Srpanj 23, 2025, 18:08:18 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Kaj je bolje...?  (Posjeta: 3626 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dunjy

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
Kaj je bolje...?
« u: Kolovoz 03, 2006, 10:02:00 prijepodne »
Situacija je ovakva - nabavih malo stariji akvarij od nekih 70-80litara, kojeg, naravno, treba urediti. Njega čekaju 4 zlatne ribice(2pajčolanke i 2 teleskopa) + još možda 2 koje će naknadno doći(lavlje glave).
Zanima me ŠTO predlažete da učinim s ovih sadašnjim tankom od 22litre?
Dal da ga koristim za karantenu ili da u njega smjestim toplovodne ribice? (to bih radije) npr. 5-6 neonki ili što već mogu staviti u tu malu litražu, ili što preporučate?
P.s.-neki dan mi je u Zoo Shopu VILI prodavač rekao da mogu kombinirati, kada uredim onaj stari aq od 70-80litara npr. svoje 4 zlatne ribice s Sijamskim borcima.

Kaj vi mislite o SVEMU :) ovome kaj sam napisala? Zahvaljujem =)

pun0glavac

Offline goran_2711

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Kaj je bolje...?
« Odgovori #1 u: Kolovoz 03, 2006, 12:50:00 poslijepodne »

S starim aq- karantena ili tebi draži slućaj stavi borca s dvije ženke i malo ćupavog raslinja unutra, pa da vidiš milinice, a ne neonke. Kakav filter imaš za taj mali aq?

Reci ti VILI-ju da kenja. Zlatne ribice, konkretno teleskopi i pajčolanci. ti uživaju na 18-21C, max 25, dok borci su najbolje na 27-30C, nebi ih imao na nižoj od 25. Teoretski može ali i jedne i druge ribe bi živjele u ekstremnim uvjetima=bljak. Veliki aq zletnima, mali borcima=.

Offline Xena

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
  • Ciklidić
Kaj je bolje...?
« Odgovori #2 u: Kolovoz 03, 2006, 13:08:00 poslijepodne »
Sijamski borci mogu živjeti i bez grijača.Vidjela sa da ih u shopovima
prodaju u onim malim kuglama gdje nema ničega osim malo vode.To je
stvarno mučenje za ribicu iako je u tome relativno kratko.Mogu oni
živjeti sa zlatnima ali ipak je bolje da su posebno.

Offline frida lang

• Punopravni član
Kaj je bolje...?
« Odgovori #3 u: Kolovoz 03, 2006, 14:17:00 poslijepodne »
živjeli bi oni i u kadi
split

Offline Cryptocory

• Punopravni član
Kaj je bolje...?
« Odgovori #4 u: Kolovoz 03, 2006, 21:36:00 poslijepodne »

Citat: Dunjy
Situacija je ovakva - nabavih malo stariji akvarij od nekih 70-80litara, kojeg, naravno, treba urediti. Njega čekaju 4 zlatne ribice(2pajčolanke i 2 teleskopa) + još možda 2 koje će naknadno doći(lavlje glave).
Zanima me ŠTO predlažete da učinim s ovih sadašnjim tankom od 22litre?
Dal da ga koristim za karantenu ili da u njega smjestim toplovodne ribice? (to bih radije) npr. 5-6 neonki ili što već mogu staviti u tu malu litražu, ili što preporučate?
P.s.-neki dan mi je u Zoo Shopu VILI prodavač rekao da mogu kombinirati, kada uredim onaj stari aq od 70-80litara npr. svoje 4 zlatne ribice s Sijamskim borcima.

Kaj vi mislite o SVEMU :) ovome kaj sam napisala? Zahvaljujem =)

U manji akvarij stavi sijamskog borca ( uzmi grijač, nikako ga nemoj držati sa zlatnim ribicama u hladnoj vodi, neće tako dugo preživjeti ).

Što se tiče velikog akvarija nemoj više uzimati zlatnih ribica, nego ga uredi ( stavi podlogu i posadi nekoliko anubiasa i vidjet ćeš kako će to biti lijep akvarij ).
Dubrovnik

Offline Dunjy

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
Kaj je bolje...?
« Odgovori #5 u: Kolovoz 03, 2006, 23:15:00 poslijepodne »
Pošto još spadam u početnike, tutlek sam pa neznam kaj TOČNO znači "podloga" - jel je to samo šljunak koji već imam (odn.kamenčići) ili pak ZEMLJA? =o ili nešto treće?
Ne kužim, molim podrobnije objašnjenje.

Tenks

pun0glavac

Offline Cryptocory

• Punopravni član
Kaj je bolje...?
« Odgovori #6 u: Kolovoz 04, 2006, 22:32:00 poslijepodne »
Podloga ti je šljunak ispod kojeg se može ( a i nemora ) staviti i hranjiva podloga ( supstrat ) za biljke ( to se stavlja samo ako misliš imati biljni akvarij ). Podloga bi trebala biti debela otprilike od 5-10 cm.
Dubrovnik