Srpanj 18, 2025, 09:01:15 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Vaše mišljenje o mrijesnom aq-u  (Posjeta: 3250 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dunjy

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
Vaše mišljenje o mrijesnom aq-u
« Odgovori #25 u: Listopad 31, 2006, 11:26:00 prijepodne »
A tooooo, onda ok =) JA mislila da govorite o glavnom akvariju. Ha dobro, naći ću neke čipkaste čarape s puno den-a
pun0glavac

Offline aqua man

• Punopravni član
« Odgovori #26 u: Listopad 31, 2006, 14:57:00 poslijepodne »
I po mogučnosti da se osjete ,    

Offline Dunjy

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #27 u: Listopad 31, 2006, 16:22:00 poslijepodne »
I da, htijedoh još nešto reći - kako da stavim puno biljaka u taj mrijesni aq kada biljke neće baš imati svjetla =i Neće mi dobro onda uspjevati nikao zar ne?
Eh,,,to je već problem.
Zato nemam niti pravih biljaka u 54litarskom aq-u s zlatnim ribicama. =/

pun0glavac

Offline duda

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Listopad 31, 2006, 16:48:00 poslijepodne »

Šta se tiče glavnoga ag u njega bi jaaako bilo poželjno staviti još biljki jer zaista je to malo. Neznam zašto toliko kamenja si stavila u ovaj veči ag? Oprosti pa nemaš ciklide tvoje tj općenito živorotke bi ti bile zahvalne da mjesto tolko kamenja staviš više bilja. Ne mora biti to neko zahtjevno bilje anubias, razna paprat, rogolist, valisneria jednostane i fine biljke. Ribice če biti sretnije nego ovako da je ajmo tako reč "gol" ag. Možeš i na kamenje svezati koju paprat ili anubias a možeš i jednu i drugu biljku. Jedan kamen stavi umrijesni ag ne smeta uopće još bolje bar če se imati bakterije di nastaniti.

Šta se tiče mrijesnog ag: ja imam karantenu od 22 lit i nema svjetla u ag nego sam pokraj tog ag stavila stolnu lampu i žarulju od 60wi kažem stolna pokraj ag i upaljena 10 sati. U toj karanteni vodena kuga zabodena u šlunak a ostala guga koja nije stala fino pluta. Tako oko godinu dana i ne krepava sve ok. Stolna lampa pokraj i sve dobro.Unutra jedan kamen od lave i mopan mali i to je to mislim u mojoj karanteni.

Offline aqua man

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Listopad 31, 2006, 21:25:00 poslijepodne »
Imaš za kupiti one male halogene lampe imaju 50w svaka (dobiješ 2 komada)dođe oko 35kn negdje u kut na zidu iznad akvarija je ugradiš,ima svjetlost koja doživljava sunčevu svjetlost samo što dosta grije!

Offline aqua man

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Listopad 31, 2006, 21:28:00 poslijepodne »
E da nisam se prije sjetio za sakrivanje malaca može poslužiti mopan drvo ili mangrovo meni je dosta pomoglo!