Muski papagaj ciklid je veci, deblji, krupniji. Zenka je sitnija i ima crvenkasteboje po tijelu dok je muzjak sasvim bijel (bar su kod mene takvi) . Za mrijest im stavi jedan kokos u kut akvarija dalje od drugih riba jer su vrlo teritorijalne ribe i tjeraju ostale od svog kokosa. Ne grizu druge ribe vec se samo zalijecu prema njima i plase ih. Muzjak cisti kokos i priprema ga za mrijest te repom tjera zenku da ude u kokos. Nakon mrijesta perajama prave strujanje vode prema kokosu i ljubomorno cuvaju kokos od drugih riba. Uskoro bude oko stotinjak jaja koja se izlezu za oko 10 dana. Kada ribice proplivaju roditelji ih prenose s jednog mjesta u akvariju na drugo, pa opet vracaju u kokos itd. Uglavnom trebalo bi ih cim proplivaju odvojit od roditelja i drugih riba jer ce ih ostale ribe pojesti, a vrlo cesto se dogodi da nestanu i u ustima svojih roditelja koji ih prenose u usnoj supljini pa mislim da je najbolje odvojit. Hranis ih sa usitnjenom suhom hranom i sve je ok. Imam oko 100 ribica velicine 1 cm iz prvog legla pa ako je netko zainteresiran za manji ili veci broj ribica nek se javi. podrucje Splita i Makarske