Srpanj 28, 2025, 23:43:44 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Par pitanja o ribicama  (Posjeta: 1721 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mrartuka

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Par pitanja o ribicama
« u: Lipanj 05, 2016, 18:30:20 poslijepodne »
Pozz ljudi,
evo skoro je sestra nabavila akvarij te 20-tak ribica.
Imamo malih problema,pa hajd reko da se pridruzim ovoj zajednici da cujem vasa misljenja.

Prvo su u pitanju ribice "Neonke", 2 su uginule jer ih je filter valjda uhvatio.
Nije da su bile premale il sta, al uglavnom drugu neonku sam svojim ocima vidio kako pliva ravno do filtera.
Mislim da joj je peraje sa strane otkinuto pa je nakon 2 dana uginula.

Druga stvar su Guppy ribice. Neko jutro pogleda u akvarij kad ono jedna od Guppy ribica se izvrnula na stranu i tako pliva.
Danas je bila cak i naopako plicala,isto kao je drogirana.

E sad takodjer me zanima i nesto oko rasvjete u akvariju.
Da li je ok koristiti led trakice?? Imam samo jednu biljku pravu u akvariju pa ne znam da li je to lose za nju.

Sto se tice akvarija, u pitanju je 40-to litarski akvarij, sa 1 black molly,1 zlatnom ribicom(ne znam naziv tacan), par rozih zebrica,  cistacem (zovem ga brko :D ),2 neonke.guppy, i ima barbus shubert jedna samo.
Filter je Pacific Power liquid filter PF-302.

Offline Čiča

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
Odg: Par pitanja o ribicama
« Odgovori #1 u: Lipanj 05, 2016, 20:28:54 poslijepodne »
Najprije ti preporučam da pročitaš priručnik za početnike.Nije ništa strašno i nema puno čitanja. Tako ćeš znati akvarističke nazive i znati o čemu se razgovara. Također ćeš tamo vidjeti i sazati neke osnovne i minimalne potrebe riba.Onda će ti sve to biti puno lakše objasniti. Napravila si neke očite početničke pogreške koje ćeš morati pod hitno ispraviti jer ćeš ostati i bez ovih riba. Hladnovodne a to je ta zlatna i toplovodne ribe, to su sve ove druge koje si nabrojala,ne idu zajedno.Imaju sasvim različite životne uvijete i potrebe.

Offline Čiča

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
Odg: Par pitanja o ribicama
« Odgovori #2 u: Lipanj 05, 2016, 20:30:07 poslijepodne »
Priručnik za početnike imaš odmah u temi iznad.