moje skromno misljenje je da je taj akvarij cisto dobar u omjeru na cijenu... eventualno promijeni filter za neki malo jaci (no i ovaj je ok za prvu ruku)... grijac ko grijac... lampu mozes zamijeniti za neku koja poboljsava rast bilja (ne znam kakva je u tom setu)... mrezica ko mrezica... termomerar ko termometar (nisam isprobala taj digitalni) - no zivin je kojih 8-9kn pa i nije neki gubitak... aquasafe - provjereno dobar proizvod za prepremu vode...
dakle, mislim da prodavac nije trebao nista komentirati jer je to zaista ok set za pocetnika, ma za svakoga...
za pustanje aq-a u rad ti treba :
podloga za bilje (tetra, sera...)
sljunak
bilje (pravo)
voda

(pripremljena aquasafeom prema uputama)
to sve poslozi
15-tak dana neka sve u akvariju radi - odnosi se na filter, grijac i rasvjetu (12/12 - dvanaest sati dan dvanaest sati noc), grijac i filter nikada ne gasi opcenito - taj period se zove cikliranje (vrijeme potrebno da se dio pozitivnih bakterija naseli u filtar-ovo "dio" se odnosi na to da akvariju treba mnog vise za kompletno sazrijevanje)
zatim ubaci pokoju ribicu koju odaberes (pazi na hladnovodne i toplovodne, i na njihove zahtjeve) - nemoj sve ribe ubacivati odjednom, nego pokoju npr danas a pokoju za 4-5dana... nemoj prenatrpati akvarij - racunaj 1cm ribe na 2litre vode....
eto ukratko... udugo uh...
eh dok sam ja ovo sve natipkala drugi su vec odg hehe
Edited by: Pandorica