evo, ne mogu ni sam vjerovat, ali prvi put su mi se mrijestili skalari, i to u zajedničkom aq, potpuno neočekivano. meni je to prvi mrijest ikrašica u mom aq, i njima je to prvi mrijest.
evo slikica:

polaganje jajašca-ženkica

evo još jedne-roditelji s jajašcima, crni je tata(mužjak) a srebrni na crte ženka):

evo to je to. jako sam happy! šta trebam napraviti? to im je prvi mrijest, i u zajedničkom aq, tako da ne vjerujem da če opstat(obično prvi mrijest propada, dok roditelji ne steknu iskustvo). corydoras je več počeo jest jajašca, ali su ga roditelji pootjerali. nadam se da če jaja preživjet noč.
šta dalje, ako ih ne pojedu??? kad se mali izliježu, čim ih trebam hranit, ih roditelji čuvaju ili če ih pokušat pojest? ih mogu stavit u kotilici, ako da nakon koliko? ma sve m,e zanima, jer nemam pojma o uzgoju skalara, ali kad se več hoče mrijestit, ne želim da mrijest propadne, barem ču imat ribica za poklanjat okolo, jer su u zadnje vrijeme traženi ovi pravi skalari srebrni na crte.
ako ovaj mrijest ne uspije, planiram napravit jedan amli aq za mrijest, pa onda, kakav bi trebao bit za skalre? i šta onda, kakav voda, šta od bilja i ostalo trebam stavit u taj mrijesni? i kakvih bi dimenzija trebao bit? može malo opširnije objašnjenje i pomoč, ilki neki link? unprijed hvala puno!!! pozdrav!!
p.s. svaka pomoč je dobrodošla!!!