, 11:55:00 prijepodne »
Ja sam euo da ti grijaei pospješuju rast biljaka???

Offline sax

• Punopravni član
ug i vanjski filter
« Odgovori #5 u: Svibanj 31, 2004, 20:02:00 poslijepodne »

Citat: tomi
a što mislite hoae li kabel grijae pomoai bolje od podnog filtera, euo sam da korijenje još više truli zbog tih podnih grijaea, i gdje se mogu ti grijaei nabavit pošto su ak znate

Pa ako mislis da korjenje truli od njih zasto te onda zanima gdje ih ima kupit ?
Inace probaj http://WWW.ljubimac.hr

Offline tomi

• Novi član
  • *
ug i vanjski filter
« Odgovori #6 u: Svibanj 31, 2004, 22:07:00 poslijepodne »

zasad sve radi na vanjskom filteru, ali au uskoro prekopat složit ispoeetka pa su sve opcije otvorene, i skupljaminformacije, valjda au ovaj put složit podlogu kak treba jer sad eistim filter svakih 2 tjedna i sav je medij, vata, sme?a tj. puna podloge koja oeito izlazi ispod šljunka (klasieni gradirani crni pomiješan s negradiranim sme?im),

pa sam mislio neš napravit: a) podni(ug filter) + vanjski i tad mi niš neae štopat filter ak nema podloge

ili b) podni grijae s bolje napravljenom podlog i samo vanjski filter

ili nešto treae, a svakako bih htio da bilje dobro uspijeva, stoga još prijedloga molim

Offline zhavrlis

• Novi član
  • *
ug i vanjski filter
« Odgovori #7 u: Lipanj 01, 2004, 07:56:00 prijepodne »
Ja ti filter (Eheim 2222)eistim svakih 6 mjeseci ili više. Ali zato pri izmjenama vode od 20% (svaka 2 tjedna)dobro usisam otpatke i prljavštinu sa dna. Filter bi trebao eistiti tek kada ti se smanji protok u istom, tj. kada na izlazu vidiš da voda slabije curi.
Slavonski Brod

Offline Tuljan

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
ug i vanjski filter
« Odgovori #8 u: Lipanj 01, 2004, 11:23:00 prijepodne »
Podni grijae da ako ikako možeš. Ima ih u Ljubimcu (bar ih je bilo). Pospješuju i rast bilja i kvalitetu vode jer ti zbog lagane cirkulacije vode kroz podlogu usljed razlike u temperaturi cijela podloga funkcionira kao biološki filter a i smanjuje se broj anaerobnih zona u podlozi.
ZAGREB-SESV. KRALJEVEC/HRVATSKA

Offline tomi

• Novi član
  • *
ug i vanjski filter
« Odgovori #9 u: Lipanj 01, 2004, 11:25:00 prijepodne »
eitao sam po netu i kažu da je puno bolja kombinacija podni grijae, ali 0,1-0,2w po litri( dakle moj 112l =11-22W grijae) da se izjednaei hladnija podloga s temperaturom vode ili da bude malo toplija podloga, e sad opet sam gledao te grijaee i vidio samo kablove za terarije bez termostata, gdje da na?em grijaei kabl s termostatom za akvarij

Offline Tuljan

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
ug i vanjski filter
« Odgovori #10 u: Lipanj 01, 2004, 16:15:00 poslijepodne »
Nebi bilo loše imati termostat ali u praksi  podni grijaei imaju pre malu snagu da bi previše zagrijali vodu ili podlogu, znaei može i bez njega ali mora imati dozvolu za akvari i terari (veeina ima).
ZAGREB-SESV. KRALJEVEC/HRVATSKA