Srpanj 22, 2025, 06:29:51 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: tužne pirane  (Posjeta: 2106 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline SLIV

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
tužne pirane
« u: Prosinac 07, 2006, 14:48:00 poslijepodne »
nabavio sam pred par dana 4 pirane, i sve 4 mi stalno plivaju samo ispod filtera i ni makac,samo tu miruju. jel im treba samo vremena da se priviknu na prostor,ili nešto ne valja sa njima ? temperatura mi je 27 stupnjeva, a ph 7-7.5.

Offline Anis_:D

• Punopravni član
tužne pirane
« Odgovori #1 u: Prosinac 07, 2006, 15:48:00 poslijepodne »
ma ne brini nis sve je ok s njima to ti je sok doci ce sebi za par dana

Offline SLIV

• Punopravni član
  • **
tužne pirane
« Odgovori #2 u: Prosinac 07, 2006, 15:55:00 poslijepodne »
ma brine me i to šta skoro pa ništa ne jedu! tek tako da stave nešto pod zub! inače stalno miruju!bilo bi mi jako žao da im nešto bude jer su fenomenalne a i želja od malih nogu mi je da ih imam!

Offline Anis_:D

• Punopravni član
tužne pirane
« Odgovori #3 u: Prosinac 07, 2006, 15:58:00 poslijepodne »
e vidi ljudi inace pricaju ono "osjetljivo je to" mada su ribe izdrzljivije nego sto mnogi misle imao sam i ja pirane mada su moje i plastiku jele hehehe al na pocetku su bile povucene koliko ima da su u akvariju ???

Offline SLIV

• Punopravni član
  • **
tužne pirane
« Odgovori #4 u: Prosinac 07, 2006, 16:02:00 poslijepodne »
pa eto nekih 4 dana...

Offline ziva

• Punopravni član
tužne pirane
« Odgovori #5 u: Prosinac 07, 2006, 17:03:00 poslijepodne »
....treba proci malo vremena da se prilagode za par dana bit ce im super
--Ploče--

Offline SLIV

• Punopravni član
  • **
tužne pirane
« Odgovori #6 u: Prosinac 07, 2006, 17:15:00 poslijepodne »

ok,hvala vam! hranim ih granulama. što još bi im mogao datia da im ne naškodi?

Offline duda

• Punopravni član
tužne pirane
« Odgovori #7 u: Prosinac 07, 2006, 17:35:00 poslijepodne »

Može biti da im kako i kolege kažu treba vremena da se prilagode. Ili da možda nije u redu nešto sa parametrima vode pa im ne odgovara. Ili pak da nisu bubane. nadajmo se da je ipak sve ok i da samo treba vremena da se prilagode. I nije ok da stalno jedu jednoličnu ishranu.

Offline SLIV

• Punopravni član
  • **
tužne pirane
« Odgovori #8 u: Prosinac 07, 2006, 18:19:00 poslijepodne »

a šta bi im mogao dati još osim granula? parametri vode su ok.ph 7-7.5,temp 26

Offline duda

• Punopravni član
tužne pirane
« Odgovori #9 u: Prosinac 07, 2006, 19:25:00 poslijepodne »
E pirane nisam imala nikad pa nebih znala preporučit. Ali valjda če tko od kolega znati. Ako se nitko ne javi malo propitaj u trgovini. Čuj jedno je sigurno konstantno jest jedno te isto nije dobro. Malo znam o piranama jesu to biljojedi ili?

Offline franco9200

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • http://www.akvarij.net
tužne pirane
« Odgovori #10 u: Prosinac 08, 2006, 13:26:00 poslijepodne »
ako si kupio pirane biljojede rado ti jedu salatu i svu biljnu hranu a ako nisu nego crvenotrbušaste pirane rado jedu granule....od njih možeš napraviti mesožderke ali da ih hraniš sirovim mesom i to na način da vežeš špagom meso da one trgaju a ne gutaju pa će im zubi biti dugotrajniji inače im otpadnu.......
Rijeka, Zamet, Trsat
..........................
* ne vjeruj ribi koja laže....

Offline asterix

• Punopravni član
tužne pirane
« Odgovori #11 u: Prosinac 08, 2006, 22:22:00 poslijepodne »
nakon sto sam procitao da je voda u akvariju nezaciklirana, nekako mi se namece de pirane nisu tuzne zbog phisickih problema vec zbog kemije vode

Offline SLIV

• Punopravni član
  • **
tužne pirane
« Odgovori #12 u: Prosinac 11, 2006, 08:16:00 prijepodne »
voda mi se razbistrila pa i ribe živnule! ipak je sve ok! u trgovini mi rekli da su mesožderke,a imaju i onako crvenkasto naranđasti trbuh,pa pretpostavljam da jesu!a kakvo im meso mogu dati?samo goveđe ili bilo koje,ako je sirovo?

