kreni ispoćetka...
u mrijesni akvarij stavi samo filter i grijać, te dobar dugi rasprskivać. ja koristim gumeno crijevo sa pono rupica, a dužinu određujem tako da mi crijevo pokriva bar jednu dužu stranu akvarija ili ćak dužu + stranicu do nje (u L svinuto).
u akvariju ništa osim grijaća, crijeva za zrak i filtera( spužva filter, tjeran pumpom za zrak). strogo bez bilja, podloge i ikakvih dekoracija unutra. inaće moj za mrijest corrya ima 15l zapremnine i taj hardver.u tako nešto ubaciš 2 mužjaka i ženku, dobro bi bilo dohranjivati ih za mrijest u zajednićkom, tako da što manje vremena provedu u mrijesnom, zbog težeg održavanja mrijesnog pri dohranjivanju.
u mrijesnom moraš održavati što veću higijenu i kad skužiš da bi mogo uskoro mrijest ( ribe manićno ćiste stakla akv) naroćito. usisavaj nakon svakog hranjenja 5 min nakon stavljanja hrane. ostalo valjda znaš, kako inicirati mrijest...
sporiji protok, bez mjehurića zraka, niži vodostaj, temperatura 24-26 nekoliko dana,
a onda višlji vodostaj, temperatura vode 20, jaka aeracija... i higijena.
nakon mrijesta izdvoji ribe u drugi akv, ubaci pola doze mycopura za litražu, digni temp na 24 i možeš se moliti, jer si napravio, nadam se da sam u pravu, sve što
je u tvojoj moći.i drži jako aeraciju po ikri.
sretno