moram priznat da uopće nisam obračala pažnju na to kako je riješeno u slučaju da dođe do štopanja košare. baš ću ga izvaditi van iz kutije i pogledati pa vam javim iako koliko se sjećam nisam baš uočila nešto posebno na njemu. isplivati i prevrnut se ne može jer ima nekakva tri elementa koja ga drže na površini vode i još se dodatno optereti kamenom ( ja sam zavezala kamen u mrežicu) koji se objesi na sredinu te kutije i spusti do dna tako da skimer nema previše mogučnosti da se kreće po cijelom jezeru ( ovisno o dužini špage koja se ostavi).
ja sam ga kupila jer mi je izgledao fora, bio na super sniženju a i tom trenutku mi se činilo da će mi dobro doći...na kraju sam zaključila da u malom jezeru zaista nema potrebe za njim jer se ionako svaki dan družim s ribama i dok nešto upadne odmah se hvatamo mrežice i vadimo. jezerce nam je tak pozicionirano da smo stalno oko njega bilo da se nešto radi u vrtu ili samo sjedi i pije kava. imamo veliki javor zasađen uz samo jezero ali kad dođe sezona opadanja lišća razapnem mrežicu na cca. 1/3 jezera i obično u 3-4 dana, nakon mraza sve pocuri sa tih grana u mrežu tako da nema nekog dodatnog posla oko čišćenja...