Srpanj 27, 2025, 13:26:26 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Agresivna betta  (Posjeta: 1578 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Lefty

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Agresivna betta
« u: Lipanj 26, 2006, 20:32:00 poslijepodne »
Danas sam nabavil nove ribice i betta ih sve napadati pocela odma...   valjda ih nebu pojela...

uglavno nabavil sam
3 crvene neonke
2 black molly
2 silver molly
1 skalara (Pterophyllum scalare)

no i betta ih sve po redu napada (nema iznimki)... u cem je problem... mozzda treba da se privikne? hmmm...

al od kad je ovak toplo vreme voda mi je na 28-29°C i betta celo vreme siri skrge i naganja nekoga, da spustim temp pod obavezno?? mozda je to problem... :/

help...

hvala!

Offline Sanjin_ri

• Novi član
  • *
Agresivna betta
« Odgovori #1 u: Lipanj 26, 2006, 20:59:00 poslijepodne »
Pojesti ih nece sigurno, eventualno ce peraje grickati drugim ribama. Nabavi mu curu ili dve pa ce druge ribe pustiti na miru. Nego, koje jos ribe imas unutra? Neonke i molly su jatne ribe, ispod 10 ne bi trebalo ic u akvarij, a 3 je definitivno premalo. I nemoj se zacuditi ako ti neonke pocnu misteriozno nestajati pored ovog skalara kad malo poraste. Nadam se da imas dovoljno bilja i/ili skrovista u akvariju. Koliko litara?

Offline Sanjin_ri

• Novi član
  • *
Agresivna betta
« Odgovori #2 u: Lipanj 26, 2006, 21:01:00 poslijepodne »
Ne vidim opciju za editiranje postova, pa da nadodam... Probaj malo promijeniti postavu akvarija. Pomakni panj, kamen, biljku ili dve. Mozda pomogne.

Offline marin81

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
Agresivna betta
« Odgovori #3 u: Lipanj 26, 2006, 21:08:00 poslijepodne »
pa zato se i zove borac  LINK

Offline rolka

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Agresivna betta
« Odgovori #4 u: Lipanj 26, 2006, 22:06:00 poslijepodne »
to je normalno treba vremena da se privikne jer dosle su na njen teritorij a neonke moraju biti u jatu malo vecem od tri
johnny

Offline Lefty

• Punopravni član
Agresivna betta
« Odgovori #5 u: Lipanj 26, 2006, 22:32:00 poslijepodne »
da da znam, al nisam imal vise kn da ih nakupujem... al imam u planu...

akvarij je 60 l

i planiram imati oko 8 molly-a i 8 neonki sveukupno, mislim da bi 8 od svakih bilo ok... (ipak nije bas veliki akvarij)

za sad je 11 ribika nutra...
1 Betta
3 neonke
4 molly (2 srenbrne + 2 crne)
1 skalar
1 cistac
1 zlatna ribica (koja mi se bas i ne uklapa,al tu je)

kaj jos i kolko max ribica preporucate za akvarij od 60 l (Juwel rekord 60) ?

evo, vec se malo smirila situacija... :)

btw. ovo mi je prvi pokusaj sl*ganja za mene malo veceg akvarija... do sad sam imal mali akvarij (20l) i zlatnu ribicu nutra :)

Offline Sanjin_ri

• Novi član
  • *
Agresivna betta
« Odgovori #6 u: Lipanj 26, 2006, 23:49:00 poslijepodne »
Zlatnu bi definitivno van frknuo. Pokloni nekom tko ima ribnjak ili hladnovodni akvarij. Kojeg cistaca imas? Ako je jedan pretpostavljam da je nekakav ancistrus ili pleho. Pukni 3 corydorasa nutra, ta dva jata i taj jedan cistac i to je do. Dalje od toga ti ne bih savjetovao nikako na tu litrazu.

Offline Lefty

• Punopravni član
Agresivna betta
« Odgovori #7 u: Lipanj 27, 2006, 17:13:00 poslijepodne »
je ancistrus je... mali crni s bijelim tockicama...

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
Agresivna betta
« Odgovori #8 u: Lipanj 27, 2006, 23:43:00 poslijepodne »

ovako izgleda taj betta. Pa lefty, ako nastavi izdvoji ga u bocu od 2 litre na jedan dan.To mu dođe kao KPD za zločeste.

Zapravo ti on traži ženku i sada imaš situaciju (znaš onu priču o mačku koji laje), on ti je zamijenio pojam o vrsti.Kod nas je do uginuća naganjao zlatnu plati.

Probaj po varijantama, ili se možda preko noći potpuno smiri,ali ako čuješ bućkanje vode,onda varijanta 1, pa 2.Ali varijantu 2 bi svakako trebalo primijeniti u doglednoj budućnosti.
kolonelo sipica & pripadajući tim

Offline Night bird

• Punopravni član
Agresivna betta
« Odgovori #9 u: Lipanj 28, 2006, 00:01:00 prijepodne »

Citat: kolonelo sipica

ovako izgleda taj betta. Pa lefty, ako nastavi izdvoji ga u bocu od 2 litre na jedan dan.To mu dođe kao KPD za zloèeste.

Zapravo ti on traži ženku i sada imaš situaciju (znaš onu prièu o maèku koji laje), on ti je zamijenio pojam o vrsti.Kod nas je do uginuæa naganjao zlatnu plati.

Probaj po varijantama, ili se možda preko noæi potpuno smiri,ali ako èuješ buækanje vode,onda varijanta 1, pa 2.Ali varijantu 2 bi svakako trebalo primijeniti u doglednoj buduænosti.

Ovo nije baš sasvim točno jer i ako se stavi unutra 2 ili 3 ženke bete ovaj će napadati ostale ribe da se riješi "konkurencije",a za izdvajanje u bocu baš i ne vjerujem da će pomoči bete su takve ribe i njihov karakter se nemože promjeniti

Offline Lefty

• Punopravni član
Agresivna betta
« Odgovori #10 u: Lipanj 28, 2006, 11:00:00 prijepodne »
hehehe, al bas i je crveni... dobro malo se smiril... sad tu i tam lovi zlatnu ribicu... i spijunira male molly-ce u mrezici

sad samo zlatnu "zavađa"   a najduze se s njom druzi (cca mjesec dana) ostale ribice nit ne tjedan dana u akvariju...

jedino sam mislil da se bi mogli biti fightovi izmedju bette i skalara, al nista, ignoriraju se...

al inace je bas borac...

Offline Njuška

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Agresivna betta
« Odgovori #11 u: Lipanj 28, 2006, 11:29:00 prijepodne »

Stavi malo ogledalce izvan na staklo u jedan kut i borac će ti biti samo ispred ogledala (on je poznati narcis) i više ga ništa neće zanimati osim "one budale" što ga imitira.....

....i još će te podariti predivnom bojom i raskošnim perajama.
Rijeka / Hrvatska
...nakon duge i teške muke dobio sam internet...