Srpanj 21, 2025, 02:02:49 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: papagaji mrijest  (Posjeta: 4130 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ice age

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
papagaji mrijest
« u: Listopad 03, 2006, 16:51:00 poslijepodne »
dajte molivas ako tko zna kako prepoznati musku i zensku ribicu
(papagaj) i kako kod njih ide mrijest .
hvala

brdovec

Offline shak@zulu

• Novi član
  • *
    • http://www.makarska-online.net
papagaji mrijest
« Odgovori #1 u: Listopad 06, 2006, 10:40:00 prijepodne »

Muski papagaj ciklid je veci, deblji, krupniji. Zenka je sitnija i ima crvenkasteboje po tijelu dok je muzjak sasvim bijel (bar su kod mene takvi) . Za mrijest im stavi jedan kokos u kut akvarija dalje od drugih riba jer su vrlo teritorijalne ribe i tjeraju ostale od svog kokosa. Ne grizu druge ribe vec se samo zalijecu prema njima i plase ih. Muzjak cisti kokos i priprema ga za mrijest te repom tjera zenku da ude u kokos. Nakon mrijesta perajama prave strujanje vode prema kokosu i ljubomorno cuvaju kokos od drugih riba. Uskoro bude oko stotinjak jaja koja se izlezu za oko 10 dana. Kada ribice proplivaju roditelji ih prenose s jednog mjesta u akvariju na drugo, pa opet vracaju u kokos itd. Uglavnom trebalo bi ih cim proplivaju odvojit od roditelja i drugih riba jer ce ih ostale ribe pojesti, a vrlo cesto se dogodi da nestanu i u ustima svojih roditelja koji ih prenose u usnoj supljini pa mislim da je najbolje odvojit. Hranis ih sa usitnjenom suhom hranom i sve je ok. Imam oko 100 ribica velicine 1 cm iz prvog legla pa ako je netko zainteresiran za manji ili veci broj ribica nek se javi. podrucje Splita i Makarske
Shak@zulu

Offline golden eye

• Novi član
  • *
papagaji mrijest
« Odgovori #2 u: Listopad 11, 2006, 01:14:00 prijepodne »

Ja znam deka papagaj muski su sterilne pa gi mrestat so nigrofasciat .ako vec si mrestel i imas mali pokazi neku sliku da znat site deka papagaj nije sterilen neka nepisat koga nemaat pojma za ova riba .
Planted Tank

Offline dano

• Novi član
  • *
papagaji mrijest
« Odgovori #3 u: Listopad 20, 2006, 21:42:00 poslijepodne »
e do sada sam pisao na nekom forumi tamo se pise na veliko da su sterilni da su hibridi da se albino mrestili lakse od ovih sada mislim crvene pa kod mene su pustile ikru pa sam reko ko ih vrti i tako su hibride i znam da nece nista izaci pa sam ih ostavio u akvarijum sa drugi h agresivne ciklide pa tako da sada nema nista a recitemi koje su ribe heros severum jer nemogu da ih nadzem na sliku a prvi put cujem za ovih riba mozda ih znam se drugim imenom pa pisite dali da odvajam papagaje ili ne

budi dobar da ne budes !!!!!