Lijepi pozdrav. Akvarist sam početnik (6 mj.). Prvo sam djeci kupio 20lit. akvarij sa tri hladnovodne ribice ( +filter sa aeratorom, poklopac sam napravil sam) itd. e onda počinje priča, zarazil sam se akvaristikom, 2 mjeseca nagovaral ženu da uzmemo veći , šparal itd. I ! Kupil sam veći ( 125 Lit komplet s filterom, poklopcem i grijačem sve od SERA-e za male novčiće ( novo 1200 kn minus štojer u SLO= 950 kn),10 kg sitnog pijeska za biljke, 15 kg šljunka 8-10mm,pumpu za zrak,12 biljaka ( latinski mi baš i neide), 30 ribica (6 platija, 6 gupija, 6 neonki, 3 colise, 3 botie, 2 fox-a, 1 betu, 1 pandu, 2 zebrice) Super! Ali... Nakon 10-tak dana sretnog suživota na biljkama mi se počeo pojavljivati smeđi talog (koji se može fizički skinuti). Akvarij je pored prozora na sjevernoj strani, osvjetljen je 13sati na dan , lampe su 2x 18 W. Koliko sam ovdje pročitao, vjerovatno je premalo svjetla, ali nemogu staviti nikakve reflektore jer nemam mjesta (stavio sam akvarij u kuhinju na element (pojačan) izmeđugornjih i donjeg kuh. elementa.(čak ne mogu ni skinut poklopac dok ga ne ispraznim već sve radim kroz rupu). Molim savjete, jeli to nedostatak svjetla ili neka bolest biljaka jer nema taloga na svim biljkama, jer mi se čini da se širi i na kamenje. Unaprijed hvala.