Pozdrav.Ja takodje imam Cayman aq.Te tablete ,tj kapsule ,stavi u srednju spuzvu filtera i ne diraj je .Ja aq imam vec godinu dana tu spuzvu jos nikad nisam prala .Tako su mi rekli ,Sto manje to bolje.Ponekad ubaci malo riblje hrane ,cisto radi bakterija ,mada su meni rekli da nakon tableta mogu ribe odmah staviti .Klor ti je vec ispario ,ali me cudi da ti nisu ponudili nesto za pripremu vode tipa Aquasana i sl .U buduce uzmi da se ne bi brinuo oko klora i sl . Ta prasina ce se slegnuti kao sto je vec receno .Biljke takodje mozes posaditi odmah ,ali ako ne mozes po dudinom savjetu ,isprazinti dio vode ,onda ronilacku masku i udri!

..Nabavi neku pusudu u koju ces isipati prljavu vodu kada budes mijenjao .To moras imati .Nabavi i neki kanister ili njih vise ,za vodu koja treba da odstoji prije nego je ulijes .Svakako ces morati mijenjati taman toliko vode koliko je duda rekla da ispraznis kod sadnje biljaka.Zato kupi odmah ,odradi biljke pa ce ti ostati i za poslije (imas negdje napisano kako se biljek sade ).Neki posebno indikatori ,testeri ti ne trebaju osim ako se ne odlucis za neke zahtjevne ribe ,ali do riba imas jos posla ,ali ne bi bilo lose da vec znas sta ces imati u aq .Zbog biljaka i riba ,jer postoje ribe koje se hrane biljkama pa bi bilo steta da ti sve obrste za sedam dana ,.Moj savjet je promjena lampi koje su dosle uz Cayman ,to su obicne neonke ,nisu lose ,ali ima i takvih da su specijalno uradjene za rast biljaka ,isticanje boje riba i sl .pa izaberi sta zelis .I pitao si za filter ..i da, dobar je filter .Kad se zaprlja peres samo bocne spuzve i to u akvarijskoj vodi koju izlijes iz aq kad mijenjas vodu ,samo malo onako iscijedis,izgnjavis,nista drugo .Moj radi ko singerica

ja nemam zamjerki .Eto ja se raspisala ,nadam se da sam sta i pomogla.Dobrodosao u akvaristicke vode i jos dugo uzivao .