U ove ljetne, vruće i suhoparne dane, kada je akvaristika u laganoj stagnaciji, razbijao sam glavu kako obogatiti svoj broj akvarija, a da ne izazovem doma pobunu i bjes(ovo bi bio 4). Osim toga, kako non-stop nešto slažem premještam i aranžiram, uvjek mi je neka biljka višak, a onda mi je za par dana žao što sam je bacio, jer mi treba negdje drugdje...
I eto dosjetio sam se dobre ideje, srkiveni akvarij...:

iako vam se možda čini da je ovo običan ormar sa običnim akvarijem na njemu, varate se...

Pažljivijim promatranjem i otvaranjem ljevih vrata, gle vraga, tajni akvarij...

Zašerafio sam vodilice, a na običnu dasku sam prišerafio 2 t5 od 24w. S gornje strane daske sam zašerafio dvije kutije za stuju, u kojima su prigušnice iz štednih žarulja...Sve u svemu, podosta jeftino, a vrlo funkcionalno...

Akvarij je čisto ostava za držanje i razmnožavanje bilja, i viška gupija...Nije neki aquascape...

Kad ruke trebaju u vodu, jednostavno pogurnem drvenu ploču sa rasvjetom, i pristup je vrlo lagan i praktičan...
Evo...nije neka ljepotica, ali vrlo funkcionalan i racionalan...Sve ukupna cijena izrade, sa rasvjetom 450kn...
Inače, nitko od ukućana još nije primjetio novi akvarij...tak da je još mir u kući...
Nadam se da vam se sviđa...