Srpanj 08, 2025, 12:43:34 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: sylvania t5  (Posjeta: 2487 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline simeZg

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
sylvania t5
« u: Siječanj 13, 2015, 13:43:28 poslijepodne »
jel ko koristi i kako ste zadovoljni sa bojama koralja pod ovim lampama....trenutno sam na ati-ju
Struja je jedina imenica ženskoga roda koja se ne smije dirati golom rukom!

Offline Roni

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Odg: sylvania t5
« Odgovori #1 u: Siječanj 13, 2015, 16:05:49 poslijepodne »
jel ko koristi i kako ste zadovoljni sa bojama koralja pod ovim lampama....trenutno sam na ati-ju

Ja sam ih koristio prije par godina i bio sam zadovoljan. Mada ih nikad nisam imao same, uvijek su to neke kombinacije bile sa još nekim cijevima.
http://www.roni-reef.com (nema više, recesija je)

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #2 u: Siječanj 13, 2015, 19:26:18 poslijepodne »
marinestar je odlicna bijela lampa.

coralstar....ne bas, puno bolji izbor je ati blue ili actinic.

aquastar - bolja je ati coral plus.

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #3 u: Siječanj 13, 2015, 22:59:46 poslijepodne »

Po čemu si došao do tog zaključka?

Btw, ATI actinic se ne može uspoređivati sa Sylvaniom coralstar i ATI blue plus....drugi spektar, kruške i jabuke.
« Zadnja izmjena: Siječanj 13, 2015, 23:56:11 poslijepodne od Renta »

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Siječanj 14, 2015, 06:45:34 prijepodne »
Po cemu sam dosao do tog zakljucka?

Pa...recimo...kako netko dodje do zakljucka da mu je bolja coca cola, a ne pepsi? Da mu je udobniji mercedes od bmw-a? Da je nutela finija ako se maze zakrivljenim nozem nego ravnim?  :D :D :D :D :D

Pitanje je bilo "el ko koristi i kako ste zadovoljni sa bojama koralja pod ovim lampama?"

I ja odgovorio, korisio, i zadovoljan sam, onako kako je navedeno.

Pitanje nije bilo ni sto je bolje, ni sto je kvalitetnije, ni jeftinije, ni ljepse pakovano,  ni sto je kojeg spektra.....vec osobni dojam, pod kojim lampama boje izgledaju bolje.

A meni, uvijek bolje pod atijem nego pod sylvaniom, izuzetak marinestar, koja mi je nijiansu bolja od coral plusa.

I bez ikakvog dodatnog objasnjavanja i trazenja kako je netko dosao do toga, uvazavam svako misljenje koje ce reci nesto suprotno.  ;)

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #5 u: Siječanj 14, 2015, 15:08:26 poslijepodne »

marinestar je odlicna bijela lampa.

aquastar - bolja je ati coral plus.

Ovo kako si napisao ne spominješ svoj dojam već ispada da nešto konkretno tvrdiš. Ako zaista tvrdiš da coralstar nije dobra lampa onda potkrijepi nekim egzaktnim dokazima....ili barem navedi da je to samo tvoje mišljenje pa nebi došlo do krivog razumijevanja.

Pitanje nije bilo ni sto je bolje, ni sto je kvalitetnije, ni jeftinije, ni ljepse pakovano,  ni sto je kojeg spektra.....vec osobni dojam, pod kojim lampama boje izgledaju bolje.

Ako je to samo tvoj dojam na njega svakako imaš pravo i oko toga nemamo što diskutirati.

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Siječanj 14, 2015, 16:38:01 poslijepodne »

I opet cu ja.....  :D :D :D :D

Kod pitanja o misljenju, dodatno naglasavati da odgovor predstavlja misljenje je suvisno.

A tvrditi bilo sto, je opet suvisno, mislim da postoji dovoljno "tvrdnji" koje itekako idu u prilog mom zakljucku, da je sylvania ipak klasu ispod ati lampi, sto se tice boja i vizualnog dojma, govoreci opcenito, i bez ciljanja na bilo koju odredjenu lampu.

Mozda zato sto i do pojave marinestara, sylvania prakticki nije imala lampu ciljanu za morski akvarij, osim coralstara, dok ati nudi puno veci izbor.

Ali, ionako ne mozemo konkretizirati misljenje, prema tome.... jedina prednost na strani sylvanie je cijena, 50-tak kn manje po lampi i nije zanemariv trosak, vizualno iskustvo je vrlo slicno, a o kvaliteti se ovdje ionako ne raspravlja.

Jedino mi nije jasno, cemu osporavanje i trazenje dokazivanja misljenja, bez nudjenja nekog svog, pretpostavljajuce suprotnog misljenja o ovoj temi, jer sve sto smo procitali je da ja nisam u pravu, i da pogresno mislim, sto je naravno vrlo moguce.

Dakle, ako ja pogresno mislim, sto je onda ispravno misljenje?  :D :D :D