Srpanj 22, 2025, 04:59:27 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: pomoć-kamenje za malawi  (Posjeta: 1576 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dach

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
pomoć-kamenje za malawi
« u: Studeni 28, 2006, 13:56:00 poslijepodne »
pozdrav svima

iza nove godine preuredjujem akvarij juwel rio 180 i prelazim na ciklide (pseudotropheus demasoni ili zebre i labidochromis caeruleus) ukupno 12-tak riba, u akvarij ide juwelova pozadina rock (zadnja strana, lijeva bočna i filter se zatvaraju), postavit ću novu pumpu 1000 l/h umijesto 600 l/h, podloga, kamenje i par anubiasa.
sada slijede pitanja
1.krupniji šljunak ili pijesak i koje boje za podlogu
2.koje lampe (originalno idu dvije fluo lampe), da li  da ostavim obje ili samo jednu i koje daju najbolji spektar boja za ciklide,a da alge ne podivljaju
3.i ono meni najbitnije gdje nači kamenje u ZG da pašu uz juwelov rock (smedje) treba mi jako puno kamenja jer mi je plan lijevu stranu natrpati sa kamenjem skoro do vrha, sa blagim nagibom na desno i manja hrpa sa desne strane

Zg-Cro                  
riba najbolje pliva u dobrom vinu

Offline profi23

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
    • Panonsko more 2
pomoć-kamenje za malawi
« Odgovori #1 u: Studeni 28, 2006, 14:54:00 poslijepodne »
1. Ja svugdje stavljam obični pjesak sivi Dravski

2. Lampe su Ok original jer ti ne treba svjetlo za travu a i malawvi nevole puno svjetla i trebajuu tamnija mjesta za sakrivanja. Ja sam osobno stavio Jednu AQUGLO zato što poboljšava boje riba
Neki čak i zatamnjuju da bude još manje svjetla.

Za kamenje ti nemogu pomoći jer sam iz Osijeka ali evo link pa ocijeni moj uradak

https://www.akvarij.net/forum/forum_posts.asp?TID=18792&P N=3

Offline dach

• Punopravni član
pomoć-kamenje za malawi
« Odgovori #2 u: Studeni 28, 2006, 15:06:00 poslijepodne »
super izgleda, samo me strah da mi ga ne bude po cijelom akvariju kada počnu kopati i da ga ne bude pun filter, zato i dvojim između šljunka veće granulacije i pijeska, makar mi se pijesak više sviđa
Zg-Cro                  
riba najbolje pliva u dobrom vinu

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
pomoć-kamenje za malawi
« Odgovori #3 u: Studeni 28, 2006, 15:15:00 poslijepodne »

Citat: dach
super izgleda, samo me strah da mi ga ne bude po cijelom akvariju kada počnu kopati i da ga ne bude pun filter, i

Pa nisu Malawi ciklidi rudari,ma kakve su to fame.

1.otidi lepo u bauhaus i kupi pesak,koji se koristi za filter mediju u bazenskim filterima,to tio je fini kremenčev pesak,smedje boje i kao takav baš dobar za malawi ciklide.Krupniji pesak baš i nije dobar odabir,uzme se u obzir,da Malawi ciklidi vole stavljati pesak u usna i poslije,ga izbacuju kroz škrge.

2.svetlo ti ja preporučujem ili Hagen power glo ili SERA blue sky

3.Valjda za kamenje ne bi trebalo biti problema ideš lepo na Sljeme i uz rekreaciju kupiš i kamenje,a ne ide ti se,eto opet ....rešenje Bauhaus ima tamo da kupiš kamenje,baš prikladno za ciklide.Edited by: Bojko