Kolovoz 01, 2025, 11:29:13 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Počinjem ponovno  (Posjeta: 8165 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Piet

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
Počinjem ponovno
« Odgovori #25 u: Rujan 06, 2006, 01:02:00 prijepodne »

Citat: Monah

hvala, jedna si od rijetkih kojoj se da tipkat

ne mogu nikako shvatit zašto je voda tako žuta, panj sam prokuha, mislim da filter baš i nije nešto... neki bluwave05. volia bi kupit tetraex 600 (valjda se tako zove) ali mi ne mogu cijevi u akvarij, to je onaj cayman s poklopcem.

šteta za koralje... zna li još netko mogu li oni promijeniti kakvoæu vode?

Panj ti moze pustati boju mjesecima, nema to veze sto si ga prokuhao. Ja sam bio stavio u akvarij hrastov panj, i za 2 dana je stanje u akvariju bilo stvarno MRAK . No dosta zezancije...panj ti vrlo vjerojatno boji vodu..jesi li ga topio mozda u vodi dan dva prije nego sto si ga stavio u tank?..cisto da vidis sto je panj napravio sa cistom vodom? (vrlo vjerojatno ces tu dobiti neke odgovore)...slijedi sunceva svijetlost...navodno ona radi alge (nisam imao iskustva s time pa ne znam, po inerciji sam stavio akvarij gdje nema sunca tako da to ne bih komentirao)..ali eto, stavi neke zavjese il nesto pa ces vidjeti ako nema algi onda je valjda u tom bio problem...ali alge ti nastaju i iz viska spojeva dusika u vodi, prevelikog dodavanja zeljeza. Da, a po cem si zakljucio da je taj bluwave05 los filter? premali protok? pramali kapacitet za filterski materijal? los filterski materijal se dobije sa njime? bucan?, (ako je vanjski, pusta li vodu?)..eto, tak, par pitanja, moram priznat da mi je trenutno dosadno pa sam se malo raspisao :)
zagreb, tresnjevka

Offline Monah

• Novi član
  • *
Počinjem ponovno
« Odgovori #26 u: Rujan 06, 2006, 18:11:00 poslijepodne »

panj više ne stavljam u vodu, nisam siguran je li to uzrok ili nije, ali u akvarij više ne ide.

materijal koji se dobije s bluwaveom mi se ne čini toliko loš, ali ima premalo mjesta, vanjski filteri su puno bolji.

uglavnom, akvarij sam ispraznio, očistio, prokuha šljunak i ulia novu vodu prije par dana. stavio sam i tetra bactozym tako da sam ubacia i ribe nakon 24 sata. mogu vam reći da sad izgleda odlično, šljunak je kao nov a voda ne može biti bistrija.

još se mislim bi li ga počeo preuređivati onako kako sam vam napisa. bez koralja nažalost. tražim ribe koje mogu živjeti u tvrdoj vodi, ali nada sam se držat apistogramme cacatuoides, ali one izgleda preživljavaju samo u ''močvarnoj'', smeđoj vodi, nizak ph i tvrdoća. kao i skalari. ova akvaristika je prekomplicirana. prvo moraš pronaći ribe kojima odgovaraju svi ti pusti uvjeti u akvariju, i nakon toga moraš pazit da se sve te vrste toleriraju. a ja sam baš htio skalare i apistogramme

Offline duda

• Punopravni član
Počinjem ponovno
« Odgovori #27 u: Rujan 06, 2006, 19:09:00 poslijepodne »

Monah nije ti pametno šta si odmah ubacio ribe bez obzira šta si stavio Bactozym kapsule. One jesu koliko se ja sječam za biološku pripremu to stvara enzimsku podlogu pomaže kod razgradnje ostataka hrane i ima poz bakterijske organizme koji uklanjaju amonijak i nitrite ako se ne varam. Nadam se da si stavio Aguasafe u vodu i trebaš pustit da se ta voda da tako kažem ustali da akvarij sazori pa to bi trebao znati bar cca2 tjedna čekat. Po meni nije pametno šta si utrpao ribe trebaš pričekat da se namnože bakterije. Vidjet češ kako če ti se ribe ponašat jesi li stavio materijal u filter? Vodu smekšaj tresetom postepeno ne odjednom ako želiš niži ph. Oprosti nemoj se ljutiti ali čini mi se da ti sa svim jako brzaš i onda ispadne kako ispadne ne žuri pa neče biti tako prekomplicirano.

Offline duda

• Punopravni član
Počinjem ponovno
« Odgovori #28 u: Rujan 06, 2006, 19:14:00 poslijepodne »
Meni je voda bila duuugo žuta kao da se netko popiškio u ag to je normalno proćiće. Pa voda bude žuta po dva i tri tjedna koliko samo se zna čekat da drvo potone daj malo strpljenja.