Pametno je to sto si se odlucio kompletirati akvarijum sa ful opremom, jer jedino tako mozes uspesno odrzati akvarijumske ribe. Ovo ti kazem jer sam primetio jos na onoj fotografiji teleskop crne japanke, da je bila bolesna odnosno, vidi se da je imala gljivicno oboljenje po telu Saprolegniu.
A sto se tice cena akvarijumskihriba u Srbiji, tacno je da su povoljnije. Pa, sad ako imas kakva posla ovde, mozes i kupiti dosta toga a uz to i ustedeti koji evro.
Posla ? hmmm osim cure u BGu nikakvog extra posla si jos nisam nasao

samo kako da svercam od BGa do Umaga ribice ??? busom voznja traje 12 sati, i ne mogu kupit 5 ribica i staviti ih u onaj prijenosni akvarij sa 4 deci vode

drugo, po cemu si skonto to oboljenje ?
Naime, imao sam crvenkapu dok sam bio u VZu na faxu, i ribica je plivala normalno skoro godinu dana.. medjutim kako sam se priblizavao apsolventskom statusu i nestalnom boravku odlucio sam ribu odvest kuci, pa da je mama i tata hrane jer sam ja 15 dana u VZu 15 u Umagu. U Umagu mi je riba extremno brzo, znaci za mjesec dana narasla, i dobila nekakvo cudno zadebljanje na straznjem dijelu tijela, tada sam poceo citati, kupio neki ljek, navodno je imala neke bakterije koje su se zadrzale s unutrasnje strane, ali dok sam ja sve proucio riba je uginula. Sad mi je i ova ribica cini mi se na isti nacin stradala, samo sto ja nisam kod kuce, pa nisam vidio njezin izgled.
Sad, prvo, ova ribica prva je prezivljavala u VZu za vrijeme uzasno lose vode u VZu, gdje je nitrata bilo puno previse i za covjeka, a kamo li za ribu, istina da sam ja vodu ostavljao po 3-4 dana da odstoji kako bi ribi bila bolja voda, ali nisam siguran da su nitrati nestali iz vode samo tako.
U umagu je voda sa vise kamenca, to znam, ali barem nitrata ne bi trebalo biti, zanima me sta sad da radim? hocu od pocetka, hocu u tih 40 litara biljku, kupit cu pumpu za zrak, aktivni ugljen, hocu cistaca, i 4 ribice, 2 crna teleskopa, dve crvenkape. Ako pocnu prebrzo rast kupit cu jos jedan akvarij, ali moram prvo saznati sta da radim i kako da provjerim vodu ?
Molim za pomoc, strucnu i opsirnu. Zahvaljujem se!