Ja bih samo malo nadopunio tekst od makai.a,jer mi je u neku ruku malo netočan.
U biti radi se o vrsti Copadichromis borleyi.Pošto se ta nalazi po čitavom jezeru Malawi,tu se vrstu može pronači u 12-tak različnih variiteta,naravno medju kojima je baš ta,iz Kadanga,najfascinantnija.Čak su i ženke kod toga variiteta malo lepše obojene od ostalih ženka sa različitih delova jezera.
"Pretežno je mesojed",prelako i po mom mišljenju prebrzo napisana reč.Ipak genus Copadichromis,pored Nyassachromisa predstavlja jednu specifiku po pitanju ishrane medju NE M'bunama ilti Haplochromisima.Naime te dve vrste pretežito se hrane zooplanktonom,pa ih zatu stručnajci i svrstavaju u posebnu grupu Utake /domačinski naziv/.U akvariju one preferiraju različitu vrstu ishrane,mada bolje da je na bilnoj osnovi,naravno smrznuta hrana /Cyclops,Mysis i Krill/ jeste povremeno dobrodošla.
Zanimivo je i uredjenje akvarija za tu vrstu ciklida,naime populacija sa severnog dela otoka preferira fini pesak,jer im služi i mesto za mrest,naime oni prave kratere ,koji jim služe za mrešćenje,dok populacija sa južnog dela jezera,više voli skale,jer se obično mreste baša na vrhu kamenja,što se baš vidi iz priloženih slika.
I naravno to su ribe jate,pa treba,da ih je u akvariju više,recimo od 7 pa nadalje i poželjeno je,da takvu grupu vodi samo jedan mužjak,kako bih došao stvarno do onih ,najlepših boja.Oboji se samo dominantni mužjak,a ostali mužjaci,ako ih imamo u akvariju,ne oboje ilti jako slabo.
Taj ciklid svrstava se medju mirnije,pa voli i on sam takvo društvo,dakle neke mirne ciklide adekvatne dužine.
Eto par reči,koji nam osvetle ,stvarno lepog i zanimljiveog ciklida.
,jer