Lipanj 25, 2025, 15:10:37 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Skimmer za ribnjak  (Posjeta: 11196 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline max-max

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Odg: Skimmer za ribnjak
« Odgovori #25 u: Travanj 20, 2015, 18:22:12 poslijepodne »
 Mrnja nemoj biti ljut jer ovo tvoje iskustvo će nekome skratiti muke i odmah će kupiti gotovi proizvod , neće se upuštati u diy izradu . Mislim da si mnogoma pomogao sa odlukom  :up: . Meni osobno plutajuči skimer izgleda ružno u ribnjaku bio on kupovni ili diy . Ja sam kao i Rojalblue ipak za manualno sakupljanje površinskoga smeća , usput se malo i podružim sa ribekima

Offline papicdu1

• Punopravni član
« Odgovori #26 u: Travanj 20, 2015, 18:39:34 poslijepodne »
tak je :up: mrežica i pobereš. Pa nije to bazen da ti je skimer nužno potreban

Offline ritta

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Đakovo
« Odgovori #27 u: Travanj 20, 2015, 18:50:34 poslijepodne »
Moj je jucer također bio gotov..radio je cc 2-3 sata i bilo je OK ali mi se osobno nije svidilo sve to kako izgleda jer jezerce i nije bas toliko veliko da ja to ne mogu pokupiti mrezicom. Jednostavno estecki mi se nije uklapao, i maknila sam ga. (Nisam docekala da se zaštopa pa vam oko toga ne mogu pomoci)
Mislim da za manja jezerca puno vise estecki odgovara onaj koji je fiksni i rubni pa se ugrađuje pri izradi jezerceta.

Offline max-max

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #28 u: Travanj 20, 2015, 20:26:47 poslijepodne »
Muz upravo pravi  :D
Moja ideja (mrljina) a muzev rad..odlicna kombinacija  :klap:

Bitno da se gospodin suprug (prisilno) odvojio od svoje omiljene utakmice i prionuo izradi skimera koji će sada u podrumu sakupljati prašinu , na kaj smo spali mi muški  :D :D

Offline royalblue

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Sisak
  • Mirno more nikad nije stvorilo dobrog mornara
« Odgovori #29 u: Travanj 22, 2015, 10:27:36 prijepodne »
moram priznat da uopće nisam obračala pažnju na to  kako je riješeno u slučaju da dođe do štopanja košare. baš ću ga izvaditi van iz kutije i pogledati pa vam javim iako koliko se sjećam nisam baš uočila nešto posebno na njemu.  isplivati i prevrnut se ne može jer ima nekakva tri elementa koja ga drže na površini vode i još se dodatno optereti kamenom ( ja sam zavezala kamen u mrežicu) koji se objesi na sredinu te kutije i spusti do dna tako da skimer nema previše mogučnosti da se kreće po cijelom jezeru ( ovisno o dužini špage koja se ostavi). 
ja sam ga kupila jer mi je izgledao fora, bio na super sniženju a i tom trenutku mi se činilo da će mi dobro doći...na kraju sam zaključila da u malom jezeru zaista nema potrebe za njim jer se ionako svaki dan družim s ribama i dok nešto upadne odmah se hvatamo mrežice i vadimo. jezerce nam je tak pozicionirano da smo stalno oko njega bilo da se nešto radi u vrtu ili samo sjedi i pije kava. imamo veliki javor zasađen uz samo jezero ali kad dođe sezona opadanja lišća razapnem mrežicu na cca. 1/3 jezera i obično u 3-4 dana, nakon mraza sve pocuri sa tih grana u mrežu tako da nema nekog dodatnog posla oko čišćenja...