Kolovoz 05, 2025, 07:09:29 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Diskusi-PROBLEM  (Posjeta: 1286 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ivborosa

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Diskusi-PROBLEM
« u: Rujan 12, 2006, 20:40:00 poslijepodne »
Imam problem od danas ujutro discus su skroz u soku mogu ih rukom dotaknut i ne bijeze nego samo stoje u kutu I cesto idu po zrak a to nisu nikad radili i dosta su tamni,jedino kaj sam se promijenio je da mi na jedan dan ili manje nije radila pumpica za zrak I ubacio sam onaj eritrocin ono za ciano bakteriju u subotu sad sam promijenio 20 litara vode jel to dovoljno ili da promjenim jos jel mi nije tesko
Stvarno neznam kaj bi im bilo
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline cro cop

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
Diskusi-PROBLEM
« Odgovori #1 u: Rujan 12, 2006, 21:06:00 poslijepodne »
Zašto si ubacivao pretpostavljam eritromicin antibiotik. Nisi napisao koliko litara je akvarij i pretpostavljam da je 20 litara jako malo da bi vidio nekakvu promjenu na bolje. koliko su diskusi veliki?

Diskusi zahtijevaju dobru aeraciju pa bi to mogao biti problem. U slučaju nekakvih bakterijskih oboljenja liječi s Baktopurom direkt. Probaj malo pratiti situaciju pa napiši toga što više jer ovako je teško bilo što reći određeno. Ako im budeš dizao temperaturu obavezno na neki način pojačaj aeraciju vode. Ne bi bilo loše i da ih poslikaš.
095/907 83 76  [email protected]

Offline ivborosa

• Punopravni član
Diskusi-PROBLEM
« Odgovori #2 u: Rujan 12, 2006, 21:13:00 poslijepodne »

Eritromisin sam ubacio da bi se rijesio ciano bakterije akvarij je 160 litara diskusi nisu bas veliki ima par od 6 cm ali svi ostali su manji nemaju nikakve nametnike kakica im nije bijela barem koliko sam vidio to dvoje nemam pojma kaj biim moglo bit

Offline Krajten

• Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
Diskusi-PROBLEM
« Odgovori #3 u: Rujan 12, 2006, 22:25:00 poslijepodne »
zao mi je ivborosa...
ndam se da nije od eritromicina, jesi stavio po uputama??

ZG,Vrapče

Offline Strippy

• Punopravni član
  • Dob: 45
Diskusi-PROBLEM
« Odgovori #4 u: Rujan 13, 2006, 00:05:00 prijepodne »
promjeni jos najmanje toliko vode i ukljuci pumpu za zrak na maximum.
Split / Hrvatska

Offline Red Monk

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
Diskusi-PROBLEM
« Odgovori #5 u: Rujan 13, 2006, 09:02:00 prijepodne »

Tebi se dogodilo više stvari odjednom.

Prvo jedno pitanje. Koji su ti parametri vode? Obavezno provjeri pH, KH, GH, nitrite, nitrate, amonijak.

Stavio si antibiotik, isključila ti se pumpa za zrak, mali akvarij i ne znam šta još.

Diskusi ti iz prva dva razloga koja sam nave mogu ići na površinu. Još nisi rekao da li se okreću na bok, ako se okreću na bok onda je sigurno prejaka doza lijeka.

Prvo što moraš uraditi je pojačati aeraciju, zamjeniti još jedan dio vode,u filter staviti aktivni ugljen.

Na tako mali akvarij je poželjno mijenjanje vode najmanje jednom tjedno.

Nemoj odjednom mijenjati puno vode, bolje u tri dana po 20 litara, nego odjednom 60.

S vremena na vrijeme stavi vitamine ribama.

Prati situaciju pa nam javljaj.

