Kolovoz 07, 2025, 01:11:04 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: cayman 110  (Posjeta: 1159 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ribic

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
cayman 110
« u: Prosinac 05, 2006, 15:10:00 poslijepodne »

kupija san dotićni akvarij s postoljem a sad bi vas molija da predložite jer iman nedoumica pa krenimo :

1. hranjiva podloga za ovi akvarij koliko bi mi oprilke tribalo kg kupit i koju predlažete između sere, tetre ili već neke druge, menj ise najbolje ćini uzet onako pjesak granulacije 2-3 mm zbog bilja

2. mislim kupit onu pozadinu juwel rock 600 tj. 2 takve pa bi triba odrezat jednu da stane sve pa jel komplicirano odrizat ooće li lipo ostat na krajujer za diy pozadinu neman adekvatnog prostora za mrvljenje stiropora itd

3. co2 uređaj onaj ferplast cllasic, nutrafin, iliti već neki drugi opet nebi diy jer mi ovo lipše izgleda pa koji je bolji kakvi su im mješaći

4. predlažete li mi ugradnju dodatnih lampi ili promjenu istih onako nebi želija u akvariu imat totalnu prašumu nego onako srednje da ima dosta bilja ali ne previše da se ništa ne vidi

5. nebi ništa stavlja ispod akvarija i postolja jer misli da dobro prijanja jedno uz drugo ako je već rađeno zadno za drugo

i ako imate još koji savjet ovako za prvu ruku nebi bilo zgorega koje biljke ne prekomplicirane onako da zahtjevaju iste parametre vode i eto već san vas udavija al nadan se da ćete pomoć

Offline ribic

• Punopravni član
cayman 110
« Odgovori #1 u: Prosinac 05, 2006, 16:56:00 poslijepodne »
pa nije valjda da niko nema svoje mišljenje ljudi pomozite

Offline Strippy

• Punopravni član
  • Dob: 45
cayman 110
« Odgovori #2 u: Prosinac 05, 2006, 17:17:00 poslijepodne »
1. uzimas pjesak granulacije 2-3mm ali ispod toga mozes stavit neke od hranjivih podloga (lavalit npr.)
2. pogledaj po starim temama imas u jednom akvariju od medonja tako spojenu pozadinu pa ces vidit kako izgleda.
3. kad sam se prestao bavit s biljkama ferplastov jos nije izasao tako da neznam skoro nista o njemu a nutrafinov je skroz ok.
4. imas clanke kako ugradit dodatnu rasvjetu u caymana. mozes dodat samo jos jednu. mislim da ce bit dovoljno. i dodaj reflektore jer onaj u caymana i nije nesto ili mozes zalijepit reflektirajuci cetifix preko postojeceg caymanovog reflektora.
5. nemoras

Split / Hrvatska

Offline ribic

• Punopravni član
cayman 110
« Odgovori #3 u: Prosinac 05, 2006, 20:46:00 poslijepodne »
pa zar samo Strippy ima svoje mišljenje ljudi slobodno pišite omozite toliko toga ima za kupit a teško se odlućit pa napišite svoje mišljenje

Offline duda

• Punopravni član
cayman 110
« Odgovori #4 u: Prosinac 05, 2006, 20:59:00 poslijepodne »
Šta se tiče podloge tu je teško reći mišljenja su podjeljenja. Po meni dobra je i sera i tetra. Ja ima tetra substrat eto odlučila se zanjih za nekog moraši pomješala sam je sa lavom. Stavila sam još i tetra initial sticks pomješaš sa 2/3 šljunka jer šljunak je jalov to znamo i služi kao ukras tj da prekrije substrat Tetra initial sticks aktivator podloge miksaš sa šljunkom mislim 2/3 kako sam napisala i ostatak gorepospeš opet sam šljunak. Piše ti na uputstvu kako ide ako kupiš i nije jasno pitaj. Šljunak možeš 2-3mm ja osobno ima granulacije 4-8mm i sve mi je ok.Šljunak obavezno oprati dok god ne bude čist ko suza. Za pozadini neznam ja imam onu jeftinu koja se ljepi na vanj stranu ag. Šta se tiče CO2 netrba ako češ imti nezahtjevne biljke ako se odlučiš kasnije za zahtjevne onda lako naknadno kupiš CO2 i staviš. Kao šta možeš i biljke uvjek naknadno dokupit pa bile zahtjevne ili ne. Koji CO2 a sad opet kako kome jaako dobar je i moj glas ide njemu Ferplast sa onom bocom i dobiješ odmah ona 3 praha s njim i možeš kad istrošiš i sam napraviti. Lampe ako zahtjevno bilje onda češ trebati dodati lampi još jer treba puuuno svjetla. No to isto možeš naknadno dokupiti ako kupiš zahtjevno bilje. Ako ne nema smisla ovepostoječe če bit ok za nezahtjevno i možeš dodati reflektor eventualno npr dobra ti je arcadia reflektor. Neznam jer morena cayman meni ide na juwel.

