Srpanj 22, 2025, 18:19:42 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: nekoliko pitanja  (Posjeta: 1428 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline valdez

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: zagreb
nekoliko pitanja
« u: Studeni 29, 2016, 08:54:28 prijepodne »
pozz.Imam jednu zlatnu ribicu i jednog teleskopica u akvariju od 20l sa pumpom za vodu Svordfish 200l-min.Hranim ih granulicama SERA GOLDY COLOR SPIRULINA.U jutro im dajem po sest granulica s time da zlatna pojede cetiri a crna dvije.Sada sam im poceo i navece davati po sest granulica s obzirom da crna ne stigne pojesti bojim se da ne ostane podhranjena.Da li je to sve ukupno previse?Vecinu vremena se zadrzavaju oko pumpe pa mislim da traze dodatnu hranu iz vode ili im je mlaz vode iz pumpe prejak.Hvala

Offline LikssOn

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Odg: nekoliko pitanja
« Odgovori #1 u: Studeni 29, 2016, 14:33:02 poslijepodne »
Prvenstveno ti je to malo vode za 2 zlatne, ali ipak si im obezbjedio neke uslove, pa nije bas totalna katastrofa. Nije ti prejak filter, sto bolja filtracija, tim bolje. Mislim da je hranjenje 2x dnevno dovoljno. Nebi bilo lose neke slike postavit, da se malo bolje moze definisat stanje...

Sent from my Huawei G8

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
Odg: nekoliko pitanja
« Odgovori #2 u: Studeni 29, 2016, 15:11:21 poslijepodne »
Iskreno ti preporucam da te ribice sto prije poklonis ili ako ih bas zelis zadrzati onda bi trebao uciniti ovo

Odma otici kupiti akvarij od barem 100litara ili sto veci
Taj filter sto imas je NULA ,davno kad sam ja pocinjao sam kupio filter tome slican
Ali pogledaj samo koliko je smijesna ta spuzvica unutra i koliko tu se moze naseliti dobri bakterija
U filteru je upravo to najvaznije uz protok
Sto vise filter materijala uz sto veci protok to je potrebno svakom akvariju
Tu jos treba dodati grijac i rasvjetu i to je onda to dok ribice ne porastu pa onda u neko jezero

U svakom slucaju ako ih zadrzis u tom akvariju nece uzivati zakrzljati ce i kasnije oboljeti ali sigurno mogu izdrzati godinu dana ako nabavis bolji filter i mijenjas cesto vodu