Srpanj 30, 2025, 08:39:26 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: beta sijamski borac  (Posjeta: 4494 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dkurtek

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
beta sijamski borac
« u: Listopad 02, 2006, 20:47:00 poslijepodne »
bok imam jedan problem sa sijamskim borcem,kupili smo ga prije mjesec dana i bilo je sve u redu živahan i jako je narastao,međutim zadnja tri dana se čudno ponaša.Mislimo da nekaj nije u redu s njim zadržava se uz rub akvarija skroz na vrhu,udiše zrak iz vana,jako slabo jede a na koži i perajama nema nikakvih znakova bolesti sve normalno. molimo pomoć i savjet
Varaždin/Hrvatska
\"suviše sam mlad da samuijem\"

Offline kkliba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • zvjerka
beta sijamski borac
« Odgovori #1 u: Listopad 02, 2006, 21:04:00 poslijepodne »
Za početak nemoj mu više davati jesti baren dva dana, pa nakon pauze probaj ponovno da vidiš reakciju dali če jesti ili čei dalje biti nezainteresiran i obavezno promijeni malo vode u akvariju...
- ništa nije dovoljno dobro da nebi moglo biti još bolje -

Offline dkurtek

• Novi član
  • *
beta sijamski borac
« Odgovori #2 u: Listopad 02, 2006, 21:22:00 poslijepodne »
ok. pokusat cu ga sutra izolirati i promjeniti nesto vode, pa se onda javim
Varaždin/Hrvatska

Offline duda

• Punopravni član
beta sijamski borac
« Odgovori #3 u: Listopad 02, 2006, 22:13:00 poslijepodne »
Možda mu voda ne odgovara koliko kontroliraš parametre vode? Ako si siguran da je voda ok, po tijelu nema ništa kao ni po perajama možda ima kakvu unutarnju infekciju. Moj se gupi zadržavao dole na šljunku cijelo vrijeme jest ništa samo "čučao" dole. Nisam znala šta je drugi simptoma nije bilo po tijelu ništa samo ono šta sam navela. Valjda sam imala sreću pa potrefila lijek, promijenila dio vode i stavila JBL Furanol to je u tabletama. Tretman je trajao 4 dana i gupi evo i dalje pliva i sve ok. To je bilo prije 6 mijeseci očito je imao neku unutarnju infekciju jer po tijelu ništa.

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
beta sijamski borac
« Odgovori #4 u: Listopad 03, 2006, 00:28:00 prijepodne »

Citat: dkurtek
bok imam jedan problem sa sijamskim borcem,kupili smo ga prije mjesec dana i bilo je sve u redu živahan i jako je narastao,međutim zadnja tri dana se èudno ponaša.Mislimo da nekaj nije u redu s njim zadržava se uz rub akvarija skroz na vrhu,udiše zrak iz vana,jako slabo jede a na koži i perajama nema nikakvih znakova bolesti sve normalno. molimo pomoæ i savjet

Kolega dkurtek,

Ovo što je kliba rekao da prekontrolirate vodu svakako uèinite.Pitanje je da li je sam ili ima još riba u tom tanku.Je li on možda sam u tanku? Mislim nema ženku ili nešto za što bi bio zainteresiran? Probajte ga razbuditi ogledalom kraj tanka!

Ako ni tada ne reagira, onda postoji razlog za zabrinutost, a ako je društveni tank i razlog za karantenu.Ukoliko možete uoèiti kakav izmet ima, po tome možete zakljuèiti da li možda ima unutarnjeg nametnika, pisalo se o tome na formumu.Prema tome izaberite vrstu lijeka kojim æete ga tretirati, ali nebilo Vam teško, okupajte ga malo u slanoj kupki, možda su mu napadnuti labirniti za resorbciju kisika?????Edited by: kolonelo sipica
kolonelo sipica & pripadajući tim

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
    • http://naturalisticki.blog.hr
beta sijamski borac
« Odgovori #5 u: Listopad 03, 2006, 07:31:00 prijepodne »

https://www.akvarij.net/forum/forum_posts.asp?TID=15982&P N=1&TPN=5

pri dnu stranice imas o tome..

hm neće mi link neznam zašto....tema od člana fish bone u rubriuci novi u akvaristici a tema se zove ljudi pomoć...4. stranica

Edited by: ozzy osbourne
† BLACK RAIN †

Offline dkurtek

• Novi član
  • *
beta sijamski borac
« Odgovori #6 u: Listopad 03, 2006, 21:04:00 poslijepodne »
nazalost jutros mi je borac uginuo
Varaždin/Hrvatska

Offline duda

• Punopravni član
beta sijamski borac
« Odgovori #7 u: Listopad 03, 2006, 21:52:00 poslijepodne »
Prekasno si reagirao. Čim uočiš da se čudno ponaša znači nešto se kuha. Ljudi znaju primjetiti da se riba čudno ponaša i tako je drže po nekoliko dana i onda počnu tražit pomoć. Čim je čudna u plivanju hranjenju skriva se itd znači nije ok. Poduzmi ili pitaj ovdije ima jaako iskusni ljudi koji će te znat savijetovati. Jako mi je žao šta je jadničak tako završio.