Offline bukle

• Punopravni član
cayman 110
« Odgovori #5 u: Prosinac 05, 2006, 21:02:00 poslijepodne »
Florabella za hranjivu podlogu po 8 kn - 5kg ti je dobra, ostavi je 15 dana u vodi da se pripremi za život u akvariju.
toni/split/

Offline duda

• Punopravni član
cayman 110
« Odgovori #6 u: Prosinac 05, 2006, 21:17:00 poslijepodne »
A koje biljke evo par nezahtjevnih npr valisneria gigante, valisneria spiralis, criptocoryna green, limun, javanski mah, rogolist, razni anubias koji možeš vezati za kamen i/ili drvo,, vodena kuga može u podlogu a može i plutati po vodi kao i gore navedeni rogolist.Javanska paprat može u podlogu ili vezati,Anubias barteri mi je super napred ako ti se dopada anubias nana,kako reče gore javanski mah,eleocharis parvula. to to bi onak od nezahtjevnih možda malo eleocharis parvula treba malo više svjetla alinije to baš tako posebno zahtjevna. Biljke ove netrebaju puuno lampi tj doosta svjetla i CO2 kako rekoh nisu zahtjevne. Treba ti tekuče gnojivo koje se stavlja 1 tjedno i biljke obavezno dezinficirati podrezat korjenčiće pa oplahnut u čistoj vodi pa sadit. i prva 3 tjedna NE stavljat tekuče gnojivo zbog algiEdited by: duda

Offline duda

• Punopravni član
cayman 110
« Odgovori #7 u: Prosinac 05, 2006, 21:27:00 poslijepodne »
Podloga bi trebala bit od 5-10 cm max substrat ne pereš samo šljunak. Eto valjda ti je šta jasnije bar malo. Ako nije pitaj nema frke netko se uvjek nađe.

Offline ribic

• Punopravni član
cayman 110
« Odgovori #8 u: Prosinac 05, 2006, 22:03:00 poslijepodne »
ovi inital sticks jel toskupa u tetrinoj pozlozi ili si još to naknadno kupila i koliko bi mi kg te podloge tribalo, a i bukle je napisa neku florabellu nemam pojma šta je to pa ako možete pojasnit a sad biljke onako nene poznam ali poimenie puno njih neznan pa ono šta mi se svidi kupija bi pitat ću gore da nebudu neke najzahtjevnije

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
cayman 110
« Odgovori #9 u: Prosinac 05, 2006, 22:12:00 poslijepodne »
ako se može znat, koliko si platio sve skupa i gdje si kupio? ako nečeš javno, može preko pp. zahvaljujem.

Offline ribic

• Punopravni član
cayman 110
« Odgovori #10 u: Prosinac 06, 2006, 12:52:00 poslijepodne »
u splitu bila neka akcija sve za 3100 kn

Offline duda

• Punopravni član
cayman 110
« Odgovori #11 u: Prosinac 06, 2006, 14:38:00 poslijepodne »
Initial sticks se nedobije sa tetrinim substratom. To sam zasebno kupila i cjena je bila oko80 kn neznam točno tako nešto otprilike. To pakovanje koje sam imala je bilo to sam zapamtilaod 250g i sječam se da su pisali da je dostatno za akvarije do 250lit i znam da su unutra bile još tabletice koje se piknu blizu korjena biljke bilo oko 5,6 tabletica. Čuj oprosti ako sam šta slučajno krivo napisala nije namjerno nemoj se ljutit. Florabela neznam taj proizvod ja sam zadovoljna sa tetrinim substratomE,sad ja previše nevjerujem trgovcima jer nima je bitni prodati zarada je na 1 mjestu. kako neznaš puno ili uopče o bilju mogu ti uvalit najzahtjevnije i reć da su nezahtjevne. Ne govorim na pamet niti filozofiram nego govorim iz vlastitog iskustva. Moj savjet a ti kako hoćeš ako imaš koga tko se razumije u bilje neka ide s tobom ima tu akvarista iz Splita pa ako bi ti izašli u susret da pođu s tobom da pomognu pri odabiru bilja. Ili da upišeš par ovih biljki koje sam ti napisala i njih tražiš nezahtjevne su i nečeš falit.

Offline ribic

• Punopravni član
cayman 110
« Odgovori #12 u: Prosinac 06, 2006, 20:33:00 poslijepodne »

ma nema problem kupija sam onu knjigu na engleski pa mi je jasnije malo nije skupa a unutra je većina akvarijskih biljaka pa ću se snać nego samo sam tija pitat jel kad stavljaš taj substrat jel prvo staviš podlogu obićnu a nekoliko cm tetrine podloge pa onda gore da prikrije samo malo staviš obićne podloge ili triba sve skupa zamišat

Offline duda

• Punopravni član
cayman 110
« Odgovori #13 u: Prosinac 07, 2006, 10:16:00 prijepodne »
Šta se tiče podloge uzmeš dooobro opranoga šljunka ali ne puno toliko šlunka da prekrije dno i pomiješaš ga sa tetra initial sticks aktivatorom podloge. Kad si to napravio inda stavljaš substrat i potom šljunak. podloga treba sveukupna bit od 5-10cm max. Šta se tiče podloge mislim i šljunka sve zajedno gledaj da ti bude postavljena tako da ti se penje prema kraju tj da lagano se spušta prema naprijed. Valjda si skužio ako ne pitaj jer neznam koliko sam ti dobro uspjela objasnit.

Offline ribic

• Punopravni član
cayman 110
« Odgovori #14 u: Prosinac 07, 2006, 12:53:00 poslijepodne »
sve kužin samo eto zanimalo me jel triba pomišat tetra substrat ili ne a sad je sve jasno fala puno