Offline Figaro

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
tužne pirane
« Odgovori #13 u: Prosinac 11, 2006, 10:20:00 prijepodne »

Bilo koje sirovo meso a što se tiče gore navedenog otpadanja zubi to je kod pirana normalno jer novi zubi izguravaju stare i nemoraš im vezati meso jer im nikada neće nestati zuba i to je glupost.Zubi su im sakriveni iza usana tako da se vide samo prilikom hranjenja ili netom prije ispadanja dok su na pola puta prema van. Nikada ne ostaju bez zubi a jedina funkcija vezivanja mesa je ta da ih gledaš dok trgaju ili da poslje ostatke lakše izvadiš iz vode kako timeso nebi zagadilo vodu.Riba kao riba je na početku pod stresom i malo se čudnije ponašaju kod stavljanja u novi akvarij jer ipak natterreri jenajplahija vrsta.
Šest puta bez vaðenja

Offline SLIV

• Punopravni član
  • **
tužne pirane
« Odgovori #14 u: Prosinac 11, 2006, 12:03:00 poslijepodne »

ok,hvala!idem odma u mesnicu po pola krave,pa neka žvaču!

Offline franco9200

• Punopravni član
tužne pirane
« Odgovori #15 u: Prosinac 11, 2006, 12:22:00 poslijepodne »
Citat: Figaro

Bilo koje sirovo meso a što se tiče gore navedenog otpadanja zubi to je kod pirana normalno jer novi zubi izguravaju stare i nemoraš im vezati meso jer im nikada neće nestati zuba i to je glupost.Zubi su im sakriveni iza usana tako da se vide samo prilikom hranjenja ili netom prije ispadanja dok su na pola puta prema van. Nikada ne ostaju bez zubi a jedina funkcija vezivanja mesa je ta da ih gledaš dok trgaju ili da poslje ostatke lakše izvadiš iz vode kako timeso nebi zagadilo vodu.Riba kao riba je na početku pod stresom i malo se čudnije ponašaju kod stavljanja u novi akvarij jer ipak natterreri jenajplahija vrsta.

zašto pirane od mog frenda NEMAJU zube, jedna mu je krepala pa kad smo je izvadili van nije imala zube a zubi kod pirane se itekako vide.... bar dok je imaš u ruci, izgledaju kao moja baka bez proteze Edited by: franco9200
Rijeka, Zamet, Trsat

Offline franco9200

• Punopravni član
tužne pirane
« Odgovori #16 u: Prosinac 11, 2006, 12:23:00 poslijepodne »
Citat: Figaro

zaboravio sam pitati jel imaš doma pirane koje imaju malo više starosti......Edited by: franco9200
Rijeka, Zamet, Trsat

Offline Figaro

• Punopravni član
tužne pirane
« Odgovori #17 u: Prosinac 11, 2006, 16:31:00 poslijepodne »

Ako je riba bila pirana da ste joj spustili usne vjerojatno bi našli zube. Vidio sam na netu da im neki čak odrežu usne kako bi im se stalno vidjeli zubi što je totalno okrutno i nema smisla jer joj opet narastu kroz neko vrijeme.Ako nije imala zube vjerojatno se radi o red belly pacu-u koji ima zube sličnije našima nego piraninim i nisu baš uočljivi izvana.Doma imam jednog starijegrhombeusa i redovito mjenja zube tak da imam već 30-tak zubi koje sam našao na podlozi.Prije sam imao natterreri(u više navrata)i uvjek sam ih hranio samo ubacivši meso tako da je riba morala primati meso sa dna što im baš i ne leži zbog izbačene donje čeljusti ali su ipak sve imale zube a tako radim i danas sa ovom ribom(a radio sam i sa sancheziem).Pošto su im usne nategnute preko zubi riba stvarno izgleda kao stara baba jer se jedino vide mala udubljenja na usnama gdje je razmak između zubi
Šest puta bez vaðenja

Offline Figaro

• Punopravni član
tužne pirane
« Odgovori #18 u: Prosinac 11, 2006, 16:34:00 poslijepodne »
Zaboravih pitati koje je veličine bila ta riba i koliko je bila stara(od prijatelja) da li možda imaš nekakvu sliku.
Šest puta bez vaðenja

Offline franco9200

• Punopravni član
tužne pirane
« Odgovori #19 u: Prosinac 12, 2006, 09:22:00 prijepodne »
ta riba je bila kao orada od 1kg.. i nije imala zube kad sam pitao zašto nema zube rekao mi je zato što je cijeli život gutala hranu a ne trgala.......
Rijeka, Zamet, Trsat