Kolovoz 20, 2025, 13:32:07 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Cayman 80, rasvjeta,  (Posjeta: 858 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Vorka

• Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
    • www.23whiskeystreet.com
Cayman 80, rasvjeta,
« u: Listopad 08, 2006, 20:10:00 poslijepodne »

"I find television very educating. Every time somebody turns on the set, I go into the other room and read a book. "

Offline Vorka

• Moderator
  • Punopravni član
Cayman 80, rasvjeta,
« Odgovori #1 u: Listopad 08, 2006, 20:14:00 poslijepodne »
Slučajno stisnuo "enter", pa odletilo bez teksta, pardon mois

Pitanje bi bilo po pitanu lampi, da li su dovoljne ili bi ih bilo poželjno promijeniti i ako da s kojima. Zna se da su gore 2*18W od Phillipsa, jedna malo zelenkasta druga više vuče na ljubičasto, laički rečeno. Molio bih savjet po ovom pitanju, bez obzira na već nekoliko puta prožvakanu temu. Čitao sam postove, ali nisam došao do konkretnog odgovora.

"I find television very educating. Every time somebody turns on the set, I go into the other room and read a book. "

Offline Krajten

• Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
Cayman 80, rasvjeta,
« Odgovori #2 u: Listopad 08, 2006, 20:31:00 poslijepodne »
pa kolega, o ovome ima najmanje 50 tema, a mislim da je za cayman 80 bas bilo hrpu savjeta i da su ljudi vec o tome pitali.

Odgovor je da zavisi sta mislite drzati u akvariju. Za akvarij bez bilja ili sa nezahtjevnim biljkama je super, a ako hoces da ti biljke rastu kako spada, e onda bi trebalo dodati jos koju lampu.
Sto se tice vrste lampi...to je cisto stvar osobnog ukusa, ako ti pase kako akvarij, ribe i biljke izgledaju, nema potrebe za promjenom...

Pozdrav

ZG,Vrapče

Offline Vorka

• Moderator
  • Punopravni član
Cayman 80, rasvjeta,
« Odgovori #3 u: Listopad 08, 2006, 20:42:00 poslijepodne »

Citat: krajten
pa kolega, o ovome ima najmanje 50 tema, a mislim da je za cayman 80 bas bilo hrpu savjeta i da su ljudi vec o tome pitali.

Pozdrav

Zadnjih sat i pol čitam postove po ovom pitanju, ali kao što rekoh, ništa konkretno što meni treba. Pošto je akvarij još uvijek pod jamstvom, a ja želim unutra imati i bilja, da li se može šta učiniti bez dodavanja još koje lampe? Znam da 36W na 120l nije idealno, ali ako postoji kakav upgrade bez raštimavanja i gubitka jamstva (dok naravno ne istekne, pa onda dodavanje), bio bih sretan sa kakvim savjetom. Ako ima kakva jača i kvalitetnija lampa, da ne moram čekati godinu dana dok ne ugradim još jednu lampu.

Offline Vorka

• Moderator
  • Punopravni član
Cayman 80, rasvjeta,
« Odgovori #4 u: Listopad 09, 2006, 15:42:00 poslijepodne »
Krajtenu hvala, ali ipak sam našao na netu što me zanimalo, pa sve ok. Ja sretan, a nadam se uskoro i biljčice sretnije