Kolovoz 14, 2025, 01:00:23 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: ako netko zna ili ima...  (Posjeta: 1145 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nature

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Why can't humans behave more like animals?
ako netko zna ili ima...
« u: Lipanj 15, 2006, 19:38:00 poslijepodne »

...neki uredjaj za mjerenje pritiska(tlaka) vode iz pipe... ili zna koliki je pritisak vode u stanu na sestom katu ......... lokacija trnje .. jel bi to mogao saznati na nekim stranicama onako nesto kao vodovod i tome slicno.. u zgradi nemam pojima kog da pitam....

znam da je blesavo pitanje.... ali uskoro idem po RO a vele (na upustvima bas taj koji mislim uzet aquamedic easyline 90) da je potrebno minimalno 3 bara... skuzio sam da se pritisak mjenja... naravno ovisi o trenutnom protoku vode (predpostavljam kroz stanove u stubistu...

posto nemam auto najvise bi mi odgovaralo da ga mogu montirati doma... no ... htio bi znati da imam bar 4 bara... pa ako netko zna koliko je bara otprilike.... ima li netko tko je visoko (oko 6 kata) sa RO-om???Edited by: nature
bogat je onaj koji malo daje ..

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
ako netko zna ili ima...
« Odgovori #1 u: Lipanj 15, 2006, 21:07:00 poslijepodne »
Tesko ti je to tako odgovoriti. Nema taj RO na sebi manometar mozda?
Najkorisnije bi bilo kad bi ljudi koji imaju manometar izmjerili koliko im vode istece u minuti i kad bi imali od par ljudi taj podatak, lako bi svi otprilike znali koliki nam je tlak.

Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline nature

• Punopravni član
ako netko zna ili ima...
« Odgovori #2 u: Lipanj 15, 2006, 22:39:00 poslijepodne »

evo naso sam nesto;

https://www.akvarij.net/forum/forum_posts.asp?TID=8193

DUBRAVKO kaze; "Pritisak vode u kučnoj instalaciji ne prelazi 4 bara tako da je samo manji,obično se regulacijskim ventilom (u šahtu) pritisak sa gradskog vodovoda koji bi trebao biti 8 bara smanjuje na 3,5-4 bara.
Na taj način se i produžuje vijek kučne instalacije, a niti jedan uređaj u kučanstvu ne zahtjeva veči pritisak vode." ...osim mog buduceg RO-a

e sada ja sam na sestom katu... zanima me dal je to tocna informacija.. odnosno jeli takva situacija u Zg-u, i dali je, sto me najvise zanima, na sestom katu iznad tri... jer vele minimum za RO 3bara

Edited by: nature

Offline boxer

• Punopravni član
ako netko zna ili ima...
« Odgovori #3 u: Lipanj 15, 2006, 23:34:00 poslijepodne »
vidi s vodoinstalaterom ili tko radi centralno neka ti prikopca manometar umjesto slavine i vidjet ces koliki je pritisak.
Slavonski Brod

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
ako netko zna ili ima...
« Odgovori #4 u: Lipanj 16, 2006, 15:22:00 poslijepodne »

kupi manometar u zeljezariji(1/2 inch) i ako imas nekakvu pipu sa vanjskim navojem koja je 3/4 incha onda uzmi reducir 3/4 na 1/2 i nasarafi. inace moze RO radit i na manjem pritisku, ja ponekad stavim da voda prolazi kroz RO i samo malo odvrnem pipu tako da pomalo curka.

Offline rolka

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
ako netko zna ili ima...
« Odgovori #5 u: Lipanj 16, 2006, 18:34:00 poslijepodne »
ako ti je pritisak manji to nema veze za ro jedino ce ti sporije raditi vodu a njemu nemoze nista biti.I ja imam taj ro i on radi 92 litre ako je pritisak 6 bara a ako je 3 bara onda 46l ako je 4bar onda 61.... neznam zasto ti je to tako bitno pa neces svaki dan mijenjati 90l vode di ti se zuri???
johnny

Offline nature

• Punopravni član
ako netko zna ili ima...
« Odgovori #6 u: Lipanj 17, 2006, 17:49:00 poslijepodne »

hvala svima... ma nije da mi se zuri ali skinuo sam upustva sa neta i vele da je minimum (za taj RO) 3 bara... za neke druge sam vidio 2,4 i td.

nisam znao da moze raditi pod bilo kojim pritiskom, zapravo i nisam bas uvijeren... jeste sigurni da je "RO" voda OK .. odnosno jeste mjerili parametre pod nizim pritiskom... mozda je blesavo pitanje ali eto neznam zasto bi naveli minimum bara??