Srpanj 18, 2025, 00:12:05 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pyton regius-kraljevski udav  (Posjeta: 1304 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ladavacl

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Pyton regius-kraljevski udav
« u: Studeni 29, 2006, 18:41:00 poslijepodne »

imam udava nesto vise od mjesec dana

i zanima me par stvari.

ja kao podlogu drzim treset, ima kablovski grijac i stolnu lampu nad terarijem da ga dodatno grije.

moje pitanje je dali mu jos nesto treba osim toga?

koliko cesto ga moram hranit? - velik je oko pola metra.

hvala!

Offline civi

• Punopravni član
« Odgovori #1 u: Studeni 29, 2006, 19:28:00 poslijepodne »
Citat: ladavacl

koliko cesto ga moram hranit? - velik je oko pola metra.

Koliko može pojesti!

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #2 u: Studeni 29, 2006, 19:47:00 poslijepodne »

Obzirom na njegovu trenutnu veličinu, hrani ga jednimmišem tjedno. Kako bude rastao, ponudi mu po dva manja ili jednog mladog štakora, itd. Uglavnom, dok je mali, pitončić jede više i češće nego odrasli pitoni. Postaj koju fotografiju svog terarija ako si u mogućnosti. Sve ovo što si naveo je OK,ali uz to je obavezna i posuda s vodom, te zaklon (prostor u koji se piton može zavući, odnosno sakriti). Na jednom dijelu terarija (daljem od grijača i reflektora) treset bi uvjek trebao biti vlažan. Također, važno je prije presvlačenja stare kože povećati vlagu u terariju na 80-90% kako bi se izbjegli problemi. To je najlakše postići redovitim prskanjem unutrašnjosti terarija 2-3 dana prije presvlačenja (znat ćeš da je zmija spremna za presvlaćenje kad dobije "mutan", sivkast izgled). Alternativno, možeš u terarij postaviti tzv. "vlažnu kutiju" - plastičnu kutiju ispunjenu vlažnim tresetom i s izrezanom rupom na boku ili poklopcu, kroz koju se zmija može uvući unutra i uživati u potrebnoj vlazi onda kad ona to zaželi.

Offline Nik

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Studeni 30, 2006, 07:00:00 prijepodne »
Što se tiče kabelskog grijača.. nije ga pametno koristi pošto može zeznut zmijino presvlačenje, a neki jači čak i opeč ... Štose hrane tiče jedan miš tjedno je dovoljno, samo pazi na veličinu miša, neka debljina mišića ne prelazi debljinu najdebljeg djela zmije

Pozdrav
Edited by: Nik