Srpanj 27, 2025, 13:55:40 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: CO2 reaktor  (Posjeta: 3773 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Rastaman

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
CO2 reaktor
« u: Srpanj 08, 2006, 19:10:00 poslijepodne »

Evo kako sam ja to napravio za 0 kn

Kuciste reaktora je od male bocice od jogurta (2 deca), acrijeva za CO2 i vodusu od izolacije kabela.Za medij u reaktoru sam uzeo komad vrece od krumpira. Zracni kamen sam imao od prije.

Na cepu od jogurta izbusio 3 rupe (za dovod CO2, ulaz i izlaz vode) i montirao odgovarajuce cjevcice:

Vrecu od krumpira sam omotao oko cjevcica i nabio u bocicu;

Offline Rastaman

• Punopravni član
CO2 reaktor
« Odgovori #1 u: Srpanj 08, 2006, 19:32:00 poslijepodne »

MjerhuriciCO2 se zadrzavaju u vreci od krumpira, a voda koja struji kroz nju obogacuje se sa CO2.

ovako to izgleda u mom kutnom filteru

Nadam se da se jasno sve vidi.

Reaktor se moze spojiti i na powerhead, ali ja sam zelio da se nista od opreme nevidi pa sam sve to nagurao iza u kut.

Offline Krajten

• Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
CO2 reaktor
« Odgovori #2 u: Srpanj 08, 2006, 20:42:00 poslijepodne »
prefektno napravljeno, samo kad sam ja osuđen na unutrašnja rješenja jer imam drugačije fitere...inače super realizirano..
, nego kad smo kod reaktora i diffusora, evo sam nabavio par stvarcica pa da se pohvalim...

najmanji je vec u pogonu...to su kao vrhunske stvarcice, za sad još ne mogu potvrditi rezultate, ali cu Vam javiti

ZG,Vrapče

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
CO2 reaktor
« Odgovori #3 u: Srpanj 08, 2006, 20:48:00 poslijepodne »
Dobar pokušaj Rasta, i mi smo pokušavali nešto u tom smislu, međutim za sad smo najzadovoljniji Nutrafinovim ljestvama. Ovo Krajtenovo izgleda opako.

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
CO2 reaktor
« Odgovori #4 u: Srpanj 08, 2006, 22:36:00 poslijepodne »

Citat: krajten
prefektno napravljeno, samo kad sam ja osuđen na unutrašnja rješenja jer imam drugaèije fitere...inaèe super realizirano..
, nego kad smo kod reaktora i diffusora, evo sam nabavio par stvarcica pa da se pohvalim...

najmanji je vec u pogonu...to su kao vrhunske stvarcice, za sad još ne mogu potvrditi rezultate, ali cu Vam javiti

Kolega jel se moze toga jos nabavit?

Offline Seba

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
CO2 reaktor
« Odgovori #5 u: Srpanj 09, 2006, 00:15:00 prijepodne »
Da.. gdje i koliko parića?
If you can't explain it simply, you don't understand it well enough.

Offline Rastaman

• Punopravni član
CO2 reaktor
« Odgovori #6 u: Srpanj 09, 2006, 00:30:00 prijepodne »

Profi stvarcice, nema sto. Pretpostavljam da si to vani nabavio (kod nas nisam vidio).

Ovaj reaktor sto sam sklepao pokazao se jako ucinkovit jer nema bespotrebnoggubitka CO2. Sav Proizvedeni CO2 se otopi u vodi, za razliku od prijasnjeg zracnog kamena gdje je vecina CO2 izlazila u atmosveru. Sovim reaktorom dizem CO2 na 30 ppm-a bez problema uz5-6 mjehurca u min., dok sa zracnim kamenom to nisam uspio sa duplo vise. sada mi i smjesa kvasca i secera traje dulje (500g secera i 2g vrelka vec skoro mjesec dana)

Offline Krajten

• Punopravni član
CO2 reaktor
« Odgovori #7 u: Srpanj 09, 2006, 09:04:00 prijepodne »

Citat: Rastaman

Profi stvarcice, nema sto. Pretpostavljam da si to vani nabavio (kod nas nisam vidio).

Ovaj reaktor sto sam sklepao pokazao se jako ucinkovit jer nema bespotrebnoggubitka CO2. Sav Proizvedeni CO2 se otopi u vodi, za razliku od prijasnjeg zracnog kamena gdje je vecina CO2 izlazila u atmosveru. Sovim reaktorom dizem CO2 na 30 ppm-a bez problema uz5-6 mjehurca u min., dok sa zracnim kamenom to nisam uspio sa duplo vise. sada mi i smjesa kvasca i secera traje dulje (500g secera i 2g vrelka vec skoro mjesec dana)
to mi je u potpunosti jasno i ideja je za diy filter vise nego dobra. Ja uspijem ribe pogusiti i sa nutrafinovom ljestvicom jer mi vjerujes, i to vrlo cesto..

to seba, KarloR...momci bit ce za sve i u dovoljno velikim kolicinama...Da ne reklamiram, Tuljan i ja smo ove stvarčice naručili iz singapura i treba ima tjedan dana da stignu u zg...Stupio sam u kontakt sa čovjekom koji prodaje i uspio isposlovati da nam salje u hr..Ima još zanimljivih stvarčica napretek...

Uglavnom cijene su ok...ovaj najveći 8coil diffusor je 15Us-a, a ovaj mali je recimo 8(cini mi se) što je super ako se uzme da je to sve vrlo dobre kvalitete...Ima još zanimljivih stvari kao što su mrežice za mahovine, brojači mjehuriča, co2 splitteri( 1 boca co2 i ventil koji šiba u tri različita smjera) itd..itd...

Ja planiram u 8 mjesecu još neku naruđbu pa se možemo svi dogovoriti i zajednički ubosti...
ZG,Vrapče

Offline Krajten

• Punopravni član
CO2 reaktor
« Odgovori #8 u: Srpanj 09, 2006, 09:06:00 prijepodne »

Citat: Rastaman

ZG,Vrapče

Offline asterix

• Punopravni član
CO2 reaktor
« Odgovori #9 u: Srpanj 09, 2006, 11:02:00 prijepodne »
Ljudi moji, vidite li da su Krajten  ( i Tuljan) stupili u vezu cak i sa Singapurom
Mislim da ovo sluzbeni novinar treba izbrisati, te predlazem naziv: Glavni Menager AkvarijNet-a, ili pak Direktor za nabavu, sto bi bila funkcija odmah iza Generalnog direktora  

Offline Krajten

• Punopravni član
CO2 reaktor
« Odgovori #10 u: Srpanj 09, 2006, 11:49:00 prijepodne »

Citat: asterix
Ljudi moji, vidite li da su Krajten  ( i Tuljan) stupili u vezu cak i sa Singapurom

Mislim da ovo sluzbeni novinar treba izbrisati, te predlazem naziv: Glavni Menager AkvarijNet-a, ili pak Direktor za nabavu, sto bi bila funkcija odmah iza Generalnog direktora  

hvla,hvala asterix nisi trebao... ma nisam tako mocan... google, co2 diffuser upises i da vidis vraga, a mailovi, western union i air mail cine cuda...

inace ako koga zanima cijela ponuda nek mi posalje pm da mu posaljem poruku da ne reklamiram
ZG,Vrapče

Offline murk

• Punopravni član
CO2 reaktor
« Odgovori #11 u: Srpanj 09, 2006, 16:53:00 poslijepodne »
zanimljivo krajten, svijetski covjek
tko zna zna, ko nezna dva