Lipanj 23, 2025, 16:59:58 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Cat litter  (Posjeta: 2144 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline TomislavKt

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • Nishikigoi mondo
Cat litter
« u: Svibanj 22, 2015, 08:42:24 prijepodne »
Znam da macke bas i ne vole vodu ali ovo pitanje ni nema bas neke velike veze sa njima  :D

Dakle, dali netko od vas ovdje ima macku i iskustva sa macjim pijeskom. Trebam macjii "pijesak" koji se ne gruda (Non-clumping conventional litter). Meni je to sve przena i mljevena glina ... trebam "pijesak" koj kada ga potopimo u vodu se nece raspasti i onda od njega nastane blatna kaljuza. Granule nakon duzeg vremena provedenog u vodi trebaju i dalje ostati tvrde.
Hvala :)

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: Cat litter
« Odgovori #1 u: Svibanj 22, 2015, 10:07:03 prijepodne »
imas u Mulleru njihov Pet Bistro pijesak, sad su promijenili ambalazu, neka zelena vreca je. Ali pazi jer imas dvije vrste, jedna je neki klump nesto i taj se gruda, vreca je puno teza i na sici je to smedje a drugi je laksi i bijeli. Vreca od 10l je 25kn. Imas slicno i u DM za nekih 30kn ili u pet centru catsan koji je bitno skuplji.
E sad, koliko stvarno moze idrzati mokar ne znam, jerbo se nakon 3 dana tak osjeti amonijak da treba baciti to. Ali za 25kn nes propasti.

Offline TomislavKt

• Punopravni član
    • Nishikigoi mondo
« Odgovori #2 u: Svibanj 22, 2015, 10:17:27 prijepodne »
imas u Mulleru njihov Pet Bistro pijesak, sad su promijenili ambalazu, neka zelena vreca je. Ali pazi jer imas dvije vrste, jedna je neki klump nesto i taj se gruda, vreca je puno teza i na sici je to smedje a drugi je laksi i bijeli. Vreca od 10l je 25kn. Imas slicno i u DM za nekih 30kn ili u pet centru catsan koji je bitno skuplji.
E sad, koliko stvarno moze idrzati mokar ne znam, jerbo se nakon 3 dana tak osjeti amonijak da treba baciti to. Ali za 25kn nes propasti.

Hvala Kinggo,
jucer bio u Mulleru i nije mi ni na kraj pameti bilo pogledati tamo ... pitao bio u zoocity-u ali nismo nista uspjeli naci.
A jedini nacin je testiranje, kupim vrecu i malo pijeska stavim u vodu ... sreca u svemu tome je sto imam kuda sa zalihama. Ferreti dosta cesto obavljaju nuzdu pa im treba cesto mijenjati pijesak.   

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
« Odgovori #3 u: Svibanj 22, 2015, 15:33:51 poslijepodne »
Imam ti ja par vreca tog klinca ali cini mi se bas ono sto ne trebas, neka glina stoli. Proizvodjac je isto neki lijevi, Petrokrnja ili takonesto  :D

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #4 u: Svibanj 22, 2015, 19:14:52 poslijepodne »

Hvala Kinggo,
jucer bio u Mulleru i nije mi ni na kraj pameti bilo pogledati tamo ... pitao bio u zoocity-u ali nismo nista uspjeli naci.
A jedini nacin je testiranje, kupim vrecu i malo pijeska stavim u vodu ... sreca u svemu tome je sto imam kuda sa zalihama. Ferreti dosta cesto obavljaju nuzdu pa im treba cesto mijenjati pijesak.
ne znam za kaj ti treba ali ja vec godinama koristim iskljucivo takav tip pijeska jer se ne gruda, pa se lako pokupi govance, moze se baciti u wc jer se ne lijepi i dobro upija vlagu (do jedne granice, jel) no kako ti oni te vrece prebacuju i nabacuju uvijek se dio toga i podrobi tako da racunaj da imas i nesto skroz sitnoga i prasine u toj vreci. No sam po sebi se ne drobi bas lako tako da nemas brige oko toga.

Offline max-max

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #5 u: Svibanj 22, 2015, 19:56:41 poslijepodne »
Opet nas navlačiš sa čudnim pitanjima , ali pošto je pitanje u dijelu "vrtna jezerca i ribnjaci" neću se raspisati o micekima i kako oni kakaju  :D :D
Nemam mačke ali imam papigu za koju isto imaš pijesak koji se ne gruda , pa možeš pogledati i za to .

Offline TomislavKt

• Punopravni član
    • Nishikigoi mondo
« Odgovori #6 u: Svibanj 22, 2015, 20:42:58 poslijepodne »
Uzeo sam danas u DM-u ovaj pijesak sto je Kinggo napisao i stavio nekoliko granula u casu vode. Nakon pet sati je sve kako bi trebalo biti. Ako tako ostane i nakon 24 sata onda bi to trebalo biti to sto meni treba.
Max radim "Anoxic filtraciju" ... Ukratko u zoni sa vrlo malo ili nista kisika izvlaci se amonijak iz vode. Manje amonijaka= manje nitrita,nitrata,alge...

Sent from my iPhone using Tapatalk