vidim zabrijalo se na humor, to je bolji smjer nego...

...
isprićavam se autoru posta ukoliko živi u predjelu naše države u kojoj se takva voda dobiva , ispravite me ako griješiim "iz špine", (vodovodna?)...

mislim da je to za upućivanje na analizu, ukoliko je taj sadržaj "vodovodne vode"...

-smatram da je u današnje vrijeme sverastućih pritisaka na džep krajnjih potrošaća potrebno izvršiti sve što je moguće u korist informiranja istih o kvaliteti vode koju koriste u domaćinstvima (ionako ju plaćaju, pa bar da znaju što plaćaju...

)
nažalost smatram da nama kao pojedincima, koji su akvaristiku izabrali kao hoby,preostaje jedino utjecanje na distributere vode, što se tiće ispita u vezi bakteriološkog i drugog onešćićenja iste vode....
-...a za parametre vode koja nam treba za određene biotope, i dalje sam za prirodne pufere i korištenje ro aparata, te ubacivanja raznih kiselina...
pobrinite se da je voda kojom baratate za akvaristiku pogodna za ljudsku upotrebu...

(to rješavate u nadležnim ustanovama...

)
a... vaše akvarije punite tom vodom, glavno da znate koje parametre trebate, te na koji naćin doći do njih, da se ne ponavljam...
i da ne bude sve tako crno...
pazite da ne kopate bunare blizu septičke (ili susjedove), te ne koristite vodu iz izvora koji su blizu rafinerija, peradarskih i inih farmi, a za distribuiranu vodu iz gradskih vodovoda... (možda je adresa na računu)

, pa se informirajte o svemu... tvrdoća, kiselost, biološka ćistoća...

...