pa moja iskustva su loša glede prve trudonoće'
imao sam "ogromu" ženku kamelona koja je i prije imala gnjezdo ne oplođenih jaja...
kad sam se odlučio pokušati ih pariti ženka je konatantno odbijala mužjaka i tako dosta dugo sva je posmeđila i dobila žute to' nakon toga jedan dan sam je izvadio iz terarija i stavio na jedno drvo u centralnom dijelu sobe'.
uglavnom došlo je do parenja i nakon dva tjedna svaki dan sam gledao što se dešava i ništa onda sam u posudi koju sam joj napunio pijesak'ja iskopao rupu' šatro da se ona ne mući i ništa i tako par dana'' nakon toga ona je baš' bila u lošem stanju jedva da se mogla i micati..onda sam slično koa i ti uzeo ogromu kutiju s pijeskom i stavio je unutra...kad sam se vrato nakon nekog vremena ona je pala u nesvjest'....ono vidio sam da su joj se oći ukrenule i nakon što samje uzeo u ruke i malo je kao živnula i došla k sebi ((bila je ogromna)) nakon toga opet je mogla stajati ali vidio sam da se jedva kreće...uzeo sam je i otpeljao na "carski rez" kod frendice....koja radi u Zoo
ona me pitala dal' želim sačuvati ženku ili jaja...a budući da me takva pitanja ne zadovoljavaju rekao sam oboje' i tamo smo prvo uspavali ženku s injekcijomizvadili jaja....
dok sam došao do Maksimira ženka jedva da je i bila "budna" svako malo se budila i ponovo padala u nesvjest' to je kao normalno jel' zbog nedostatka kisika ((jaja pritišću pluća i unutarnja organe pa ženka nemože disati))
doslovno sam joj puhao u usta..... ((sva sreca da nije bila nedjelja ili praznik))

ovosu jedine dvije slike operacije koje sam napravio jel' u to doba nisam imao fotić...pajemi je Inga posudila svoj ..ovo crveno ispod je termofor električni' s koji je obavezan kod ovakvih zahvata,
ovo su moji prstići...
nažalost kasnije sam doznao u knjigama se navodi da nije neobično i da su česte komplikacije u porodu Calyptratusa, ...pa mi je ovaj site bio dobar ma da je na nekom ne znam jeziku....ali ima hrpu slika problematike.
pozdrav icek
e da nakon inkubacije izleglo se 24 mališana od kojih je danas možda 5 živo'
za dolazak' mališana je dobro pripremi jel' ako svaki mališan pojede desetak' pinheada dnevno onda ti je to u najboljim uvjetima 30 malih x 10 cvrčaka svaki dnevno x 60dana= jako jako jako puno malih cvrčaka ili mušica cvrčaka