Ne znam da li je vec neko opisao "spravu" za usisavanje podloge ,ali evo ja cu da napisem za svaki slucaj.Uzmi plasticnu bocu od pola litra ,npr od ledenog caja ,sa onom "pipom" na cepu (sto se izvlaci ) .Odrezes taj gornji dio na cepu ,skines plastiku ,iskruzis nozem unutrasnji,zvjezdasti dio cepa i ostane ti taman rupa u koju uvuces crijevo .Ja imam neko gumeno ,promjera oko pola cm . Prerezes bocu otprilike na mjestu gdje je drzis prstima kad pijes iz nje.Oko pet cm od cepa .Ostane ti kao lijevak . Dakle dobijes nastavak za crijevo u obliku lijevka .
Isti je princip kao kad ispustas vodu iz akvarija ,s jedne strane imas taj "lijevak" i njega zabijes u dno i lagano promuckas podlogu da se prljavstina uskovitla ,a s druge crijevo drzis prema kanti u koju ces ispustati vodu i naravno potegnes ustima da voda krene . Kad se prljavstina uskovitla ona ide s vodom van ,a podloga koja je teska pada ponovo na dno i ne ide van s vodom.Vrlo komplikovano za objasniti ,a vrlo jednostavno za napravit ! Ovo mozes koristiti inace za svako usisavanje dna . Sretno u pravljenju usisivaca i sretna Nova Godina !