Srpanj 27, 2025, 05:04:09 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Vasa preporuka za pocetnika..  (Posjeta: 1546 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Andromeda

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Vasa preporuka za pocetnika..
« u: Svibanj 10, 2004, 17:31:00 poslijepodne »
Imam par skalara i zanima me s cim bi ih vi najradije kombinirali? Dal mogu oni opce ici s borcem i dal se podnose medjusobno? (ps. pocetnik sam, svaki savjet je dobrodosao )

Offline Dilurekba

• Punopravni član
« Odgovori #1 u: Svibanj 10, 2004, 17:36:00 poslijepodne »
Navdno dosta ljudi ima problema s kombinacijom boraca i skalara, probaj kombinirat silver sharkove, razbore, crne udovice (naravno sve ovisi o velicini akvarija)

Offline Force

• Punopravni član
  • Dob: 42
« Odgovori #2 u: Svibanj 10, 2004, 19:30:00 poslijepodne »
Ja imam 4 skalara i 1 borca, nemogu reci da imam problema, cesto su na kupu i ne diraju se bas previse, nista vise nego sto jedan skalar zafrkava drugog, borac tu i tamo nekog potjera ali ih ne ganja, a skalar tu i tamo pokusava borca povuci za rep ovaj samo uzmakne i to je to.

Inace interesantno je da je borac dosao prvi pa kad su skalari uskocili kao pridoslice sve ih je zgurao u jedan cosak a on je jurio po cijelom akvariju ko torpedo od coska do coska pokazujuci tko je gazda, nakon par sati ga je prestalo a vec drugo popodne su se izmjesali ko da su oduvjek skupa, inace ovi moji skalari se po ducanima prodaju kao srednji pa cak su i nesto veci od srednjih a ako ih doneses skupa dok su svi manji onda ne bi trebalo biti problema.

Ja sam mu osigurao jedan kokos pa kad oce full mir onda ode u kokos i promatra situaciju iznutra.

Offline koka

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Svibanj 10, 2004, 20:58:00 poslijepodne »
i ja imam skalara i borca skupa ,za sad nema nekih problema

B\\gajnice

Offline Andromeda

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Svibanj 11, 2004, 04:21:00 prijepodne »

jedan lik sa http://www.orbicon.com/hraquatica/je rekao kao da je ta kombinacija losa jer su ribice iz dva razlicita podneblja, skalar iz juz.amerike, borac iz azije.. imam dva jako mala skalara, od cca 3cm duzine, dal bi bolje odgovarao odrasliji borac ili manji ako se za njega odlucim? ja bi muzjaka

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
« Odgovori #5 u: Svibanj 11, 2004, 08:31:00 prijepodne »

pa imat češ ti još ribica iz skroz drugog podneblja... pa poanta zajedničkog akvarija i je upravo to!

može bit jedino loša kombinacija kad se skalari malo razjapure pa ti počnu betti grickat peraje... vjerojatno napočetku i budu, al onda kasnije možda i nađu svoj mir...