Srpanj 15, 2025, 17:38:01 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Dva borca u jedan akvarij?  (Posjeta: 2136 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Pancho_Villa

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
Dva borca u jedan akvarij?
« u: Srpanj 12, 2006, 13:21:00 poslijepodne »
Zanima me da li je netko probao ili ima nekakvih saznanja koliko bi litara trebao biti akvarij da u njemu budu dva muska borca...

Offline franco9200

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #1 u: Srpanj 12, 2006, 14:56:00 poslijepodne »
nemoguće ti je staviti 2 jer kad se prvi puta sretnu lete jedan za drugim do ubijanja odnosno do smrti.........nemere
Rijeka, Zamet, Trsat
..........................
* ne vjeruj ribi koja laže....

Offline sparko

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #2 u: Srpanj 12, 2006, 15:21:00 poslijepodne »

E mere, mere!

Pred jedno 6-7 mjeseci sam kupovao mlade ženkice za akvarij (koji iznosi 600 lit). Uglavnom nakon 2-3 tjedna je jedna od tih "ženkica" nastavila rasti i produživati peraje, odnosno počeo se razvijati lijepi mladac.

E sada, u akvariju sam već imao (unatrag 7 dana ga više nemam jer mu je isteklo 13 mjeseci što je njegov "rok trajanja") odraslog mužjaka a kako nisam imao kuda sa novim mladcem, ostali su oboje. Uglavnom kada je mališan narastao, dečki su podijelili životna područja u dva kraja akvarija i to je to. Bilo je par okršaja da se vidi tko je gazda (bio je stariji), i nakon para dana mir sve do kraja.Inače ovaj stari je sada uginuo praktički od starosti jer nikada nije bilo unatrag 4 mj nikakva kontakta a kada je stari uginuo peraje su mu bile netaknute kao i tijelo. Dakle nije bilo nikakvih tragova borbe.

Uglavnom, ako se slučajno dogodi da imate dva mužjaka u velikom akvariju, mogu proći ali jasno da to nije preporuka za uzgoj i održavanje nikome.
St/HR

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
  • Živim da uživam
« Odgovori #3 u: Srpanj 12, 2006, 15:34:00 poslijepodne »

Moze

Kod mene su bila dva deckica i svatko je imao svoju hrpu kamenja koju je cuvao i nije bilo fighta, a naravno, cure nisu imalipa su ofirali to kamenje
Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava

Offline Pancho_Villa

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Srpanj 12, 2006, 15:48:00 poslijepodne »
Citat: Crazy-a3

Moze

Kod mene su bila dva deckica i svatko je imao svoju hrpu kamenja koju je cuvao i nije bilo fighta, a naravno, cure nisu imalipa su ofirali to kamenje

A u koliko litara si ih držala?

Offline franco9200

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Srpanj 12, 2006, 16:01:00 poslijepodne »
NEMOŽE
Rijeka, Zamet, Trsat

Offline Night bird

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Srpanj 12, 2006, 16:17:00 poslijepodne »
Zavisi o tome kakve su te dvije bete ako su jako ratoborne treba imati veliki akvarij
sa što više biljaka i dekoracije i da svaki mužjak ima tri ženske bete

Offline franco9200

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Srpanj 13, 2006, 08:31:00 prijepodne »
NEMOŽEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Rijeka, Zamet, Trsat

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Živim da uživam
« Odgovori #8 u: Srpanj 13, 2006, 09:19:00 prijepodne »
Citat: Pancho_Villa
Citat: Crazy-a3

Moze

A u koliko litara si ih držala?

75 ..... bila su dva muska borca,mrijesni parskalara i cca 5 neonkiEdited by: Crazy-a3
Zagreb/Dubrava

Offline franco9200

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Srpanj 13, 2006, 09:22:00 prijepodne »
super evo ovim dopisivanjem ste pobili sva znanja akvarista na forumu, znači cure i dečki uredno objelodanjujem da mogu 2 borac u isti akvarij.........ma mislim........meni se nisu isto tukli ali imao sam ih u 50 litarskom 12400 komada pa se nisu mogli okrenuti da bi se tukli........
Rijeka, Zamet, Trsat

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Živim da uživam
« Odgovori #10 u: Srpanj 13, 2006, 09:56:00 prijepodne »

Citat: franco9200
super evo ovim dopisivanjem ste pobili sva znanja akvarista na forumu, znači cure i dečki uredno objelodanjujem da mogu 2 borac u isti akvarij.........ma mislim........meni se nisu isto tukli ali imao sam ih u 50 litarskom 12400 komada pa se nisu mogli okrenuti da bi se tukli........

Jako poucno, sad smo svi pametniji
Zagreb/Dubrava

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
« Odgovori #11 u: Srpanj 13, 2006, 10:05:00 prijepodne »
Ako smijem primjetiti - iskustva akvarista su vrlo različita općenito. Neki kažu mijenjaj vodu svaki tjedan, neki svakih godinu dana, neki kažu nemoj stavljati ništa za bilje, neki kažu moraš. Ovo s dva borca me ne čudi uopće... Možda je nekima to funkcioniralo, međutim mislim da ne bi bilo uputno ljudima preporučivati da u akvarij stavljaju dva borca. Jer, naziv borac te su ribe dobile po svojoj borbenosti i agresivnostiprema svojoj vrsti. Pa i onaj skalar"djedica" preživio je dugi niz godina u malom akvariju. Sve je moguće...

