Kolovoz 02, 2025, 15:55:22 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: diskusi u 150 l akvariju  (Posjeta: 2045 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline master

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
diskusi u 150 l akvariju
« u: Kolovoz 29, 2006, 10:38:00 prijepodne »
u akvariju iman 3 coridoras aeneus, 3 coridoras habrosus,2 cyrionocheilus aymonieri, 3 klaun botia, 12 neonka, 6 rasbora, 1 colisa, 1 borac i 8 gupia. Htijeo bi nabaviti diskuse pa me zanima koliko bi ih mogao staviti u 150 l i koje bi životinje od ovih morao izbaciti da je sve u savršenom radu sa diskusima.

Offline kkliba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • zvjerka
diskusi u 150 l akvariju
« Odgovori #1 u: Kolovoz 29, 2006, 10:46:00 prijepodne »
E ovako od svih tih riba ja bi izbacio kolisu, borca i gupije a sve drugo može ostati, s time da dodaš 5 diskusa i to je to...
- ništa nije dovoljno dobro da nebi moglo biti još bolje -

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
  • Živim da uživam
diskusi u 150 l akvariju
« Odgovori #2 u: Kolovoz 29, 2006, 10:49:00 prijepodne »

Citat: kkliba
E ovako od svih tih riba ja bi izbacio kolisu, borca i gupije a sve drugo može ostati, s time da dodaš 5 diskusa i to je to...

slazem se osim sto je 5 diskusa previse za ovako mali akvarij
Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava

Offline fainz1

• Punopravni član
  • Sitna al dinamitna !!!
diskusi u 150 l akvariju
« Odgovori #3 u: Kolovoz 29, 2006, 12:20:00 poslijepodne »
nije malo ali si zaboravio i botije i borca izbacit
Zagreb/Špansko/Hrvatska

DNK- Drniško narodno kazalištze

Offline kkliba

• Punopravni član
  • zvjerka
diskusi u 150 l akvariju
« Odgovori #4 u: Kolovoz 29, 2006, 12:22:00 poslijepodne »
Zašto botije ???

Offline tema

• Punopravni član
diskusi u 150 l akvariju
« Odgovori #5 u: Kolovoz 29, 2006, 12:33:00 poslijepodne »

botie često mogu ići s diskusima ,ali u manjim tankovima znaju tlačit diskuse (bar su kod mene bile nemoguće )
malešnica-zg

Offline duda

• Punopravni član
diskusi u 150 l akvariju
« Odgovori #6 u: Kolovoz 29, 2006, 12:43:00 poslijepodne »
Crazy-a3 ti je dobro rekao 5 diskusa je previše pa ljudi moji nisu to male ribe a oprosti ako sam razumijela 150 lit je onak hm jer za diskuse koji narastu oko 15 estak cm i tu če bit još nešto drugih riba. Po meni je to malo mijesta ali dobro sto ljudi sto ćudi.

Offline tema

• Punopravni član
diskusi u 150 l akvariju
« Odgovori #7 u: Kolovoz 30, 2006, 10:06:00 prijepodne »

Citat: duda
Crazy-a3 ti je dobro rekao 5 diskusa je previše pa ljudi moji nisu to male ribe a oprosti ako sam razumijela 150 lit je onak hm jer za diskuse koji narastu oko 15 estak cm i tu če bit još nešto drugih riba. Po meni je to malo mijesta ali dobro sto ljudi sto ćudi.

to je točno ali stvar je veličine koju on misli uzeti - ja bih preporučio jato od 5 malaca, pa da ostavi 3 koja će se najbolje razvijati
malešnica-zg

Offline sparko

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
diskusi u 150 l akvariju
« Odgovori #8 u: Kolovoz 30, 2006, 12:01:00 poslijepodne »
Čovječe pa ti si digao dvije iste teme. Pišem u ciklidima i onda slučajno otvorih ovdje, pa mi ništa nije jasno. Pomislio sam da sam upao u kakav paralelni svijet
St/HR

Offline Pancho_Villa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
diskusi u 150 l akvariju
« Odgovori #9 u: Kolovoz 31, 2006, 09:00:00 prijepodne »
Koliko sam ja skužio, za optimalne uvjete se uzima 50 litara po diskusu s time da bi ih trebalo biti bar 5-6 kom...

Offline kkliba

• Punopravni član
  • zvjerka
diskusi u 150 l akvariju
« Odgovori #10 u: Kolovoz 31, 2006, 09:59:00 prijepodne »

Citat: Pancho_Villa
Koliko sam ja skužio, za optimalne uvjete se uzima 50 litara po diskusu s time da bi ih trebalo biti bar 5-6 kom...

Ma to ti je sve relativno ljudi svašta probaju i nikad nemožeš reči da ne valja ili da je idealno, iskustva pokazuju totalno različite stvari, ima puno detalja koji ovise kako če se ribe ponašati, najbolje bi bilo da imaju što više prostora i da ih bude više komada tj. jato. Ja sam ti svašta probao a i svašta vidio tako da su to sve samo prepucavanja šta je dobro ili ne, čovijek sam odlučuje kako če i šta če staviti u akvarij jer ukusi su relativni i o njima se ne raspravlja...

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
  • Živim da uživam
diskusi u 150 l akvariju
« Odgovori #11 u: Kolovoz 31, 2006, 11:09:00 prijepodne »
Citat: kkliba

Citat: Pancho_Villa

Ma to ti je sve relativno ljudi svašta probaju i nikad nemožeš reči da ne valja ili da je idealno, iskustva pokazuju totalno različite stvari, ima puno detalja koji ovise kako če se ribe ponašati, najbolje bi bilo da imaju što više prostora i da ih bude više komada tj. jato. Ja sam ti svašta probao a i svašta vidio tako da su to sve samo prepucavanja šta je dobro ili ne, čovijek sam odlučuje kako če i šta če staviti u akvarij jer ukusi su relativni i o njima se ne raspravlja...

Pa nije rijec o ukusu, nego o idealnim uvijetima.... nije isto staviti diskusa u 20 litara ili u 50 kao ni stavit ga na ph cca 6.5 ili 10. Dapace sve se to mohze izvest i funkcionirat ce ali to nece bit idealni uvijeti za tu ribu...to je kao da tebe netko stavi u sobu od 2 kvadrata pa da tamo zivid par godina, mislim da ti ne bi bilo bas po volji, jedla?
Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava

Offline ivborosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
diskusi u 150 l akvariju
« Odgovori #12 u: Kolovoz 31, 2006, 22:17:00 poslijepodne »

Mislim nisam adminda te upozoravam i tak to ali kad ti zlocesti striceki neceju moram ja oprosti nemoj se naljutit ali stvarno je glupo otvarat dvije iste teme jer je to prilicno dosadno i mislim da neces dobit nista vise informacija i ova tema bi vise spadala u Ciklide di i je ali kao sto sam vec reko nisam ni mo no admin

I jos DOBRODOSO

Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline pega777

• Punopravni član
    • http://www.google.com
diskusi u 150 l akvariju
« Odgovori #13 u: Rujan 01, 2006, 09:11:00 prijepodne »
kaj ga non-stop upozoravate???covjek je novi pak nema tolko iskustva (vjerojatno)s forumimasad je nadam se shvatio i pustite ga na miru

ontopic:5 diskusa na 150l?????pa ja bih mogo onda staviti 2 u svoj j60
u 150l aq ne bih bas preporucao diskuse pa dok ti narastu nekih 15ak cm onda ti budu u stiskijedan do drugoga...stavi jednogado dva i nista vise

pegaC
Prelog

Offline frida lang

• Punopravni član
diskusi u 150 l akvariju
« Odgovori #14 u: Rujan 01, 2006, 14:56:00 poslijepodne »

Citat: sparko
Èovjeèe pa ti si digao dvije iste teme. Pišem u ciklidima i onda sluèajno otvorih ovdje, pa mi ništa nije jasno. Pomislio sam da sam upao u kakav paralelni svijet

ne vidi svak svugdje....
split

Offline ivborosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
diskusi u 150 l akvariju
« Odgovori #15 u: Rujan 01, 2006, 22:27:00 poslijepodne »

pega777 ja sam covjeku napiso da se ne naljuti i reko sam mu samo da ne otvara dvije teme i nikako nemoze stavit samo 2diskusa ako nisu par ili tri jer ce jedna bit dominantna i ubiti ove druge ne direktno nego im nece dat jesti i bit ce stalno pod stresom a onda su tu bolesti i tak to

Moja preporuka je da ili stavi jedno 5 manjih ili nis ako se odluci za 5-6 manjih ako sve bude u redu sa njima par ce morat izvaditEdited by: ivborosa
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline cro cop

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
diskusi u 150 l akvariju
« Odgovori #16 u: Rujan 01, 2006, 22:58:00 poslijepodne »
Što se tiče veličine akvarija i diskusa, ako imaš dobru filtraciju i redovnu izmjenu vode te dobru i raznovrsnu hranu, možeš staviti i više diskusa dok su mali (20-ak kom. pa i više, al ti to vjerojatno ne planiraš), ali ako misliš cijelo vrijeme držati diskuse u tako malom akvariju, oni se neće osjećati dobro, a ovo što je netko napisao da će narasti 15-ak cm, garantiram da u 160l neće sigurno već ćeš imati patuljke od diskusa i ako ćeš ti biti time zadovoljan za druge te nije briga.

Ove botije vadi jer mogu biti jako neugodne pogotovo ako misliš uzimati skroz mlade ribe vel. 3-4cm.

Na tebi je da odlučiš.

095/907 83 76  [email protected]

Offline Marko69

• Punopravni član
diskusi u 150 l akvariju
« Odgovori #17 u: Rujan 02, 2006, 11:13:00 prijepodne »
možeš ih stvit 4 kom dok su mali. kako se budu razvijali tako će ti rast želja za većim akvarijem i tako će to završi. nabavit ćeš mrcinu.

Split/Hrvatska

Offline Cryptocory

• Punopravni član
diskusi u 150 l akvariju
« Odgovori #18 u: Rujan 02, 2006, 22:05:00 poslijepodne »
Corydoras aenusi ti nisu dobar izbor za akvarije sa diskusima. Oni naime nemogu podnijeti dugu izloženost visokim temperaturama.
Dubrovnik