prema knjizi
poglavlje neurologija...
moguće da je došlo do napada zbog nagle promjene tlaka ili temperature koji mogu utjecati na metabolizam (ne dosljednosti(što god da to značilo) "faznog pomaka metabolizma" koji može biti uzrokovan i stresom'...
pazi sad ak' sam dobro skužio kaže da se gušter može neravnomjerno zagrijati i da može doći do takvog stanja (nada mse da sam dobro skužio)
((ovo gore uzmi s rezervom))
dalje navodi moguće fizičke ozljede kralježnice.
nedostatak' vitamina B Bravo Kalel'....jako učestalo' (njavjerojatnije)
nek' mi netko medicinski engleski protumaći;
Reptiles are susceptible tu traumatic neuropathiens from a variety of ccauses including direct trauma. or indirect trauma.
A chelonians dropped on its back may show sign of paraparesis as rezultat ozljede leđne moždine...((kaj ovo pocrtano znači))
pa dalje može biti .....
OVO VIŠE NIJE INSTANCA HOBIJA...tu ima od;
Metabolic Neuropathies
-Cilculatory distrubances
-Hipoglycemija
-Xantohomatosis
-freez demige...
pa do svih mogućih napadaja uzrokovanim raznim toksinima....svega ima tu...
od žive, klora, toksičnih biljaka, Zn ((teški metali)) nikotin dima cigarete, insekticidi i antibiotici, strugotine nekih vrsta drveča' ili ako su pojeli neku mušicu iz roda Photinus
bakteriskih i virusnih oboljenja....
nisam previše pametan' što da ti predložim...
((ovo sve uzmi s rezervom ..i nemoj se previše brinuti ovo je standarna paranoja kad netko neuk' ko ja ide gledati vrlo detaljnu stručnu literaturu, pa slično kao i kod ljudi kad čitaš' medicinsku enciklopediju uključuješ' sve moguće postojeće varijable koje (iako moguće) ipak se jako rijetko pojavljuju...
pozdrav icek
pokušaj pojačati vitamin B, provjeri rasvjetu i moli boga da je prolazno'
toliko za sada nadam se da će sve biti uredu...