Offline Njofra

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Srpanj 13, 2006, 11:35:00 prijepodne »
Sve je moguče ,ali 2 borca ne idu zajedno i to je to.Normalno da se nekom dogodilo da mu uspije ali to je rijetko i niti blizu nekim pravilima,drugačije nečete pročitat niti u najlošijoj literaturi i toga bi se trebalo držat.Mislim da i nema neke potrebe za tim.Za razliku od nekih riba gdje su ženke bezbojne i nezanimljive pa čovjeku dođe da stavi više mužijaka mislim da su ženke borca baš lijepe ribe i isto različitih boja pa je kombinacija sa jednim mužijakom ćisto lijepa i nema potrbe za eksperimentima.Pa čak u dučanima gdje se inače i ne vodi neka briga o ribama borci su uvijek razdvojeni.Ljudi koji ih i uzgajaju drže ih isto zasebno u čašama i tak to trba biti
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #13 u: Srpanj 13, 2006, 12:34:00 poslijepodne »
ja samo znam da ne bih riskirala jer to su ziva bica, i nema potrebe da raiskiram da se potuku... bila bih zadovoljna i s jednim... ne kuzim zasto bi trebala biti dva?  

a ni zenke nisu bas toliko neugledne - odaberi radije 2-3 -4 ljepse zenke i nek dechec caruje...  
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline franco9200

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Srpanj 13, 2006, 13:07:00 poslijepodne »
Citat: Elena & Davor
Ako smijem primjetiti - iskustva akvarista su vrlo različita općenito. Neki kažu mijenjaj vodu svaki tjedan, neki svakih godinu dana, neki kažu nemoj stavljati ništa za bilje, neki kažu moraš. Ovo s dva borca me ne čudi uopće... Možda je nekima to funkcioniralo, međutim mislim da ne bi bilo uputno ljudima preporučivati da u akvarij stavljaju dva borca. Jer, naziv borac te su ribe dobile po svojoj borbenosti i agresivnostiprema svojoj vrsti. Pa i onaj skalar"djedica" preživio je dugi niz godina u malom akvariju. Sve je moguće...

ovo mi se sviđa morati ću ja svoju elenu uključiti u forum biti ću pametniji ....

p.s. ovo nije bilo ironično bolja polovica je stvarno elena
Rijeka, Zamet, Trsat

Offline bopacak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #15 u: Srpanj 13, 2006, 18:25:00 poslijepodne »
MOZE, i jos jednom moze! Ali (veliki ALI) to se desava sasvim slucajno, bilo je slucajeva gdje su dva muska borca zivjela skladno u manjem akvariju, sto zbog neznanja, sto zbog nemogucnosti identifikacije spola (kad su mali). Evo jedan slucaj, stari u njemackoj ima susjeda koji nema mnogo pojima o akvaristici, i on je (videno na moje oci!) imao dvje bette u jednom akvariju, muske. I to u 54litre (60x30x30)! Znaci moze, al i dalje to ostaje rijedak i sasvim slucajan primjer u akvaristici.

Offline Cryptocory

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Srpanj 13, 2006, 22:19:00 poslijepodne »

Nikako nemože. Ta riba je izrazito agresivna prema mužjacima svoje vrste. Tuku se do smrti. U aziji su se održavale njihove borbe, zato se i zovu sijamski borci.

Ti možeš staviti njih zajedno, no vrlo vjerojatno će doći do njihove borbe što će biti pogubno za jednog od njih ( možda za obje ).
Dubrovnik

Offline Pancho_Villa

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Srpanj 14, 2006, 00:03:00 prijepodne »

Po svemu napisanom zakljucujem dapostoji mogucnost da dva borca budu zajedno ali to je ipak rijedak slucaj...kako do toga dolazi - ne znam...

...u svakom slucaju da netko ne bi pomislio krivo nije ih preporucljivo drzati zajedno....

Offline aqua man

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Srpanj 14, 2006, 00:53:00 prijepodne »
Jedino da im staviš bar 6-7 ženki  možda bi se složili.

Offline Njofra

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Srpanj 14, 2006, 20:55:00 poslijepodne »
Svi koji su zaključili da može,...ljudi moji,može i Frotontosa preživjet i u 50 litara,i oskar to može.Treba se ipak vodit nekim činjenicama.Sve knjige su tako pisane al ne samo knjige negu i večina iskustva su takva.Možda bi mi morali izdat novu knjigu i preporučit 2 i više borca zajedno iako je svagdje do sad pisalo da je obavezno samo jedan mužijak.Ovo čita masu ljudi koji su i totalni početnici i ako pišete valikim slovima MOŽEEE onda če oni to slušat.Za to mislim da trba malo pazit i na to.Ma ništa se neče dogodit ako i neče ispast dobro,....neče svijet propast,al ljudi moji neka pravila postoje i trebalo bi ih se držat.Pa tako je i PRAVILO da ide samo jedan muški borac u akvarij.Al baš me zanimaju i razlozi što ljude tjera na to ak se igra zna.
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD