Srpanj 19, 2025, 19:19:27 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: My precious - 54L  (Posjeta: 6252 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zecika

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 43
Odg: My precious - 54L
« Odgovori #25 u: Rujan 22, 2015, 12:58:49 poslijepodne »
jel mi može molim vas neko reći, da li bi ovakve 2 lampe od 48 ledica bile dovoljne za moj akvarij:
http://www.ebay.com/itm/New-3-Modes-Led-Aquarium-Lamp-24LED-48LED-Flexible-Arm-Fish-Tank-Clip-Light-/281753887076?var=&hash=item4199d72164

Offline Luciano

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Forever young...
    • Guppy Kids Jungle - > Rio Orinoco
« Odgovori #26 u: Rujan 22, 2015, 20:55:40 poslijepodne »
jel mi može molim vas neko reći, da li bi ovakve 2 lampe od 48 ledica bile dovoljne za moj akvarij:
http://www.ebay.com/itm/New-3-Modes-Led-Aquarium-Lamp-24LED-48LED-Flexible-Arm-Fish-Tank-Clip-Light-/281753887076?var=&hash=item4199d72164
Nemoj riskirati. Kinez i još naveden kao nepoznata marka... Rađe kupi neki poznati i kvalitetan brand i miran si jako dugo vremena.

Send from my Sony Xperia Z Ultra phablet

Offline zecika

• Novi član
  • *
« Odgovori #27 u: Studeni 20, 2015, 07:21:11 prijepodne »
Evo nakon nekog vremena da se ponovo javim. Napravio sam DIY rasvjetu od 2 štedne žarulje 15w daylight 6500K, i naručio preko njuškala mikro i makro elemente za PPS Pro gnojenje.
Jučer sam počeo da gnojim, stavio sam Makro 1ml, danas Mikro 1ml...

moje pitanje je sljedeće, pošto sam na dosta mijesta pročitao da je dobro stavljati gnojivo ujutro prije paljenja svijetla, interesira me kolko prije, jer sam stavio u 6.30h, s svijetla mi se u akvariju pale u 12h.

dali je to po vama OK, ili da promijenim period, recimo da gnojivo stavim u 6,30, svijetla da mi se upale u 8h i da rade do 10h, pa onda natrag od 12h do 8h navečer...?

Offline xlavier

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
« Odgovori #28 u: Studeni 20, 2015, 08:50:25 prijepodne »
Evo nakon nekog vremena da se ponovo javim. Napravio sam DIY rasvjetu od 2 štedne žarulje 15w daylight 6500K, i naručio preko njuškala mikro i makro elemente za PPS Pro gnojenje.
Jučer sam počeo da gnojim, stavio sam Makro 1ml, danas Mikro 1ml...

moje pitanje je sljedeće, pošto sam na dosta mijesta pročitao da je dobro stavljati gnojivo ujutro prije paljenja svijetla, interesira me kolko prije, jer sam stavio u 6.30h, s svijetla mi se u akvariju pale u 12h.

dali je to po vama OK, ili da promijenim period, recimo da gnojivo stavim u 6,30, svijetla da mi se upale u 8h i da rade do 10h, pa onda natrag od 12h do 8h navečer...?

Ja ti takvu politiku nikad nisam shvaćao. :D
Jedino što ja stavim poslije svijetala je CSM+B, jer kažu da svjetlo negativno utječe na taj spoj. Makro stavim kada su svjetla upaljena, tako po biljkama mogu vidjeti kojeg elementa mi nedostaje ili imam viška. Glavno da je u vodenom stupu, a kada je...

Offline viktori

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #29 u: Studeni 21, 2015, 05:59:46 prijepodne »
Ja makro stavljam (kada mogu) oko pola sata prije paljenja, tako da se rasiri po akvariju do paljenja. Oprezno sa stavljanjem easy carbo puno prije paljenja jer se moze previse dignuti razina CO2 i ribe mogu nastradati. Imao sam par puta zbog toga gustih situacija.

Offline zecika

• Novi član
  • *
« Odgovori #30 u: Prosinac 05, 2015, 10:58:35 prijepodne »
jel mi može neko više reći o toj pjeni koja mi se počela javljati od kada gnojim sa PPS metodom, mislio sam da će nestati ali ništa od toga.

bilje mi je počelo crniti po rubovima, izmjerio sam sa Tetrinim 6u1 testom parametre i nitriti su bili povećani, izmjenio sam 50% vode, i dotoćio destilirane, bilje svo porezao do korijena i sad čekam.

danas su parametri u normali ali i dalje imam tu pjenu gore.

još nešto...imam od Tetre CO2 Optimat, i kad ga napunim ne vidim da mi mjehurići izlaze iz defuzora i potroši se samo do pola

Offline LikssOn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #31 u: Prosinac 18, 2015, 11:04:22 prijepodne »
Mislim da je pjena bezopasna. Bar u mom slučaju je tako, jer nekad je ima, nekad je nema... Izlaz iz filtera okreni da mreska vodu i nestat ce s vremenom...  :klap: