Srpanj 19, 2025, 19:07:29 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Evo i mene...  (Posjeta: 2112 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline pixie

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Evo i mene...
« u: Prosinac 24, 2006, 21:02:00 poslijepodne »

Ja sam stari-novi akvarista...duuugo godina sam imala 300 litarski akvarij i obožavala ga, uređivala... kako nama ljudima apetiti rastu tako sam i ja prošla razne faze i došla do dana kada sam poželjela držati diskuse...uglavnom, da ne dužim, nakon nekoliko kalvarija sa diskusima izgubila sam volju za akvarijima i riješila se svog. Zadnjih nekoliko dana sam u velikoj dilemi. Uglavnom, kupujem novi akvarij, ne mogu se odlućiti između caymana 240 lit. i juwela 180...Želja mi je napraviti dobar biljni akvarij sa neonkama i možda još neka vrsta ribica. Mislila sam staviti i gupije ali sam dobila savjet da te dvije vrste ribica ne idu zajedno. Za juwela su mi rekli da je bolji za bilje i da se da naručiti dodatna rasvjeta koja ne narušava izgled akvarija, a opet, meni je cayman nekako ljepši i atraktivniji...

Offline Vlado

• Osnivač
  • Počasni član
  • Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
Evo i mene...
« Odgovori #1 u: Prosinac 24, 2006, 21:08:00 poslijepodne »
Juwel serijski ima jaaakkkooo lošu rasvjetu. Treba vidjeti koliko košta jača rasvjeta pa odlučiti. Cayman je svakako dorađeniji...slatke su to brige!

Offline pixie

• Novi član
  • *
Evo i mene...
« Odgovori #2 u: Prosinac 24, 2006, 21:09:00 poslijepodne »

Ufff, nešto sam zeznula...ali nastavljam...

Molim savjet u izboru akvarija, ribica, bilja...moram još reči da mi je Rentin akvarij bio presudan da se odlučim kakav akvarij želim...

Eto, nadam se da akvarij biti do N. Godine u mom stanu, pa ako netko ima višak biljčica za prodati, može mi se javiti...isto tako,ako ima neki uzgajivač neonki da mi se javi, jer me interesiraju domače a ne uvezene ribice.

Lijepi pozdrav svima i hvala na pomoči...pixie

Offline pixie

• Novi član
  • *
Evo i mene...
« Odgovori #3 u: Prosinac 24, 2006, 21:15:00 poslijepodne »

Citat: Vlado
Juwel serijski ima jaaakkkooo lošu rasvjetu. Treba vidjeti koliko košta jača rasvjeta pa odlučiti. Cayman je svakako dorađeniji...slatke su to brige!
Što znači to serijski? Dali to znači da treba mijenjati lampe ili nešto drugo? Za juwela su mi rekli da set sa još dvije lampe i dodacima za polopac dođe oko600-700KN. i da je to original a na caymanu baš i nema mjesta za dodatne lampe.

Isto tako jedan od večeg nedostatka na caymanu je navodno jedan kabel za sve... i da dosta kondenzira na polopcu... ne kritiziram, samo pišem što sam čula...

Offline Vlado

• Osnivač
  • Počasni član
  • Punopravni član
Evo i mene...
« Odgovori #4 u: Prosinac 24, 2006, 22:00:00 poslijepodne »
Juwel npr. na modelu REKORD 120 (moj akvarij) ima jednu lampu od mislim 36W na 120 litara. Od bilja mi uspjevaju jedino mahovine i anubiusi...

Offline pixie

• Novi član
  • *
Evo i mene...
« Odgovori #5 u: Prosinac 24, 2006, 22:12:00 poslijepodne »

Ovaj što ga gledam je mislim rio 180 i ima dvije lampe koje se naravno moraju odmah u startu promijeniti za jače, a svi rekordi imaju po jednu lampu.

Kod caymana je navodno puno bolji filter...

Offline Krajten

• Punopravni član
Evo i mene...
« Odgovori #6 u: Prosinac 24, 2006, 22:21:00 poslijepodne »
sve je to stvar osobnog ukusa, ali istina je da se u Rio seriji da bolje nadograditi rasvjeta iako se i u Caymanu nađe načina uz improvizacije...

Želim ti dobrodošlicu na naš forum...

ZG,Vrapče

Offline duda

• Punopravni član
Evo i mene...
« Odgovori #7 u: Prosinac 24, 2006, 22:21:00 poslijepodne »
Čuj za lame se ne moraš toliko brinuti ako nečeš imat neko zahtijevno bilje. Možeš imat te postoječe lampe i kupit samo reflektor. Ima jaako finog bilja ne zahtjevnoga. Ne znači ako je ne zahtjevno da je bilje ono fuj. Jako se da ljepo iskombinirat sa nezahtijevnim biljem samo ako čovjek ima volje i malo smisla. I dovoljno mu je 1 tjedno tekuče gnojivo i eventualno tabletica blizu korjenai to je to. Joj da šta sam nepristojna DOBRO DOŠLAEdited by: duda

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
Evo i mene...
« Odgovori #8 u: Prosinac 24, 2006, 23:04:00 poslijepodne »

Dobrodošla. Ja bih savjetovao juwel jer sam mišljenja da ima ljepšu liniju i nudi više mogućnosti za ugradnju dodatne rasvjete. Umjesto 180l uzmi juwel 240l.

Offline Njofra

• Punopravni član
Evo i mene...
« Odgovori #9 u: Prosinac 25, 2006, 08:33:00 prijepodne »
I sam imam juwel 240 i savjetovao bi ti isto.Mislim da je u juwel lakše dodat lampe,..hočeš original dodatnu sa još 2 lampe ili glomat koji se lako postavi.Meni osobno je i sam izgled puno bolji nego Cayman,jednostavno jednostavniji,ljepše ravne linije,bolji...Edited by: Njofra
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline pixie

• Novi član
  • *
Evo i mene...
« Odgovori #10 u: Prosinac 25, 2006, 13:24:00 poslijepodne »

Društvo, hvala na dobrodošlici i svima želim SRETAN I TOPAO BOŽIĆ....

Što se akvarija tiče, mislim da je odlučeno, biti če juwel...poslušat ču vas...a sada dali če biti onaj od 240 lit. ne znam, moram izmjeriti dali imam mjesta za njega...

Offline ribic

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
Evo i mene...
« Odgovori #11 u: Prosinac 25, 2006, 13:53:00 poslijepodne »
ja mislim da se od ukusima ne triba raspravljat meni je osobno lipši i dorađeniji cayman jer ima zaobljnije linije i moderniji nego juwel a sad nekome se sviđa klasika nekome ovo a i ima raznih dodataka poput osiguranog mista za automatsku hranilicu, tajmer za svitlo itd. a sad šta ćeš kupit to je na tebi