Portal
Naslovnica
Forum
Akvarij.NET zajednica
Pomoć
Obrasci
Pošaljite mali oglas
AkTer! mreža
Za prave zaljubljenike
Akvarij.NET
Terarij.NET
AkTer! FEST
Prijava
Member Login
Registracija
Srpanj 14, 2025, 21:30:38 poslijepodne
Najnoviji Član:
lfrketic
Akvarij NET - FORUM
»
Slatkovodna Akvaristika
»
Ciklidi
(Moderator:
ZliBrka
) »
sta sa Aulonocarama
« natrag
naprijed »
Ispis
Str: [
1
]
Dolje
Autor
Tema: sta sa Aulonocarama (Posjeta: 903 vremena)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Ramz
Trade Count:
(
0
)
Novi član
sta sa Aulonocarama
«
u:
Srpanj 02, 2006, 13:32:00 poslijepodne »
Odlučio sam napraviti setup za jednu aulonocaru,akvarij ima 90 l i osim par zenki neznam sto stavit s njom.
Razmisljao sam da dodam jednog tropheus dubiosia ili nesto slično. Nemam nekog iskustva sa ciklidima tako da bi mi dobro dosao koji savjetstamble();
Evidentirano
Ri
Chryseis
Trade Count:
(
0
)
Punopravni član
sta sa Aulonocarama
«
Odgovori #1 u:
Srpanj 02, 2006, 14:04:00 poslijepodne »
akvarij je premali i za samo nju, a kamoli da josh stavljash dubisie koji su iz drugog jezera
Evidentirano
www.myspace.com/chry5eis
makai
Trade Count:
(
0
)
Punopravni član
sta sa Aulonocarama
«
Odgovori #2 u:
Srpanj 02, 2006, 18:42:00 poslijepodne »
ako je ne želiš mučiti kupi odmah 2-3 broja veći akvarij ili ih uopće nemoj uzimati. a što se tiče bilo kojeg tropheusa i aulonocara osim što nisu iz istog jezera niti ishrana im nije ista. tj. ako ispravno hraniš aulonocare ne gine ti bolest kod tropheusa (bloat) i sigurna smrt. aulonocara je svejed, više mesojed dok su tropheusi isključivo biljojedi. akvaristika ti je okrutan sport što se tiče litraže akvarija i držanja željenih riba tako da je večina nas koji držimo malawce završila na litražama debelo preko 200 litara.
Evidentirano
Cichlid ULTRA power/Zagreb-Jazbina
Njofra
Trade Count:
(
0
)
Punopravni član
sta sa Aulonocarama
«
Odgovori #3 u:
Srpanj 02, 2006, 19:47:00 poslijepodne »
Ovo što kažu kolege gore sve stoji,npr.Duboisi nemaju šanse u toj litraži a knap je i za Aulonocare.Ali za neke Aulonocare je preporučljiv kao najmanji akvarij 120 litara.A sad ako baš imaš volju za njih mogu ti reč da sam ja imao Aulonocaru Ruby red u 96 litara i to jako dugo,narasla je do svoje pune veličine i bila prekrasna,...a i ne vjerujem da se je mučila.Ženke nisam imao sa njom nego sam imao Labidochromise caeureluse,probaj stavit muškog i 3-4 ženke same u akvarij.Sad je upitno kolko bi takav akvarij imao efekta jer su ženke totalno nezanimljivih boja.Ja nisam tolko protiv stavljanja riba u manju od preporučljive litraže jer če čovjek koji je baš zagrizao i kojem se sviđaju ciklidi nabavit i veči akvarij ako mu se stvarno svide.Takav je bio slučaj samnom a komu neče biti posebni i sam če uvidjeti problem i preči na druge ribe.Znači po meni slobodno uzmi Aulonocaru i par ženki a slobodno dodaj 2 caerurelusa pa češ vidjet
Evidentirano
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD
makai
Trade Count:
(
0
)
Punopravni član
sta sa Aulonocarama
«
Odgovori #4 u:
Srpanj 02, 2006, 21:07:00 poslijepodne »
možeš početi i tako kako ti njofra kaže pa ako ti se svidi uvidjeti češ i sam potrebu za puno većim akvarijem a stari ti kasnije može služiti kao karantena ili kao akvarij za mrijest ( tako je barem bilo kod mene počeo sam s 125 l a sada sam na 450 i gledam mrcinu od 1000 l). ili možeš preskočiti koju stepenicu, uštedjeti vrijeme i odmah uzeti ovog od 1000 l
. hrabro naprijed i obavijesti nas što si uzeo. a ribe koje te zamimaju trenutno imaš u viliju u utrinama.
Evidentirano
Cichlid ULTRA power/Zagreb-Jazbina
Jurupari
Hrvatska udruga ciklidofila
Počasni član
Trade Count:
(
0
)
Punopravni član
Spol:
Dob: 45
Marko Lenac
sta sa Aulonocarama
«
Odgovori #5 u:
Srpanj 02, 2006, 22:09:00 poslijepodne »
kolege jako lijepi odgovori. vidim da imamo par jakih na stranicama!
dodajem jednu stvar koja je više moje mišljenje.... smatram da je za
većinu, ali ne sve ciklide, puno važnija površina dna nego sama litraža.
Evidentirano
Ispis
Str: [
1
]
Gore
« natrag
naprijed »
Akvarij NET - FORUM
»
Slatkovodna Akvaristika
»