Srpanj 08, 2025, 20:10:31 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: sera treset  (Posjeta: 4363 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Karlo

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
sera treset
« Odgovori #25 u: Prosinac 03, 2006, 20:52:00 poslijepodne »
Zasto si stavljo treset, a neki dan si trazio savjet kako da povecas pH?

Offline zlatna riba

• Punopravni član
sera treset
« Odgovori #26 u: Prosinac 04, 2006, 13:02:00 poslijepodne »

zato jel mi jedni govore spusti ph drugi digni,stavi c02 ,nemoj,itd.Molio bih kad bi mi netko htio pomoći.Testeri su od jbl-a pojedinačni.A ribe sam mislio kad tad odvojit ,tak da će to biti ubrzo.
Trešnjevka/Zagreb

Offline duda

• Punopravni član
sera treset
« Odgovori #27 u: Prosinac 04, 2006, 15:20:00 poslijepodne »
Reci šta te muči? Jeli sad voda ok? Kako su ribice?

Offline Karlo

• Punopravni član
sera treset
« Odgovori #28 u: Prosinac 04, 2006, 15:27:00 poslijepodne »

Pusti kemijanje, razdvoji ribice i za tvoje bilje ti ne treba CO2, osim ako nabavis neko zahtjevnije.

Offline zlatna riba

• Punopravni član
sera treset
« Odgovori #29 u: Prosinac 04, 2006, 16:51:00 poslijepodne »

evo prije nekih sat vremena mjerio

PH-6.5

KH-8

Imam od JBL-a tester koji je u akvariju i koji kaže

PH-7.6

KH-12

Koji je test ispravan.Ribe su zasada u redu,a spremam se kupit još dosta drugog bilja zato sam i uzeo c02.
Trešnjevka/Zagreb

Offline duda

• Punopravni član
sera treset
« Odgovori #30 u: Prosinac 04, 2006, 19:03:00 poslijepodne »
Ja saam jednom imala od sere tester koji se zaljepi za unutarnju stranu ag. Tester je bio za CO2 od toga testera sam izludila. Po njemu je bilo gotovo ribe krepavaju kad je pokazao boju nešto kao svjetlo zeleno u po boji se gledalo to je biloPa brzo mjenjaj 50% vode dodaj malo sera nitriveca isključi CO2 ma ludnica. Poslje sam opet probala i malo pratila ribe međutim vidim ja da je to sranje od testera ribe sasvim normalno se ponašaju kao i prvog dana. Ma ribe da ne mogu bit u boljem stanju. Ja fino šiknem to u smeče i prije toga raščerupam u 100 komadaPo onom šta je pokazalo to treba bit pomor riba. Više takve stvari u moj ag neulaze. Za CO s jedne strane a trakica s druge strane za ph. Koji je svaki put pokazao različito sad ph 7, pa 6.5, pa 6 ma daj molim te sranje kroz gusto granje. Meni bi po tom svem sve ribe se izvrndačile.Edited by: duda

Offline Karlo

• Punopravni član
sera treset
« Odgovori #31 u: Prosinac 04, 2006, 21:09:00 poslijepodne »
Nabavi salifert testere ili ako nemozes javi se na pm pa cu te ja uputit

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
sera treset
« Odgovori #32 u: Prosinac 04, 2006, 21:15:00 poslijepodne »
meni su se tetra 5in1 pokazali točni.

Offline duda

• Punopravni član
sera treset
« Odgovori #33 u: Prosinac 04, 2006, 22:00:00 poslijepodne »
Meni ti 5u1 sve ama baš sve suprotno pokazali od tetrinih pojedinačnih. Ti 5u1 pokazalikoma. Ma ja sam zbog NEKIH testera bila odustala misleči da sam 100% nesposobna i da mi jednostavno ne ide. Samo me bunilo to zašto mi se ribice normalno ponašalejer testovi tj taj 5u1 pokazuje da kod mene NIŠTA ne valja. Pa sam mislila valjda još nije na ribice počelo djelovati. Pa ajd dok nije počelo djelovat traži tko če ih udomit, Jer kao sve mi je komaPoslje sam odlučila ponovo krenut i kupila tetra pojedinačno. I s njima sam ajd zadovoljna ali da im sljepo vjerujem bože sačuvaj. To mi služi eto da onako otprilike znam šta je. Ali 5u1 i onaj od sere šta ide u ag su me koštali živaca i živaca i pare otišle u m... A jadne ribice šta su prošle zbog 2 prokleta krivo pokazana testera

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
sera treset
« Odgovori #34 u: Prosinac 04, 2006, 22:09:00 poslijepodne »

ja sam malo prije izmjerio kemizam vode potaknut sumnjomi dobio očekivan rezultat, nitriti i nitrati previsoki. bilje mi u zadnje vrijeme buja, a ribe su čudne i blijede pogotovo neonke, i to od povečanih NO2 I NO3, znači test je pokazao točno. kad sam zamjenio dio vode, test je pokazao da nema nitrita i nitrata, opet točno. meni su dobri, ni ja im ne vjerujem 100 % ali da pokazuju približno stanje, da.

možda su tvoji stari, tj. prošao je rok trajanja ili su one test površine u bojama oštečene tj. vlaga ili prljavština je došla na njih pa ne pokazuju točno.

Offline duda

• Punopravni član
sera treset
« Odgovori #35 u: Prosinac 05, 2006, 12:57:00 poslijepodne »
To mi je još netko rekao da je vlaga. Boje jesu bile nekako bljedunjave. A tko če znati šta je bilo daje tako pokazalo ali prisjelo mi je za sva vremena taj 5u1A onaj od sere za CO2 šta ide u agMeni su ta 2 testera sve zasrala jer sam držala se kako su pokazivali.