I kao što cro cop kaže za diskuse ti je bolji Bactopur direkt.Edited by: Red Monk
Zagreb/Gajnice-Stenjevac

Offline ivborosa

• Punopravni član
Diskusi-PROBLEM
« Odgovori #6 u: Rujan 13, 2006, 20:49:00 poslijepodne »
Evo sve je u redu danas sam promjenio jos vode i sve 5 niti jedan nije umoro Ja mislim da nije problem s ljekom jer bi se dogodilo prije a mislim da je to zato sto zbok ljeka nisam 4 dana duze mijenjo vodu znaci nekih 9 dana ali sad je sve ok samo kaj se jos nisam rijesio cianobakterije neznam kaj budem ponovio sa ljekom za jedno 10 dana

Offline cro cop

• Punopravni član
Diskusi-PROBLEM
« Odgovori #7 u: Rujan 14, 2006, 22:24:00 poslijepodne »
S obzirom da si stavljao eritromicin, jedan dio cianobakterije je lijek pobio i time stvorio veću koncentraciju štetnih tvari (nitrita, nitrata, amonijaka i sl.) te je to vjerojatni uzrok lošeg izgleda, a i osjećaja tvojih diskusa + slaba aeracija. Inače cijanobakterija ti je i duboko u podlozi pa nekada ne možeš eritromicinom riješiti stvar od prvog puta.

Što se tiče cijanobakterije ona se vjerojatno i pojavila uslijed loših parametara vode, što će reći ili ti je slab filter, previše riba ili nepojedene hrane. Ja sam jednom prilikom koristio P Clean od Nutrafina za zelenu vodu (imaš i za bijelu vodu) i pokazao se jako dobar, ali ne pretjeruj često s njim jer mogu ribe od njega rikavati (pogotovo ancitrusi).

Offline Krajten

• Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
Diskusi-PROBLEM
« Odgovori #8 u: Rujan 14, 2006, 22:36:00 poslijepodne »

Citat: cro cop
S obzirom da si stavljao eritromicin, jedan dio cianobakterije je lijek pobio i time stvorio veæu koncentraciju štetnih tvari (nitrita, nitrata, amonijaka i sl.) te je to vjerojatni uzrok lošeg izgleda, a i osjeæaja tvojih diskusa + slaba aeracija. Inaèe cijanobakterija ti je i duboko u podlozi pa nekada ne možeš eritromicinom riješiti stvar od prvog puta.

Što se tièe cijanobakterije ona se vjerojatno i pojavila uslijed loših parametara vode, što æe reæi ili ti je slab filter, previše riba ili nepojedene hrane. Ja sam jednom prilikom koristio P Clean od Nutrafina za zelenu vodu (imaš i za bijelu vodu) i pokazao se jako dobar, ali ne pretjeruj èesto s njim jer mogu ribe od njega rikavati (pogotovo ancitrusi).

sa svim bi se složio osim sa ovim djelom da se ''cijano-bakterija javila zbog loših parametara...''..To može biti istina ali i ne mora..
...meni cijano pojavljivala u akvarijima bez riba sa savršenom vodom, dok se u slabo održavanom akvariju nije pojavljivala. Mislim da podatak da je pola foruma imalo problema sa cijano-bakterijom tijekom ljetnih vrucina nešto govori...

ZG,Vrapče

Offline Fenix

• Punopravni član
Diskusi-PROBLEM
« Odgovori #9 u: Rujan 14, 2006, 23:43:00 poslijepodne »
... nije se ona pojavila nego je i bila prisutna. Baktacima su pasali
uvjeti i razvili se ko blesavi, to nemora biti povezeno sa losim
parametrima vode i moram podrzati krajtena naime dovoljno je da se
povisila temperatura a da oni polude i razmnoze se.

Zagreb/Malešnica

Offline cro cop

• Punopravni član
Diskusi-PROBLEM
« Odgovori #10 u: Rujan 15, 2006, 16:53:00 poslijepodne »
Krajten kako objašnjavaš cijanobakteriju u kako kažeš savršenim parametrima akvarija, nije li i temperatura potrebna za savršene parametre?

Ovo što se tiče temperature je točno ali eto zaboravih navesti, može ona živjeti i u vodi do 70 stupnjava celzijusa.

Još samo da kažem da mi se nije pojavila nikada zbog visoke temperature vode jer držim u više akvarija diskuse i njima je to normalno, kod liječenja i do 35 a u takvoj vodi uz lijekove parametri su daleko od savršenih.

Vjerojatno će se ivborosa sada sjetiti uzroka cijanobakterije i bez naših nagađanja.

Offline ivborosa

• Punopravni član
Diskusi-PROBLEM
« Odgovori #11 u: Rujan 15, 2006, 20:04:00 poslijepodne »
Cijano bakterija mi se pojavila tj bio mi je akvarij preplavljen njome kad sam doso sa mora o parametrima necu govorit jer ih ne pratim ali se bok sam ja doma ne mjenjaju bas znacajno sto vidim po ribama th bok su one zive i zdrave znaci da nema problema